Comeback

Bilde av akvarium

Etter 25 års fravær fra akvarier prøver jeg igjen og begynner smått. Et standard Juwel Rekord 600. Modifisert med ekstra T8 rør i lokket. DIY CO2 og keramisk difusor. I tillegg en luftestein på timer som går noen timer hver natt. Luftesteinen ligger under en liten haug med kalkstein som drar opp KH og GH akkurat passe til å holde tritt med vannbytter med Oslo-vann. Rådasand, steiner og rot er nogenlunde nøytrale i forhold til vannkjemi. Med CO2 pendler ph nå mellom 6,7 og 7,0. Noe nye planter men også endel planter "høstet" fra andre akvarier. Alle planter ble skåret kraftig tilbake ved start.

Jeg ønsker meg et frodig, stabilt, enkelt og vakkert akvarie i stua med noen interesante skapninger oppi.

11 timer lys.
4 timer luftestein.
DIY CO2 byttes hver 14 dag. 0,6L vann, 2,5 dl sukker.
Delevannbytte hver 14 dag. 15-25 liter avhengig av NO3 verdi.
Tropica Plant Growth Premium og Specialised Fertiliser (forhold 4+1) i henhold til dosering hver uke.
ESHA Optima i henhold til dosering hver annen uke.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand med Tropica substrat
Lys: 2x15W T8
Filtrering: Bioflow Super
Bakgrunn: Folie
Vannverdier: pH: 6.7   GH: 8   KH: 5
Temperatur: 26°C
Registrert: 27.02.2012 Sist endret: 02.01.2013
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Zacken
Zacken 0 Klovnekilli
Denne var ikke planlagt. Fulgte med fra dyrebutikken sammen med en snegle......
Zacken
Zacken 0 Planteflytting
Måtte flytte "Lindernia rotundifolia" vekk fra filterer da den ikke var motstandsdyktig nok mot strømninger. Byttet plass med "Hygrophila corymbosa" som hadde fått seriøse røtter (stakkars).
Zacken
Zacken 0 Platy-yngel
Noen begynner å få litt størrelse nå og ypper litt med de store fiskene om maten, men dette er en hard verden og de som overlever er nokk sterke individer selv om det er mye vegetasjon og gjemmeplasser. Typisk ser det ut som at 1 til 2 fra et kull overlever. Foreldrene er innkjøpt fra forskjellige steder med forskjellige utseender i håp om å få litt genetisk variasjon. Her hersker Darwinismen!
Zacken
Zacken 0 Sebrasnegle-egg og Amano-egg
En av sebraene har sprayet steinene i akvariet med egg. Hvite prikker over alt. Synd det ikke blir noe av. Trenger vist saltvann. Det gjør jo også Amanoene. Alle 3 hunnene går med egg konstant. Om ikke annet så blir det jo litt levendefor på fiskene en gang i blant. Kanskje jeg må starte et saltvanns-sidebruk?
Zacken
Zacken 0 Foliebakgrunn
I starten bekymret jeg meg over luftboblene i "steinvegg"-foliebakgrunnen - nå kan jeg ikke se den mer. Hadde ikke trengt den med andre ord...
Zacken
Zacken 0 Kalium mangel
Hygrophila Corymbosa sliter med kalium mangel. Små huller i bladene som tilslutt tar hele bladet. Dette skyldes at planten "henter ut" kalium fra gamle blader for å lage nye. Tilsetter nå kalium ukentlig.
Zacken
Zacken Tusen takk! Det var hyggelig å høre.
Zacken
Zacken Hum... Vurderer å flytte sverdplanter ut til venstre. De har det for godt og tar helt over. Kanskje kutte ned på antall også. Prøvde å telle idag og det er ihvertfall 10 planter. Eneste problem er at de må jo ha enorme røtter og med substrat blir det noe søl å ta de opp.
Zacken
Zacken 0 Sverdplanter flyttet
Flyttet sverdplantene idag. Brukte en skarp kniv og skar av røttene rundt, da var de ganske greie å få opp. Satte de i venstre hjørne i håp om at de ikke kan ta alt lys. Det ble luftig... Klarte også å telle alle 11 rubintetraene for første gang på lenge!
Zacken
Zacken 0 Status
Mistet en Honning-gurami i sommer. Det var to hanner og den ene fikk nok overtaket. Platy bestanden øker ikke overaskende, og jeg må nok finne en løsning på dette. Det er typisk en til to fra hvert kull som overlever og jeg har alle størrelser nå. Venter på at de røde og blå skal blande seg. Ellers er det algefritt og fint selv om noen av plantene ikke helt får bestemt seg om de trives eller ikke.
HåkonJ
HåkonJ 0 Flott akvarium
Inspirerende akvarium! Virker som du bryr deg godt om både planter og dyr :) Skal oppgradere mitt kar med mer lys, DIY CO2 og mikronæring. Plantene mine ser stusslige ut i forhold til dine, men håper oppgraderingen vil hjelpe :)
Zacken
Zacken Takk skal du ha! Ekstra lys gjør underverker for plantene. Når man legger på CO2 og næring blir det helt vilt. Jeg bruker nesten mest tid på luking....
Det virker også som at mye planter som vokser suger næringen ut av vannet og holder algene vekk, selv om syv Amano-reker nok hjelper litt også. Det er nesten ikke alger i akvariet. I sommer har jeg skrapet noen få ganger på glasset ellers har det holdt seg rent.
Zacken
Zacken Siste Pogostemon helferi stilk ble gnaget ned og finnes nå ikke lengre i tanken. Men det er jo ikke akkurat tomt for planter da...
Zacken
Zacken Har ikke sett noen skivesnegler på en stune så jeg stryker de.
thomas andré johnsen
thomas andré johnsen 0 DIY Co2
hvordan lager du co2 dingsen??
Zacken
Zacken 0 CO2 DIY
Hvis du søker her på forumet eller på google på "Co2 DIY" finner du mange fine oppskrifter.
thomas andré johnsen
thomas andré johnsen takk takk :)
Zacken
Zacken 0 Exit Honninggurami
En morgen for noen uker siden hadde honningguraminen fått et sugemerke midt på kroppen. Størrelsesmessig var det mistenkelig likt munnen til ancistrusen.... Denne honningguramien har hatt for vane å sove halvliggende på bunnen om natten av en eller annen grunn. Dette har den gjort helt siden jeg fikk den for over et år siden. Men i natt sovnet den vel feil sted.

Så lenge ut som at såret grodde og alt skulle bli bra. Fisken spiste og var kvikk og rask men så plutselig gikk det en eller annen infeksjon i såret med umiddelbar svekkelse av almentilstand. Måtte dessverre gjøre kort prosess.
Zacken
Zacken 0 Rubintetra
Rubintetraene er flyttet til Minihabitat I.
Zacken
Zacken 0 Ancistrus
Kom over en voksen ancistrus og slapp oppi for en liten stund siden. Han er fæl til å grave og i det siste har jeg ikke sett mye til ham. Men alt er åpenbart i orden for nå har vi litt fler ancistruser en vi strengt tatt trenger susende rundt i akvariet. Har talt ihvertfall ti stk. mini-maller. Skifer hulen i akvariet var åpenbart ikke bra nok men fin å grave en hule under....
Nå har han to huler: En unkarshule under en rot og barneværelset under skiferhulen som han pendler imellom.