Prinsesserommet

Bilde av akvarium

User imageStartet med 6 Prinsesser av Burundi. Én viste seg å være Prinsessen av Zambia og ble flyttet til et annet kar. Og tre ble etter hvert drept av to som dannet par. De to gjenlevende har nå et kull på ca tretti yngel. Yngelet er ca to cm og ser ut til å klare seg fint. Forer dem to ganger om dagen med knust TetraDiskus, frossen artemia og litt TetraPhyll Granules.

Nok en generasjon yngel har sett dagens lys, så nå begynner det å bli ganske fullt i karet.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Rådasand
Lys: Heldekkende armatur
Filtrering: Fluval 3
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: 8   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 29.01.2010 Sist endret: 08.09.2013
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Asbjørn Steinsrud
Asbjørn Steinsrud pene prinsesser
fjelltorsk
fjelltorsk Takk for det, Asbjørn.:)

Desverre ble to av prinsessene drept etter en stund, men de fire som er igjen ser ut til å klare seg bra. Selv om en av dem har sin plass bak pumpen, og blir jaget om den titter fram. Har også fått yngel nå, men tror nok ikke det blir noen stim enda. Er kun ett igjen. Men det pleier å gå bedre etter hvert.

For to dager siden skaffet jeg meg forresten fem Neolamprologus leleupi, de skal gå i det store karet, men er i karantene nå. Multifaciatusyngelet har jeg gitt bort, og foreldrene går nå i det store karet, men skal etter hvert ut de også. De har forresten fått yngel i det store karet også, og de forsvarer dem iherdig mot Altolamprologus Calvus og Julidochromis Dickfeldi. Multiene er noen tøffe små fisk. Juliene fikk også yngel, mne de forsvant etter noen dager.

Nå går jeg og venter på noen Synodontis petricola som skal inn i stedet for multiene. Jeg gleder meg veldig til de kommer, for de er ikke så lett å få tak i.:)

Ha en fin dag, og kose deg med fiskene dine og det fine karet.

Fjelltorsk
Asbjørn Steinsrud
Asbjørn Steinsrud har du fått yngel på dem
fjelltorsk
fjelltorsk 0 Hola!
Joda, har fått to kull med yngel, men leksparet er ikke så flinke til å passe på dem enda, så det er bare et par, tre yngel som lever. De blir vel flinkere foreldre etter hvert.:) Ellers har jeg fått meg noen Lamprologus Ocellatus. De erstatter de multifasciatusene jeg hadde. Siste leksparet multi blir levert bort i morra. Men jeg har noen yngel etter dem gående på lur i et lite yngelkar om jeg skulle få lyst til å starte med dem igjen.:)

Håper det går fint med dine fisker også.:)
Asbjørn Steinsrud
Asbjørn Steinsrud har mineprinsesser fordelt på to akvarium og begge de togruppene
har et kull hver. hvis du skal til bodø kanskje jeg kan få kjøpe noen ocellatus
av deg =)
fjelltorsk
fjelltorsk 0 Hoi, Asbjørn.
Så flott at begge gruppene med prinsesser har fått yngel. Det er morsomt å følge med og se hvordan de vokser. Nå har som sagt de fleste mine dødd, men jeg har jo opplevd yngel fra andre fisker. Og disse tanganyikaene danner jo grupper, med flere slektsledd.

Her har mine nye Ocellatus overlevd de første dagene i sekstiliteren som har blitt deres nye hjem. De blir mobbet litt av en gruppe Neolamprologus Caudopunctatus som de skal dele kar med, men det roer seg vel. Caudopunctatusene er også fine fisk. Også bruker de hele karet, ikke bare bunnen, slik som snegelehuslekerne. De svømmer rundt med sine gule finner spent opp så og si hele tide.

Desverre har jeg ingen planer om tur til Bodø. Men det finnes sikkert akvariebutikker hos dere også, som kanskje kunne betille de fiskene du har lyst på. Det skader jo ikke å spørre i hvert fall.:)
Asbjørn Steinsrud
Asbjørn Steinsrud jo det er noen butikker her jeg har snakket med dem i dag.
hvis du har mulihet kanskje du kan sende meg noen bilder av
Neolamprologus Caudopunctatusene på mobil hvis du har mulighet.
99532698

ellers har jeg tenkt å sette opp et tropheus kar etter hvert
men først må jeg få tak i et kar =)
fjelltorsk
fjelltorsk 0 Hei igjen Asbjørn
Du finner bilder av Caudopunctatusene på Akvaforum om du søker på det. Jeg er ikke så glad i å spre telefonnr. mitt rundt omkring.:)


Ha en fin kveld, unge mann.:)
Asbjørn Steinsrud
Asbjørn Steinsrud 0 god kveld du og
da blir det en tur innom fiskebasen i kveld
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen