Ole's crib!

Bilde av akvarium

2006 - 60 liters akvarium med guppy, molly og ancistrus (L071? Korriger meg gjerne!). Fikk noe javabregner av familie, røtter og lavasten. Litersyken intraff! :)

2007 - 120 liters akvarium. Javabregnene har nå vokst synbart, fått inn mer røtter og lavasten, samt byttet til større filter (innvendig). Tre slørhaler fulgte med akvariet.

Høsten 2010 - 325 liters akvarium (bilder). Fått inn noen skiferplater, en kokosnøtthule samt to sverdplanter og en hygro. poly som vokser hver dag. Stim med kardinaltetra, sebrafisk (hvorav en er albino!), (veldig sosiale og utadvente(!)) indiske glassmaller - og vår kjære ~4 år gamle L071. Utvendig Eheim 2222/24 pro filter.

~Ukentlig fôring med squash/agurk på bunn, 2-4 ganger daglig med flakfôr (TetraMin og TetraPhyll) og algetabletter av og til, ukentlig vannbytte ~30%.

Alt av utstyr + skifer/grus/lavasten/røtter er fått/lånt av familie. Vurderer å sette inn et ekstra filter for bedre gjennomstrømming og optimal rensing av vann.

Slørhalene ("Ole Bole" med miniharemet sitt "Cleo" og "Frida") svømmer i mine foreldres utedam om sommeren. :)

Januar 2011 - Fire SAE og en ancistrus kjøpt inn for å holde algene i sjakk.

Februar 2011 - Noe jeg tror er infusorier har inntatt akvariet etter et 20% vannbytte. Lånt et filter av min mor for høyere oksygennivå og rens i håp om at "tåken" gir seg. Fôrmengden reduseres, men beholder lysmengden. *Krysser fingre for at det ikke er svevealger*. (Ikke grønnskjær på tåka) (Nitritt ligger på under 0,3)

Prøvde palettciklider i to dager, men hannen viste seg å være aggressiv (mot stakkars søte slørhalepusene!), så disse gikk i retur til dyrebutikken. (Mars 2011) Prøvde ut tre Molly i et par dager, men de snackser på slørhalenes slimhinner. Lesson learned!

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="510" src="http://www.youtube.com/embed/rAWzp9Pck5g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

November 2011 - Nye elementer (hult fjell, røtter) er lagt til. Noe omorganisering (ommøblering) i karet gjort for å la javabregnene få litt ekstra rom å vokse på og helheten god for øynene å hvile på.

Desember 2011 - Noe jeg antar er innvollsorm har gjort sitt innpass og tatt livet av flere fisk. Avføringen var hvit i noen dager (deler av ormen?), pustefrekvensen har økt men ingen ytre tegn på sykdom. Venter utålmodig på medisinene bestilt over nettet da ingen av de lokale butikkene har noe med Praziquantel liggende. Sera Nematol og DactyMor er underveis fra to forskjellige nettbutikker. Bla en Comet på 13 cm og en 16-20 cm lang slørhale (del-Oranda) (Cleo) har gått tapt.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådagrus
Lys: 1xT8 lysrør
Filtrering: Eheim 2224 pro, utvendig filter + innvendig pumpe
Bakgrunn: Plakat, metervare
Vannverdier: pH: 7.5   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 07.12.2010 Sist endret: 28.12.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.