Channa bleheri - 63L artskar

Bilde av akvarium

  • Et 63 liters Artsakvarium som er eid av Taffel
  • Dette akvariet er med på 0 favorittlister!
Etter utallige reiser opp og ned fra loftet er den gamle 63 literen min endt opp som hjem for en Channa bleheri (ormehode). Dette er en kaldblodig morder som spiser det meste som kommer oppi karet; sebrafisk og neontetraer som eksempel på dette. Normalt kosthold består av små biter med oppkuttet lammehjerte som hentes opp fra fryseren. Holdes bitene opp 4-5 cm over vannoverflaten vil fisken hoppe etter den til den får tak i den. Ormehoden er veldig aktiv på dagtid og liker å vise seg frem, dette er ikke en fisk som gjemmer seg vekk og later seg. Den er ikke redd for noe og er klar til å anngripe om hånden kommer ned i vannet. Mates fra hånd og er tildels "tam". Dette er en fasinerende fisk som annbefales på det sterkeste til dem som vil ha noe ekstraordinært og spennende å følge med på.

(jeg vet mange vil påpeke at 63L er for lite for en ormehode, men Channa bleheri blir normalt ikke større enn 13 cm i akvarium. Den har plassen helt for seg selv og har funnet seg godt til rette. Den er pr. idag ikke større enn halvparten av dette og maks størrelsen vil begrense seg av teritoriet ormehoden har til rådighet. Ut i fra det jeg kan se ser det ut til at fisken trives.)

Varmekolbe er ikke benyttet da romtemperaturen holdes konstant på 22 grader celsius. Det eneste akvarie middelet som benyttes er GH pulver.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Finkornet sand
Lys: Lysrør
Filtrering: Innvendig dirkulasjonspumpe med filter
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 15.03.2010 Sist endret: 12.04.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.

Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Bettina Fossen
Reklame for plussmedlemskap