Nr. 01 - Juwel Rio 240

Bilde av akvarium

Mitt aller første akvarium!

Selskaps- og hovedkaret mitt... Begynte denne hobbyen med dette karet, og fyllte det opp med fisk jeg syns var spennende, men ettersom kompetansen øker ser jeg at jeg har valgt litt "kjedelig" så nå har jeg to andre kar og et yngelkar, og vil begynne å fordele fisken i disse og etterhvert få meg noen fine sammensetninger med litt mer spennende fisk. Første skritt var ervervelsen av et par Smaragdciklider (Pelvicachromis Taeniatus) og tillegget av L-134 på ønskelisten. I tillegg har jeg lyst på Rubingurami (Colisa Lalia). Fordelingen av fisken i karene kommer jeg tilbake til etterhvert.

Drømmer om en liten minireol... Men for tiden holder jeg på å bygge hus, og da er det begrenset hvilke investeringer jeg vil gjøre i et midlertidig hjem!

OPPDATERINGER

08.04.10: Et par Smaragdciklider og 4 Nøkkelhullciklider er på plass. Smaragdene er her bare midlertidig, og skal få sitt helt eget kar (nesten) i en 95 liter... Har såpass mye fisk at jeg planlegger å flytte litt fisk over i andre kar, som nå står til innkjøring.

05.04.10: 22 Corydoras Aeneus babyer svømmer nå rundt i et eget yngelkar (Dette var alle eggene jeg greide å berge etter først å ville se om de kunne utvikles i hovedkaret. Men Scalaren synes tydeligvis at cory-egg er snadder!)

29.03.10: 7 Black Molly yngel har flyttet inn i 28 literen ( samt en Corydoras Aeneus jeg oppdaget nå, fra et egg som på et eller annet mystisk vis har kommet seg over i dette karet da jeg lånte algemagneten fra det store karet til rengjøring... Artig).

24.03.10: 10 Corydoras Aeneus har ankommet.

10.03.10: 3 Black Molly har fått et nytt hjem hos meg!

03.03.10: 4 Scalarer er på plass.

23.02.10: I dag har jeg satt inn 8 eplesnegler, 8 røde posthornsnegler og en håndfull sandsnegler. Det begynner å bli liv i karet nå :)

17.02.10: Nå er de første fiskene på plass i akvariet. 3 Ancistrus og 25 Sorte neontetra har fått et nytt hjem og ser ut til å trives meget bra!

05.02.10: Satt inn 2 nye mallehuler, og koblet til en luftpumpe (Eheim Air 200). Oppdaget mine første beboere i form av pestsnegler som har fulgt med plantene. Da blir jeg nødt til å finne meg noe som kan kontrollere denne bestanden. Har lyst på en kloreke, og kanskje noen jegersnegler. Men dette må vente litt siden karet ikke er innkjørt enda.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand 0,4 - 0,8
Lys: Juwel High-Lite 2x45
Filtrering: Juwel Bioflow 6.0
Bakgrunn: BtN- Slimline Rød Gneis
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 25.01.2010 Sist endret: 09.04.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Neon Bebop
Neon Bebop Jeg ønsker meg RIO! Får ikke mindre lyst av å se et ferdig og klart nytt et!
Gand
Gand ;) Ikke helt ferdig enda, fikk et par mallehuler i posten i dag, og venter på deler til luftpumpen min. Så shoppe litt flere planter. Og så kommer ventetiden. Gleder meg som et barn på julaften :D Glede, forventning og irriterende utålmodighet!