325-liter

Bilde av akvarium

User imageFebruar 2012:
============
Sist lørdag gikk turen til Averøya litt sør for Kristiansund. Målet var å hente et akvarium som var til salgs av Kenneth Bjørke her inne på forumet. Kjøpet var egentlig av den ganske spontane sorten, men jeg hadde tenkt på det tidligere at det hadde vært kjekt med et større akvarie (det høres kanskje kjent ut..).

Som du kan se blant mine akvarier, har jeg tidligere hatt en 90 liter. Dette har vært i drift i et års tid, og har fungert bra. Hadde fått stabile verdier etterhvert, og akvariet har krevd lite stell det siste halvåret. De fleste av den opprinnelige fisken har krepert etterhvert, men det har blitt fylt på med nye innbyggere etterhvert. Disse fikk da bli med over i det nye akvariet.

Har lagt ut noen bilder av det nye akvariet som du kan se på. Satser på å oppdatere litt etterhvert. Kom gjerne med kommentarer, da jeg er for amatør å regne i denne hobbyen! :) Satser på oppdatering etterhvert. Takk til Kenneth for velvillighet med planter og tips og råd generelt!


28. februar:
==========
Har kjøpt til 5 stk. Ancistrus (små), 5 stk. Praktbotia (små) og 5 stk. Perlegurami (middels). De to første ble kjøpt for ca 2 uker siden, så de har fått gå seg inn litt. Alle de gamle fiskene overlevde flyttinga til nytt akvarium bortsett fra en Platy (jeg trodde den var med yngel, men til slutt så den ut som en ballong, og endte sine dager. Ikke sikkert det hadde noe med nytt akvarie å gjøre).

En av de andre platyene har tydeligvis ynglet, da jeg i dag oppdaget en bitte liten utgave av arten :) De fleste av yngelen er nok blitt spist, da det er får gjemmesteder i akvariet, men forhåpentligvis er det flere enn kun denne ene som har overlevd; artig! :)
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Grus
Lys:
Filtrering: Innvendig
Bakgrunn: Ingen
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 15.02.2012 Sist endret: 28.02.2012
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Kenneth Bjørke
Kenneth Bjørke Så bra, det vekker utrolig mange gode minner å se det med vann igjen.
Sukk ja, det var faktisk litt tungt å like etter at du dro :)
Men det går bra. har jo altids profilen å gå inne her og titte. hehe

Bli gøy å se etterhvert som det gror seg til inni der hvor dan det bli.
Var bra jeg prakka på deg mere planter enn hva du følte å motta :)

Lykke til videre, og husk å oppdatere med flere bilder etter hvert som det gror seg til.

Mvh Kenneth
solan
solan Ja, det er litt nakent enda, men om noen måneder tipper jeg at plantene har fått grodd godt og vokst seg en del større. Har planer om en liten ominnredning og installere en skiferhule som vil pynte opp og også gi flere gjemmeplasser og gytehuler for Ancistrusene.

Har fått tak i 5 stk. Perlegurami også, som jeg så for første gang da jeg var hos dere og hentet akvariet :) De er rolige og fine fisker synes jeg.

Jeg skal oppdatere med bilder etterhvert, så har du noe å se på hvis savnet blir for stort.. :)