Juwel 240

Bilde av akvarium

User imageFår prøve å forandre litt på dette oppsettet etter hvert som jeg lærer og putter oppi nye saker og ting.

Først litt kort om hvordan jeg i det hele tatt begynte med dette her, det skjedde da 4 åringen så et lite kar hos noen venner, og insisterte på at slikt ville hun ha og. Mamma og pappa gikk ut og kjøpte en 26 liter, noe som etter kun kort tid viste seg å være både i minste og vanskeligste laget, når det gjaldt kvaliteten på vannet osv...

Oppi dette karet hadde vi Primo Victoria (Betta Splendens) døpt av 4 åringen, ett par ottoer, og 4 platy...

Da vi etter kort tid ble heftig bitt av literbasillen, ble veien kort til Dahls i Moss og anskaffelse av Juwel 240... vil gjerne ha større, men ikke plass her vi bor nå.

Etter anskaffelsen av dette, har nok literbasillen og galskapen fått mer fart på seg. Og nye fisker/planter osv har blitt anskaffet over en lav sko, alt valgt med tanke på at de skal gå sammen med Primo, som er kongen i 240 literen, det kan sies at Bettaer liker små kar, men min ser ut til å stortrives der han går nå.

Har anskaffet reflektorer og mer gjødsel og jern for å gi plantene bedre levekår.

Etter en del prøving og feiling når det gjelder plantene har jeg kommet til at det oppsettet vi bruker nå funker bra... se liste under her.

Reker er og nylig anskaffet for å prøve å holde algene litt mer under kontroll...

En liten tur til Dahls i Moss for å kjøpe flere reker, endte med anskaffelse av en hel del annet :P SAE, mer platy og Betta S damer

Betta S damene ble ikke godt motatt av Primo, og jeg har da skaffet meg en 55liter som disse skal få gå i.


9.12.10: Begynner å bli en stund siden jeg har oppdatert her, men i dag røk botiaen ut til fordel for mer corydoras, og det ble fredeligere med en gang :)18.10.11: Her har det egentlig skjedd ganske mye, en del fisk er skiftet ut, og mye ny moro er kommet inn.

09.04.12: Totalrenovert hele karet, skiftet ut all sand og satt inn mye ny fisk.

Blant annet noen jordspisere fra Uruguay. Sitat fra Thor på Dahls: "Gymnogeophagus Sp. "Ex. Meridionalis". Fangstlokalitet er Seucedo, Uruguay. 
Arten var tidligere beskrevet som G. meridionalis, men siden har man funnet ut at den ikke er den riktige meridionalis, men en helt ny art i Rhabdotus-komplekset."  Så de er ganske artige, håper selvsagt på yngel etterhvert.
15.04.15: Totalt nytt oppsett på gang, forleøpig uten fisker, en del nye planter er anskaffet, blant annet en del det ikke finnes beskrivelse av i databasene her: Hygrophila difformis, Cryptocoryne aponogetifolia, og en "gresslignende" sak: Blyxa sp.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: 0,8-1,2mm rådasand
Lys: To T5 (day og nature) med reflektorer
Filtrering: Juwel bioflow + AmTop 3335
Bakgrunn: BTN Red Gneiss
Vannverdier: pH: 7.3   GH: -   KH: 5
Temperatur: 26°C
Registrert: 16.05.2010 Sist endret: 16.04.2015
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.

Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap