Fluval Edge

Bilde av akvarium

User imageFluval Edge Starta akvariet mitt 11 januar med oprinnelig 10 reker, men har bare 2 igjen uten at jeg finner noen årsak til dette.
Har iløpet av de dagene jeg har hatt dette karet blitt mere og mere fornøyd med kjøpet. Synes karet er en fryd og se på, men fikk en nedtur etter innkjøp av rekene da de begynnte å dø. Tror jeg må vente litt til før jeg kjøper inn flere reker eller fisk slik at vannverdiene stabiliserer seg.

*Nå 9 dager etter oppstart har jeg 4 reker igjen.
Fikk en pakke fra "Akvariereker" i dag med noen flasker med noe tilsetninger, rekehuler med javamose og Catappa blader. Har lagt oppi litt fra et blad for å se om dette hjelper litt. Har også bytta ut "trestokken" jeg hadde som hule til rekene med "rørstabelen" med javamose jeg fikk i posten idag, Legger ut bilde av denne når den ser litt penere ut.
Verdiene på vannet er fortsatt fine så jeg venter i spenning om NO2 verdien vil gå opp etter hvert, ligger på 0,05 på testen og det har den gjort siden jeg kjøpte testsettet for 5 dager siden.

23 januar: kjøpte meg en liten algeeter da det begynner å bli grønt i karet, har idag bare 2 reker igjen, og vannverdiene er fortsatt fine.

Bestillte meg LEDpærer for å se om dette vil senke tempen noe, har 26-27 grader litt utpå dagen og er nede i 24 på morgenen.
Ble anbefalt å redusere antall timer med lys for å redusere algevekst har nå lys mellom 1200-2030. Såpass må man jo ha for det er jo et akvarie man skal nyte!!!!!

Test av 2 w led fra Ecolight.

Ble for dårlig lys!!!

27/1: har nå kjøpt meg 4 Galaxy-Rasbora de er veldig skye og vil nok gjerne ha noen venner. Får vente til filteret har vent seg til økningen av fisk.

2/2: kjøpte 10 stk chili-rasbora, så at det var 11 da jeg hadde fått alle over i akvariet. Galaxy-rasboraene ble også mye mere aktive og frempå nå når de fikk noen venner.

4/2: Var på OAK's foredrag med Michael Niesar, dette var lærerikt. Må nok vente litt til det blir reker igjen, skal være helt sikker på at karet er innkjørt før neste forsøk. Fikk med meg ny plante derfra, Husker ikke navnet, skriver dette inn når jeg kommer hjem og ser på posen.!!

9/2: Har vært på hytta i 4 dager og 2 av Moskito-rasboraene har blitt borte av ukjendt årsak, finner ingen rester etter disse.
Ellers ser alle fiskene ut til å trives bortsett fra Galaxy-rasboraene da disse gjemmer seg inne i rekehulene.

10/2: Var på shopping og som vanlig gikk turen innom zoo'en og der hadde di fått inn noen Klovnkilli og jeg måtte bare kjøpe 1 hann og 2 hunner, fikk med en "hunn" ekstra da de var så små at selger ikke kunne være helt sikker på at det var hunner. Kjøpte også med en snegleeter for å ta knekken på pestsneglene jeg fikk med en plante jeg kjøpte.

14/3: Har nå kommet tilbake etter 23 dager på REP. Samboeren har passa akvariet og ingen fisk ser ut til å ha tatt skade av det.
Ser at PH'n har steget fra 7,2 til 8,2 mens jeg har vært borte.
Det har ikke vært bytta vann mens jeg var borte, kun etterfylt. Har byttet vann 3 ganger etter hjemkomst og det ser ut til å hjelpe litt er nå ned på 7.8.

Har montert varmekolbe jeg fikk i posten mens jeg var borte, 25W og 9 cm, fikk plass til den i filteret som tanken var. Har lekt litt med noen ledpærer, montert inn 2 ekstra, tot 4 stk men ikke helt i mål ennå. Lysmengden er tilfredstillende nå, men ikke spredningen.
Skal hente meg nye reker til torsdag og gleder meg til det.

Skal flytte Galaxyrasboraene til et annet kar jeg har.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Aqvasafe Haley 1,5-2,5 mm sort
Lys: 2x 10w halogen gu10
Filtrering: utvendig 200l/t, medie; svamp, carbon og biome
Bakgrunn: Ingen, vurderer sort bakgrunn.
Vannverdier: pH: 7.2   GH: 8   KH: 3
Temperatur: 25°C
Registrert: 17.01.2010 Sist endret: 21.03.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Gunisa Fisa
Gunisa Fisa nydeli
Linesh
Linesh Utrolig fint opsett, men det er jo ikke rart rekene dør hvis du bare har hatt det i en uke. Det er jo rundt denne tiden amoniakken kommer, etter den kommer nitritten. Ville ventet med å skaffe reker til etter nitritten har kommet og gått.
Manne85
Manne85 0 Fint;)
Hei, likte godt oppsettet i akvariet ditt.. Hvor har du kjøpt steinen som du har oppi?
Manne85
Manne85 Hei igjen..

Veldig kjekkt å å kunne utveksle litt tips;) Jeg har sett på en del engelske og amrikanske nettsider, der selger de en del tilbehør til akvariet:

http://www.drsfostersmith.com/Product/prod_display.cfm?c=3578+3730+9017+20857&pcatid=20857

http://www.seapets.co.uk/products/aquarium-supplies/aquariums/fluval/fluval-edge-designer-aquariums/all-products.html

Jeg fant og en del utstyr på ebay, bestilte en suge ting til å rense bunnen med.;)


Finnes det led pærer som passer til akvariet, eller på du legge opp noe selv?

Marianne
Orchard
Orchard Bestillte ledpærer på ecolight.no, dette er en dansk nettbutikk så det kommer nok noe toll og mva i tillegg til oppgitte priser.
Vet ikke om jeg kan bruke disse pærene uten å gjøre noe med trafoen, får se når jeg får pærene.

Skal gi tilbakemelding når jeg vet.
Takk for tilbakemelding ang kjøp av utstyr.

Vidar
Orchard
Orchard 0 Test av 2 w led fra Ecolight
Nå har jeg fått led'ene fra Ecolight og har testa disse, må nok desverre si at de ikke lyser noe bedre enn de orginale pærene.
De lyser litt dårligere enn de orginale, så det blir for dårlig lys til å ha i karet.

Får følge med og se om det dukker opp noen som er sterkere enn de på
2 W.
Manne85
Manne85 0 ;)
Så fint akvarie ditt har blitt.;) Hvordan gjør du det med rengjøring av akvariet.? Jeg har hatt mitt i nesten 1 mnd, og gikk over i dag med en "fluval edge gravel cleaner" . Synes det har vært veldig lite algeutvikling, kom litt tråd alger på noen av bladene nå i slutten, men ellers ingenting.. Kun skitt på bunnen.. Men nå har ikke jeg så veldig mye planter oppi heller.. Men er det vanlig å flytte på planter og stein når man rengjør..? Hva gjør du?
Nesso
Nesso Fant vist ut hvilke lys du hadde. Ser du klager på spredningen, dette er nok pga typen led lys du har kjøpt. Det finst led lys
(http://www.sparelys.no/index.php?page=shop.product_details&category_id=16&flypage=flypage_ny.tpl&product_id=530&option=com_virtuemart&Itemid=31&vmcchk=1&Itemid=31)
med 120 graders lysspredning, dvs at det ikkje blir like sentret lys som med dei meir vanlege ledpærene.
hea
hea Flott akvarium :D

Hvor har du kjøpt grusen/sanden? Holder på å sette opp samme kar selv, men finner ikke svart sand/grus noe sted. Ser de har på noen nettbutikker, men usikker på kornstørrelsen på den.