Selskapskar

Bilde av akvarium

User image160 liter med diverse fisk, planter. dekorasjon, røtter osv.

1 sommerfuglciklider (Mikrogeophagus ramirezi)
2 kardinal Tetra
10 neontetra
15-16? smaragd pansermaller
7 Corydoras Sterbai
1 L029 på ca 14 cm.
1 regnbuelabeo
1 sverddrage
1 pleco på 15 år. 20 cm.
1 Ancistrus Albino - gutt på 13-14 cm.

I dette karet mates det med:
Prodac Tropical fish flakes - morgen og kveld.
Nutron Staples (for corydoras) - morgen og kveld
Prodac vegetable tablet - morgen og kveld
Røde mygglarver - kveld

Det byttes også litt for av og til for å få litt variasjon i kosten:
Aquatic Nature Droppys - mulig 1-2 ganger i uken.
Prodac Algae warfers - 2-3 ganger i uken
Benytterv også Tetra PlecoMin og Algae wafers fra Hikari Tropical 1-2 ganger i uken. Har også prøvd Tetra Multi Walfers, men den ble ikke så godt likt :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

9. september - Vi har planer om å bytte ut denne 160 literen med en annen 160 liter med innvendig bakgrunn. Back to nature - slimline, lys. Er ikke helt bestemt enda, men bakgrunnen på den andre 160 literen er silikonert på. Lurer også på å dele av bunnen så det blir sand på ene siden og grus på andre. Dette for å få en bedre, høyere, mer stabil PH. Og dette er ikke tull, jeg har prøvd ALT for å få opp Ph i dette akvariet, ingenting hjelper. Det som hjalp meg i de andre karene var at jeg byttet til grus. Har aldri vært så gode og stabile verdier i de karene som etter at det var kommet grus i dem. Men jeg må ha sand til pansermallene og sommerfuglcikliden, så jeg kan ikke bytte helt. Vi får se hva det blir til ;)
________________________________________________

26. september - Vi har nå prøvd oss på å dele av bunnen på en annen 160 liter å bytte ut det karet med det karet som sto med fisk i. Dette gjorde vi.. Men jeg må si at å dele av bunnen (vi silikonerte fast plexiglass) var noe av det dummeste jeg har gjort. Resultatet var ikke vellykket. Det fungerte, men det var ikke noe fin. Det ble som 2 80 litere.. siden coryene ikke skjønte helt at de måtte svømme over den lille kanten som delte av sand og grus.. Vi byttet tilbake den gamle 160 literen dagen etter :-) Har aldri vært så fornøyd med karet etter at vi byttet tilbake :))))

__________________________________________________

30. september - Idag har det kommet nye bebore i karet ;)) 7 stk Corydoras sterbai. Nydlig fisk! Har lurt på å kjøpe dem i litt over en månedstid, og det hjalp vell ikke at de hadde fått dem inn på dyrebutikken ;)) Ser ut som de trives. De hadde grus som bunnlag i butikken, så håper de får det litt bedre nå når de fikk sand :))
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Fin sand
Lys: Heldekkende armatur
Filtrering: Innvendig Fluval-pumpe
Bakgrunn: Foto med planter, steiner og røtter.
Vannverdier: pH: 6.2   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 28.03.2011 Sist endret: 05.03.2012
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.