Juwel Lido 120 Hvit på badet

Bilde av akvarium

User image Et lite "ventekar" i påvente av den store 720L investeringen.  Dette blir kun til pynt og eksperimentering med aquascaping. 

Kjøpte et ferdig Juwel lido sett på Krizoo i Stokke.  Flott service og MEGET GOD PRIS :) Akvariet ser ut til å være av bra kvalitet. Bord og lystopp i hvitt (!) også av høy kvalitet.  De hvite platene til bordet var virkelig høyglans og flotte å se på.

Relativt lett å montere og ingen problemer med montering.
Vær obs på at disse karene ikke har justerbare føtter så for mitt som står nær en sluk så måtte vi kile opp under ett av beina.

Ettermontert Breslein reflektorer og satt inn et Aquili co2 sett som jeg fikk for en god pris på Akvariemagasinet.  Kvaliteten på co2 settet synes bra men bruksanvisninger er ganske fraværende.  Har brukt mye tid på å finne ut hva som er ut / inn / opp / ned på alle delene men har du montert co2 sett før går det nok mye lettere.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Gjødsel nederst, lavagrus og annen grus på toppen
Lys: Originale juwel T5 lysrør med Breslein reflektor
Filtrering: Originalt Juwel innvendig filter
Bakgrunn: Hvit blank papp på veggen bak akvariet
Vannverdier: pH: 6.9   GH: 10   KH: 10
Temperatur: 27°C
Registrert: 09.11.2011 Sist endret: 27.03.2012
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Geir Breimo
Geir Breimo 0 Lido 120 karet "går varmt?"
Mistenker at toppen er så tett at lysrørene bidrar til vesentlig temperaturøkning i karet. Skal forsøke å justere i noen dager og se om det virkelig er tilfelle eller om varmekolben er helt feil kalibrert...
Geir Breimo
Geir Breimo 0 Status
Fremdeles godt fornøyd. Varmen ikke et problem - bare at det er varmt på badet :) Co2 settet tomt for luft - fått på en refyllbar 2k flaske i dag. Må ha vært en lekkasje så nå har jeg sjekket ALLE utvendige koblinger med såpevann :)
Geir Breimo
Geir Breimo 0 En alge historie (staghorn)
Etter å ha ommøblert litt uten å bytte vann etterpå fikk jeg et alvorlig angrep av denne: [URL=http://www.aquascapingworld.com/algaepedia/full_view_algae.php?item_id=80&algae=Compsopogon%20sp.][/URL]

Forsøkte først å legge inn en time lys pause midt på dagen samt tok vekk reflektoren på 5000K lyset. Det hjalp noe på å dempe veksten men fikk ikke bukt med den. Sjekket så ut eventuelle ubalanser i karet og det gikk brått opp for meg at ettersom karet nå går uten fisk manglet det både P og N. Tenkte no guts no glory og kjørte på med tropica + plantenæring med fosfor og holdt pusten mens jeg sa til meg selv - ikke spar på lys, co2 eller næring. Gevinsten kom ganske umiddelbart -etter noen få dager kunne jeg "støvsuge" ut mange av algene og nå er det nesten tomt :).

Har lært masse og at det ikke alltid er for mye av noe som skaper alger men heller for lite av noe annet :) Veldig stolt av meg selv som fikk dette til jeg;)
Geir Breimo
Geir Breimo 0 Økt lys igjen
Satt på begge reflektorene så får vi se om det øker algevekst eller ikke.
Geir Breimo
Geir Breimo 0 For mye sol der karet står ...
Holder på å flytte det. Blir helt nytt design ;)
Kontorstol
Kontorstol Du må komme med bilder av det nye :-)