Vårt 180ltr sør amerika

Bilde av akvarium

User image Juwel akvarium på 180 liter. Har for tiden ganske god variasjon av fisk, noen som trives på bunn og noen som trives i topp. Har sett på mange akvarium her inne på siden for å hente inspirasjon til hvordan jeg vil ha akvariumet, men problemet med det er at jeg hele tiden må endre noe. er sykt mange fine akvarium her! Har nå ett oppsett jeg er rimelig godt fornøyd med ,men kjenner jeg meg rett så endres det sikkert snart igjen.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Sand og grus
Lys: To t5 lysrør
Filtrering: invendig juwel filter og en fluval 3plus
Bakgrunn: Folie m/ berg motiv
Vannverdier: pH: 7   GH: 1   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 07.12.2010 Sist endret: 28.03.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve nitritt trøbbel. o,8 nå. virkelig ikke bra..
Dennis Lopez
Dennis Lopez 0 Hey
Kjøpte du deg malle i går eller?
Kjempe fint akvarie foresten, du får fortsette å legge ut bilder så man kan se hvordan det går.
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve ble to stk ancistrus temminki til 60 literen også, men har shoppet litt javamose og en ny malle hule i dag til 180 literen så det har blitt litt endringer.. skal oppdatere med litt bilder ganske så snart.. er ganske stor forskjell nå..
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve 0 Endringer
Da har jeg lagt inn noen nye bilder på hvordan det hele ser ut nå :) har bygd en skifer hule i høyre hjørne som er skjult av en rot med nok en hule under den og javamose på toppen. har også kjøpt en malle hule til høyre, men er ikke helt sikker på plasseringen av den, vi får se :) har kjøpt en plante (den helt til venstre) som jeg ikke vet navnet på som forhåpentligvis skal skjule toppen av juwel rock hulen innerst til venstre, får håpe den vokser, har gått litt tregt, men er bare 1 uke gammel.. for fremtidige endringer så tror jeg det blir en endring på den malle hulen, liker ikke helt plassering eller oppsettet av den.. men ellers ganske fornøyd nå :) og jo, har sett etter flyteplanter i butikkene i området uten å finne det, men tok en tur på buddy strømmen hvor ekspeditøren var så vennlig å gi meg noen søte små, det liker vi!
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve kjøpte malle i dag da, golden nuget som du anbefalte :) nydelig fisk!
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve flink til å gjemme seg den nuggeten. vært fremme 2 ganger og gnagd litt på en squash, men thats it :)
Dennis Lopez
Dennis Lopez Ser sykt bra ut nå, ser ut som plantene og fisken trives. Her en ide til den hulen du har på høyresiden der, hva med å kle den med javamose? bare brik et tynt fiskesnøre og bind runt mosen sån at ikke sena syns. nesten som en gressplen på toppen om du skjønner hva jeg mener.
Fett at du kjøpte deg en Golden nugget, den er sikkert bare litt uvant med det nye akvariet og om jeg ikke husker helt feil er den mye mere framme om kvelden. Hvordan flyteplanter er det? kan det være Pistia ( [URL=http://akvaforum.no/plante.cfm?id=1102] )?
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve Pistia er det vettu :) har løst problemet med den stygge hula. har kjøpt skiferhule :) ser mye bedre ut! kjøpte en ekstra pumpe i dag også fluval 3, kjøpte den for å sikre god vannkvalitet når det blir mye foring så får jeg håpe guramiene ikke hater den ekstra vannbevegelsen..
Dennis Lopez
Dennis Lopez Du kan jo sette pumpa inn til siden av akvarie om det blir for mye strøm i vannet.
Har du planer om å prøve å få yngel på Ancistrusen din siden du har så mange huler eller er de bare for at de skal ha et sted å gjemme seg?
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve er meningen å prøve på det ja, samt blågurami :) har jo de to andre ansistrusene i 60 literen også så satser på at begge kjønn er representert. har mange huler, men så har jeg ganske mange som liker huler også både ansictrus, botia,pleco,golden nugget og øreål liker jo huler så det er for å unngå krangel :) hadde jo vært utrolig tøfft å fått yngel på ålen også, men det skal visst nok være nesten umulig..
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve nå har jeg montert "moonlight" :) ble steike fint ja! bilder kommer :)
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve Kjøpte 6 sae i dag for å bli kvitt litt skjeggalger, spent på om de gjør jobben. Mistet en blågurami i dag også , vannverdiene er fine, men det er den eneste av de 7 jeg kjøpte for 2mnd siden som ikke har vokst så tipper det har noe med det å gjøre.
Dennis Lopez
Dennis Lopez Fett med moonlight, kostet det mye? er det en ekstra lampe som du har satt inn i armaturet?

sae funker nokk bra til å bli kvitt alger, har du foresten prøvd eplesneiler før? Jeg har kjempe god erfaring med eplesnegler i større kar, de renser alt og spiser opp skada planterester på planter, men lar friske planter være og du trenger ikke magne for at akvariet skal bli helt reint og fint. De spiser også opp matrester om det er noe av det og holder skjansen for nitrit igjenn nede.

Kjipt å høre at blå guramien din tokk kvelden, kjøpte selv 5 Bolivianske Somerfuglciklider og hadde en som spiste veldig dårligt, han ble bare tynnere og tynnere, han døde for to dager siden. Kjipt men sån skjer, må kjøpe meg et akvarie til som sykestue tenker jeg. Bare sån i tilfelle nnoe skjer, mye lettere å gjøre noe med syke fisker da :)

Har foresten lagt ut noen nye bilder nå, det kommer flere snart, må bare få noen jeg blir litt fornøyd med.

Lyke til med lek på Ansictrusen, håper du får det til.
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve moonlight kostet meg ca 300 kroner, ledlist fra chlaes og omformer pluss litt silikon.. har festet den med silikon innerst på lyskassa. er en fin ting for nå ser jeg nuggeten nesten hver kveld :) har ikke prøvd eplesnegler før, men tror det går dårlig med botia i karet.. ? har forøvrig satt inn noen nye flyteplanter som var ekstremt fine! husker ikke navnet i farten..
Dennis Lopez
Dennis Lopez Ja sant det Botiaen er jo snegle spiser, jeg hadde Botia med eplesnegle før men sneglene var fult voksne så botiaen var ikke interesert i de, men det kan sikkert være bare mine botiaer som ikke var serligt interesert så det er nok best ikke he de sammen.
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve 0 Endringer igjen
da har jeg gjort noe med hula og dett "toome" venstre hjørnet :) ny rot til vestresiden og ny hule som passer mer inn i miljøet :)
Dennis Lopez
Dennis Lopez nå ser det døds bra ut, mye mere naturligt på en måte
Dennis Lopez
Dennis Lopez Halla, hvordan går det med akvariene dine?

Så du hadde tenkt deg på storaksjon på lillestrøm for noen uker siden. Hvordan var det, kjøpte du noe?
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve hei hei. ble ikke til at jeg dro, fikk ikke tid. har gjort en total omgjøring av akvariet. byttet til sand og gitt fiskne mye mere svømmeplass. ble faktisk veldig fornøyd denne gangen. skal ta noen nye bilder og legge ut av 60 literen i kveld tenkte jeg.. :)
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve 0 Oppdatert
da var nye bilder på plass :)
Dennis Lopez
Dennis Lopez stilig, ser ut som sverdplantene dine har vokst en del. er det pista som har de lange røttene der? Bare si i fra til meg om du får for mye av det, kan godt kjøpe litt jeg:)
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve flyteplantene er limnobium levigatum. veldig fine planter som suger opp mye overskuddsnæring. bare si ifra når du har mulighet til å kommee en tur så skal du få :) sverdplantene trives som bare det. tilfører flytende næring en gang i uken ved hvert vannbytte pluss en næringstablett intil roten. bruker også flytende carbo hver dag. synes det er greit å legge litt tid på å få plantene fine, men er litt spent på hvordan de klarer seg i den nye sanden..
Atle Bakke
Atle Bakke 0 Limnobium laevigatum
Hei
Flott karr - liker blandingen av stein og røtter. Ser naturlig ut.
Jeg sliter litt med Limnobium laevigatum - virker som om de har det for varmt. Bruker du dekkglass, eller bare orginal Juwel topp?
A
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve Hei :) bruker orginal juwel topp med reflektorer og tempen i karet har i det siste vært på ca 27 grader. Det jeg gjorde som utløste veksten var å trekken fiskesnøre i vannflaten mellom to sugekopper , det gjorde at plantene holdt seg i ro. Tror det var tingen for disse, har heller ikke hatt alger i vannet etter de begynte å komme igang. Tar oppi flytende carbo hver morgen også :)
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve Og flytende næring ved vannbytte :)
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve nå er det kakadueciklide egg på tre steder i karet og egg av nøkkelhullciklidene i det ene hjørnet.. plutselig veldig stillestående i karet, de står bare og passer på eggene sine hele gjengen :)
Stein Erik Skjerve
Stein Erik Skjerve kom tilbake fra 3 ukers ferie i går og har fått masse yngel mens jeg har vært borte :)