Lake Chilingali (Chia Lagoon)

Bilde av akvarium

User imageSiden denne sjøen ikke er representert før, så vil jeg ha et oppsett fra denne nabosjøen til Lake Malawi.

Fisk er yngel fra Rhamphochromis sp. Chilingali


En liten video av akvariet:

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hWq0F5CcpOs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hWq0F5CcpOs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Litt om Lake Chilingali:
Vi viser at Lake Chilingali, en satellitt innsjø 11,5km fra kysten av Lake Malawi, inneholder en hekkebestand av Rhamphochromis, en rovfisk tidligere antatt å være begrenset til Lake Malawi og permanent tilkoblet vann.
Chilingali arten er den minste kjente Rhamphochromis, har en unik mannlig bryllups farge mønster og har betydelig differensiering i mitokondrie DNA fra Lake Malawi arter.
I laboratoriet gjorde man forsøk med en søster art fra Lake Malawi, viste hunner en sterk tendens til å mate assortatively indikerer at de er begynnende biologiske arter.
Disse dataene støtter hypotesen om at isolasjon og oppkobling av perifer habitater grunn innsjø nivå endringer har bidratt til genereringen av ciklide mangfold i afrikanske innsjøer.
Slike sykluser av habitat isolasjon og oppkobling kan også ha vært viktig i evolusjonær diversifisering av mange andre rike og omfattende vannlevende organismer.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Faksegrus fra Felleskjøpet
Lys: 15w Aqua Glo T8 heldekkende
Filtrering: Eheim
Bakgrunn: Svart sitteunderlag
Vannverdier: pH: 7.6   GH: 14   KH: 10
Temperatur: -
Registrert: 26.02.2010 Sist endret: 26.05.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
thomasbb
thomasbb kan du skrive hvordan du får youtube film inn på akvaforum. det er fint å se levende bilde , håper alle kan filme litt.
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap