Fluval Edge

Bilde av akvarium

Startet opp akvariet den 19 januar. Fikk en del vann og slam fra et allerede etablert akvarie. Kjøpte noen fisk den 21 januar, vet det er litt tidlig, men klarte ikke vente..;) Tror nok det blir et større akvarie på oss om ikke så lenge. Kjempe kjekk hobby..;)

Var hos en hobbyoppdretter den 23 januar, fikk med meg en del fisk som ikke er utvokst. Blandt annet to kjempe små Scalare, veldig søte. Planen er å flytte de til mine foreldres akvarie når de blir for store for mitt..

Er spent på hvordan det går fremover. Kom hjem fra en liten hyttetur i dag. Da fant jeg to bittesmå mollyer og to reker i kammeret før filteret.., så måtte ta på det filteret som fulgte med til innsuget til pumpa.


17 februar: Alle fisk lever i beste velgående;) To av rekene av død, men har en igjen.. Fikk en "gravel tube" som er designet akvariet i dag. Så fikk renset godt opp på bunnen. Er skikkelig overaska over hvor rent akvariet har holdt seg. Fikk mange komentarer fra kjent folk når jeg kjøpte det. De mente jeg kom til å bli fordi det er så mye vedlikehold med små akvarie. Men nå er det første gang jeg gjør rent, og jeg har snart hatt det en måned. Jeg har og fulgt med på verdiene, og de har vært som de skal vært;) Så det er kjekkt..
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand sort
Lys: 2x 10w halogen gu10
Filtrering: utvendig 200l/t, medie; svamp, carbon og biome
Bakgrunn: ingen
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 22.01.2010 Sist endret: 17.02.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Orchard
Orchard 0 Orchards Fluval Edge, steiner
Hei kult at det er flere her på forumet som har Edge, Har ikke sett det Sølvgrå tidligere. Pent dette også. Hadde kun sort der jeg kjøpte mitt.

Steinene i karet mitt har jeg kjøpt på:Pet-Mix As Ullensaker Zoo & Hest, Ileveien 7
2040 Kløfta, samme plass som jeg kjøpte akvariet.

Ser at steinene blir grønne etter hvert og det er vel noe jeg må leve med, har kjøpt en malle for å prøve å begrense algeveksten noe og redusert antall timer med lys.
Ble anbefalt ca 8 timer på Akvariemagasinet i oslo, hvor jeg kjøpte "mallen".
Har bestillt meg ledpærer for å se om dette vil senke tempen i karet litt, ligger på 26-27 grader litt utpå dagen.
Kan du være så vennlig å si fra til meg hvis du kommer over tilbehør til Edge'n, har ennå ikke funnet noen steder der de selger dette. Filter,hover o.l.
Manne85
Manne85 Hei igjen..

Veldig kjekkt å å kunne utveksle litt tips;) Jeg har sett på en del engelske og amrikanske nettsider, der selger de en del tilbehør til akvariet:

http://www.drsfostersmith.com/Product/prod_display.cfm?c=3578+3730+9017+20857&pcatid=20857

http://www.seapets.co.uk/products/aquarium-supplies/aquariums/fluval/fluval-edge-designer-aquariums/all-products.html

Har ikke sjekket om de sender til norge., men det bør ikke være problem å finne en som gjør det. Søker du på fluval edge accessories på google, så kommer det opp masse sider.;)

Finnes det led pærer som passer til akvariet, eller på du legge opp noe selv?

Marianne
Orchard
Orchard 0 Ledpærer.
Bestillte ledpærer på ecolight.no, dette er en dansk nettbutikk så det kommer nok noe toll og mva i tillegg til oppgitte priser.
Vet ikke om jeg kan bruke disse pærene uten å gjøre noe med trafoen, får se når jeg får pærene.

Skal gi tilbakemelding når jeg vet.
Takk for tilbakemelding ang kjøp av utstyr.

Vidar