Juwel 240 Liter (14.April.2010)

Bilde av akvarium

User imageKjøpte den i dag 14.April.2010 :)

Kjørte i gang 3 Mai 2010.

Fisk 15Mai2010:

4 Sommerfuglciklider
5 Black Molly
1 Ballong-molly
2 Ancistrus
6 Corydoras Trin. "Leopard"

Fisk 20Mai2010:

6 Sommerfuglciklider
4 Black Molly, den ene kom utafor en ulykke og satt seg fast i luftinntaket på pumpa så det ble hull på buken. Har nå tetta luftinntaket, så slikt ikke skjer igjen. Black Mollyen døde den 18Mai.
1 Ballong-molly haha må le av denne den er så utrolig rar.
1 Kampfisk
20 Glødebåndstetraer
2 Ancistruser
6 Corydoras Trin. "Leopard"

Kvelden samma dag:

En Sommerfuglciklide omkom, den har virket svak siden jeg kjøpte den. Dødsårsak er ukjent. Det var synd at den døde.




21 Mai:

Etter vannbytte ble den ene sommerfuglciklidehannen veldig paff i fargen, og sliten. Vannbytte ble nok litt for drøyt for den. Håper den kommer seg.

Jeg oppdaget at black mollyen har utviklet prikkesyken, jeg overførte de tre som hadde over til et karantene kar.

Begge artene er sensitive og blir lett rammet av sykdommer. Dette er andre gang jeg får prikkesyken i et kar. Første gangen bodde jeg 50% 50% hos foreldrene mine, gjør heldigvis ikke det lengre. På grunn av det oppdaget jeg sent prikksyken, det var rene Tsjernobyl. Jeg fikk takk i medisin, men katastrofen hadde inntruffet, og enkelte kunne ikke reddes. Det var en stor tragedie og forhåpentligvis den siste.

22 Mai: Jeg setter opp tempen til max (32`C). Tempen når ikke høyere enn 29-30 i vannet. Jeg drar til noe venner av meg.


23 Mai: Er hjemme igjen, det ser ut til at alle lever. Black-mollyene ser friske og raske ut. Heldigvis Det er noe svake prikker på den ene, men det går heldigvis bra. Setter litt salt også i karantene karet for å unngå infeksjoner i sårene som er igjen etter parasitten. Sommerfuglciklide hannen er fortsatt litt paff, men bedre.


26Mai: Nå ser alle ut til å ha det bra :) Det liker jeg!
Kvelden: Det ene sommerfuglciklide paret har lagt egg, de er nok borte i morra.

27 Mai: Yepp, eggene er borte. S. Paret klarer nok ikke å passe på egga før de har forsøkt en del ganger.

28 Mai: Har kjøpt tre ancistrus småtasser av Mioo76.

4 Juni: Ancistrus ble funnet oppblåst og død. Ligner på bukvannsott. Dette er første gang en ancistrus har dødd under min jernhånd. Og jeg har drevet med akvarium før! Dette var en av de "store" på 5-6cm.

6 Juni: "Uforklarlig" død Sommerfugciklide. Fargen var sterk, og så generelt frisk ut ser bort ifra at den pustet tungt, som den startet med for et par dager siden. Den døde i dag :/ Har fått vannverdisett, og vannkvaliteten var visst svært bra :) Rart...

Har flyttet alle mollyene til et annet kar, hvor de blant er sammen med kampfisken. Dama har kjøpt flere ballong-mollyer også, de er utrolig stygge, men morsomme. Det er henne som egentlig eier alle mollyene og kampfisken. Jeg derimot fikk en L-034, Jeg hadde egentlig bestilt L-134, men kunne ikke si nei til Ancistrus L-034 (Medusa Pleco) siden den er så rå-tøff. Har faktisk ønsket med den tidligere. Det gikk heldigvis bra da jeg er mallefreak, og digger de fleste L-maller :) Så jeg får vente litt til med L-134, tror jeg bestiller de om en måneds tid.

8 Juni: Sommerfuglciklide paret har nok en gang lagt nye egg, det er i hvertfall over 150stk. Håper på at de blir til wigglers denne gangen :)


27 Juni: Sommerfuglciklide paret har nok en gang lagt nye egg, det er i hvertfall over 150stk. Denne gangen har de lagd sandgrop faktisk, og delvis beskyttet løpet av natta. Framgang, selv om ingen egg var igjen!

29 Juni: En glødebåndtetra døde. Årsak: Ukjent da den ikke har noen form for symptomer er registrert.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltema-Sand 17-543
Lys: 2xT5
Filtrering: Juwel med Maxijet 1200.
Bakgrunn: Ingen/hvit
Vannverdier: pH: 7   GH: 0   KH: 0
Temperatur: 26°C
Registrert: 14.04.2010 Sist endret: 19.07.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.

Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap