Søramerikansk biotop

Bilde av akvarium
Et Rio 400 kjøpt brukt 2010. Vil så godt det går lage et lite utsnitt fra en amazonaselv.

Rådasand - 75 kg
mangroverøtter - 6 stk
redmoorerøtter - 3 stk
steiner fra fjæra: rombeporfyr + sandstein

Alt dette er vel ikke akkurat fra søramerika, men noen kompromisser gjør jeg....
Ellers vil jeg kun ha fisk fra søramerika og aller helst også at plantene er derfra. Foreløpig har jeg greid å sette inn noen planter, men trenger flere. Vanskeligheten er at de i butikken ikke er merket med opphavsland, og ofte heller ikke noe latinsk navn, og da kan det være vanskelig synes jeg å skaffe riktige planter. 
Dags dato er fiskebestanden liten: to stk ancistrus og 21 stk kardinaltetra.  Neste inn blir noen ciklider. 

Eller nei, neste inn ble faktisk 17 stk. Blødende hjerte - tetra.  Noen riktig flotte fisker med bra farger. Disse kommer visstnok fra Colombia.
Satser på å få inn noen Ottoer også. De er søte. Har lyst på et større ciklide-par, men da står vel kanskje kardinalene på menyen, og det er jo trist. Dessuten kunne jeg tenke meg noen reker, og da er ciklider også et usikkert kort å satse på...   tenke, tenke litt til.

Fremdeles ikke fått inn noen nye fisker.  Synes det er vanskelig å velge rikig type ciklide som vil passe inn her.  Har kjøpt inn noen fler planter, en type som likner cabomba, men tror det er en annen art, skal leite litt for å fine typebetegnelse. Og så vasspest. Håper å få til litt bedre vekst etter hvert.  Vil helst at bakre glasset skal dekkes helt.  Er på jakt etter et filter til, tror det er litt lite med det jeg har, det blir en del slam på bunnen.
Har kjøpt inn to eplesnegler, gule sådanne. Den ene så rimelig sjokkert ut  i et par dager før den kom seg og begynte å skli rundt.  Jeg var sikker på den kom til å daue, den lå og hang slapt ut av huset sitt helt i svime liksom. Men så til slutt kom den seg og alt ser bra ut nå med begge to. De glir rundt i et imponerende tempo til å være snegler.  Fine dyr er de.

To nye fisk har nå fått et nytt hjem hos meg: Geophagus Pellegrini ble det. Foreløpig er de små og søte, så får vi se hvordan de vokser seg til.  Det er en han og en hun, kanskje blir det en hun til etter hvert. De liker seg i grupper egentlig disse.

De to Pellegriniene skulle altså ifølge butikken bli en han og en hun. Nå er  det ganske så tydelig at de er to hanner. En er sjef, den andre nestsjef og får dermed litt bank i ny og ne. Jeg er på jakt etter et bytte nå snart, så nestsjefen kan få seg et nytt hjem og sjefen noen damer å gjøre kur til.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: rådasand
Lys: 2xT8 lysrør rio
Filtrering: Jebao 915 + 1 stk. Ehheim Professional 3 (2075)
Bakgrunn: ingen
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 30.12.2010 Sist endret: 07.10.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.