zolux 10 liter

Bilde av akvarium

User image14/11 var på ålgård og kjøpte 10 red bee og 5 black bee i dag som eg har hatt oppi 10 liter min i dag..
dette akvarie har nå stått i 4 uker til innkjøring.men hadde oppi kirsebær reker dei 2 siste ukene for og se om det gjekk greit,og det gjor det.så da var det bare til og reise og kjøpe.PH er nok lit for høy,men skal ha oppi catappa blad i morgen så da synker kansje PH litt.temperaturen er også litt for høy.dei vil trives,men vil ikke formere seg,skal prøve og få tempen ned i 20-22 grader.
21/11 nå har bee rekene vert oppi akvarie i 1 vega..ser ut som om dei trives ganske godt.har fått ned temperaturen til 23-24.var bare og ta av dekk glasset.så nå var det tid for bilde..:)

25/11 alt går bra med red og black bee rekene,mosen og plantene vokser flott og verdiene er akkurat der eg vil ha dei.veldigt flotte reker..
har oppi 2 små platy yngel  til opp fòring.

3/12 har nå hatt oppi 10 guppy yngel som kom til i fluval edge'en som skal gå oppi her til oppfòring.bee rekene ser ut til å kosse seg oppi her..har ikke sett noe egg eller noe ennå..men må nok bare ha litt tollmodighet.den største platy yngel har nå flyttet over til 25 literen igjen..

4/12 i dag fant eg 1 red bee reke på gulvet,den har nok hoppt ut..men puttet den tilbake igjen.ser ut som den klarer seg.

15/12 den reka som eg fant på gulvet den lever sine beste dager.:) dei 9 guppy og 1 platy yngel som går oppi her får mat 2 ganger om dagen.ser noen av rekene går med egg på ryggen så nå venter eg bare på at det skal skje noen oppi her:P bytter 2 liter 1 gang i uken.

29/12  den platy yngelen som gjekk oppi her blei flyttet til fluvalen for 3 veke si.så nå er de bare dei 9 guppyane igjen.+ dei 13 bee rekene.hadde oppi dei 2 siste i fluvalen sånn at dei kan formeire seg med krystall rekene.

1/1 i dag solgte eg 9 av dei 10 guppy yngelene.den siste flyttet til fluvalen.og så hadde eg oppi 5 nye guppy yngel til oppforing.tror eg ser noen bee reker med egg på ryggen.

4/1 ser nå at den eine black bee reka går med egg under..heilt max:) dette blir spennende.:)

9/2 i dag kom d red bee yngel til verden:):) ser 5-7 stk men ser at d er meir egg under hun...:) her er d bare 7 voksne reker igjen mange som har død..men tror årsaken er overforing.hadde jo oppi fiske yngel til oppfòring her.men har nå hatt bare reker oppi siden nyttår..
blir spennande og sjå om dei vokser opp...:) den black bee reka med egg under.der var eggene hvite så dei forsvant litt etter litt..vet iche ke d var for någe..

22/2 ser nå at den black bee reka går med egg igjen,men denne gangen ser d fint ut..:) har nå 10-12 små bee reker som går/svømme rundt oppi der.ganske fasinesrende.dei er snart 2 veke gammle...må nok vurdere et støre akvarie til desse snart..vis dei fortsetter i denne farten..:P

1/3 i dag telte eg 19 red og black bee!!!! heilt max.ser ut som dei kosser seg i en haug oppi her...

3/3 sjekka oppi akvarie nå og der går den red bee reka som fekk dei 19 ynglane med egg igjen:) heilt max..den black bee reka som var med egg.dei blei kvide og forsvant etter noen dage..merkeligt...må snart opp me et nytt å større akvarie te bee rekene mine..dei formerer seg jo i en haug....

1/4 nå har red bee reka fått nye yngel..vet iche kor mange,men det er noen,:) ellers så er atl bare heilt på topp oppi her..:)
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: svart sand
Lys: med følgt lys
Filtrering: orginalt
Bakgrunn: ingen
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 2   KH: 5
Temperatur: 23°C
Registrert: 31.10.2010 Sist endret: 01.04.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Jan Tore Skogen
Jan Tore Skogen Hei.

Fint kar det her altså og kjekt å se at noen får til Red Bee. Jeg synes ikke det var så enkelt selv med disse rekene. En kjent rekeekspert nevnte også på et klubbmøte for Jæren akvarieklubb at de kan være litt vriene disse Red Bee, men at tålmodighet var det viktig. Hvor kjøpte du dette akvariet forresten?
thomsen
thomsen takk for det...kjøpte akvarie på akvariereker.no.
ja red bee rekene tok sin tid før dei begynnte og formere seg.men temperaturen var nok det som gjor at det tok litt tid...
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Bettina