720l Akvastabil

Bilde av akvarium

User image04.07.10 Hentet og parkert på gårdsplassen. Blir nok aldri noe utstillingskar, da det er noen styge riper i frontglasset. Må også montere innvendig bakgrunn på 3 sider da det er umulig å få vekk alle restene etter gammel silikon på glasset.
04.08.10 Da er det nye fuger i karet. Gikk med snaut 3 x300ml silikon til jobben.
25.09.10 Bakgrunn ble sort reklamefolie innvendig. Ifølge en bekjent som driver med slikt holder slik folie på ubåter, og da tar jeg sjansen på at det fungerer i akvarium og. Folien ble sponset, så da koster det jobben å bytte den ut senere. Nå er 6 sekker biltemasand med Biltema liggeunderlag under på plass, og vann fyllt 3/4 opp. Har samlet endel planter i plastkar som skal oppi. Hadde 3 Fluval4 Plus liggende, og et av de har stått til innkjøring i en 200l en måneds tid, så det i hvert fall er litt biologisk filterkapasitet å starte med.
27.09.10 Begynt med litt planting. I første omgang en skog av Vallisneria nana på ca 60 planter og en Crinum thaianum.
05.10.10 Satt inn litt mere planter inntil videre. Litt usikker på Echinodorus "Aquartica", men det er i hvertfall en småvokst sverdplante. En liten stim på 8 Sorte Neontetra har flyttet inn.
11.11.10 Det har nå flyttet inn noen sorte neontetra til så stimen er på ca. 30. 3 Ancistrus SP ungfisk fyker rundt. Er visst aldri i ro ser det ut til. Har også flyttet over noen Platy og Molly ungfisk for å ha noe som spiser litt alger av plantene. Ancistrus foretrekke harde flater og røtter.
04.12.10 Fikk tak i en passelig rot som er satt inn og plantet om litt. Sliter med teppe av BGA på sanda og blader som må fjernes med jevne mellemrom. Som bildene viser har imidlertid planteveksten vært upåklagelig.
18.12.10 Flyttet over Kongotetraene til dette karet. De var blitt for store for 60l nå.
02.01.11 Luket ut noen "meter" med vallisneria. De skyter ut fra røttene, og nye planter sitter på rekke og rad. Tror lengste kjeden var rundt 1,5m. BGA er historie etter 3 uker med Algin-Extra. SAE hjelper nok også til med å holde algene under kontroll.
20.02.11 Da har to nøkkelhullciklider flyttet inn. Ble for store for karet de gikk i.
21.02.11 Gjengen med kongotetra utvidet med 13 til. De krever sin plass, men er en utrolig vakker fisk. Ser ut til at de liker at det er ganske mye strøm i karet. 720l er ikke for stort til disse.
06.05.11 Har hatt en enslig kobbertetra gående som fulge med på lasset med annen fisk. I dag fikk den selskap av 10 til.
17.09.11 Endelig ble det lystopp til dette karet og. Heldekkende med 4x58w T8. Foreløbig vanlige hvite rør. Bør nok bytte et par av dem til plantelys senere.
07.01.12 Har oppdaget yngel av sort neontetra i karet. Umuig å vite hvor mange det er, men har i hvertfall sett 2 samtidig. Kanskje kongoene skulle finne det for godt å produsere litt yngel og.
22.04.12 Har igjen oppdaget en liten sort neontetra i karet. Siden karet er så tett beplantet er det umulig å holde det rent bak rot og mellem planter så den har nog funnet et sted å gjemme seg og litt næring siden den har blitt rundt 1,5 cm. før jeg oppdaget den. De to fra januar har blitt ganske store nå.
08.05.12 Har nå tellt minst 6 små sorte neon, så det dukker stadig opp nye uten at jeg gjør noe for å avle på de.
15.07.12 FIlterrens. Tømt allt filtermedie i isbokser for å sikre bakteriefloraen og rengjort all plast, grovfiltere og finfilter. Tatt bioballer tilsvarende en snau kurv til nytt filter og erstattet med nye. Mye slam, men ikke så rart siden det er nermere 2 år siden det ble satt inn, og har ikke vært grundig rengjort siden.
28.07.12 Skifta rundt 250l vann. Fikk en liten overraskelse da det dukket opp en liten ancistrus på frontglasset. Har hatt et par der i lengre tid, men har ikke registrert egglegging. Karet er jo nesten ugjennomtrengelig jungel i bakre del av bunnen, så de har nok funnet en plass under en rot eller i en av hulene bak i karet.
29.10.12 Oppdaget i dag både en miniatyr ancistrus og en sort neon rundt 1cm lange, så da har det dukket opp et par nye kull yngel i karet.
19.11.12 Stadig dukker det opp småtasser av sort neontetra. Merkelig at så mange overlever med kongotetra i karet da de alltid er sultne.
17.12.12 En stim Brochis splendens ble med hjem fra Moss i dag.
09.03.14 Lotus har nå tatt over hele overflaten av karet. Fine blomster, men lite lys til de andre plantene. Alle flyteblader og blomster med stilk luket ved roten.
21.09.14 Større lukejobb. Nesten gjengrodd igjen, og lotus flyteblader dekket mesteparten av overflaten. Bør nok snart rense filter, men rengjøring av silen på innsuget hjalp betydelig på sirkulasjonen. Nesten gjengrodd med planterester. Over to år siden filteret sist ble renset nå. FX5 imponerer stadig.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltemasand 0,2-1mm
Lys: 4x58w T8 lysrør
Filtrering: Fluval FX5 og 4 Pluss
Bakgrunn: Sort folie innvendig
Vannverdier: pH: 6.5   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 04.07.2010 Sist endret: 21.09.2014
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Gomp
Gomp Har du noen bilder av det med sanden i?

..åssen størrelse er det på sanden?
Hans E
Hans E Bilde kommer, men det fylles opp enda. Er den Biltemasanden som har varenummer 17-5425, og den har kornstørrelse 0,2-1mm. Sandlaget er et par cm over rammekanten i forkant, og litt mer bak. Det gjør slamsuging enklere da slammet stort sett samles der det er lavest.
Gomp
Gomp Gleder meg til bilder. :D

Og takk for nyttig informasjon! Jeg driver å starter nytt 45 liter nå.. Og har en 90 liter som har stått over ett år nå. Merket det samlet seg på en plass, men tenkte det hadde med pumpa og gjøre. Men logisk som du sier at det samler seg nederst.

Så jeg skal lage ett lavpunkt i 45 literen for å enkle slam suging.

:D

Skal bli artig å se dette karet ferdig.