528l Akvastabil

Bilde av akvarium

  • Et 528 liters som er eid av Hans E
  • Dette akvariet er med på 0 favorittlister!
16.07.12 Hentet som godt brukt. Trenger nok nye fuger og fjerning av endel silikonsøl på og rundt bakgrunnen, men ellers ganske ok.
17.06.12 Manøvrert fra henger til veranda for rehabilitering.
18.06.12 Siden dette var det av de "nye" karene med mest silikonklin gikk jeg på det for å se hvor ille det var å fjerne fuger og bakgrunn. Snaut 4 timer senere er bakgrunnen tatt ut med minimale skader, dog fortsatt med mye silikonklin på forsiden. Hjørnefugene er skåret ut, og gammel silikon skrapt vekk fra glasset. Da er det bare vask med aceton igjen før fuging.
Karet kom uten dekkglass, og 3-delt dekkglass er bestill hos glassmester. Den ene avstiveren midt på karet er fjernet, og skal erstattes av to avstivere 1/3 inn fra endene som på de større karene. Synes 2-delt toppglass blir for store på dette karet så derfor endringen. Karet er dekket til for at det ikke skal regne i det før jeg er ferdig med jobben.
19.06.12 Litt hull i skydekket på morran, så jeg fant frem skrape, aceton, tørkepapir og silikon og gikk igang. Etter en times tid og snaut 2 patroner silikon var det nye fuger i karet.
05.08.12 sett over fugene og fjernet litt silikonsøl på glasset. Satt inn nye tverrstivere slik at toppflaten blir delt i 3 som på 660 og 720l. Dekkglass er levert av glassmester. Nå mangler bare bord for å kunne lekkasjeteste karet. Dette er bestillt nytt, og er vel snart i hus.
19.08.12 Nytt understell i hus, og karet satt opp på verandaen for lekkasjetest.
Informasjonen om bunnsubstrat, bakgrunn og filter er hva det vil få når det er ferdig satt opp.
20.08.12 Lekkasjetesten må anses vellykket, så da er jeg i gang med å rydde plass til dette karet inne. Forhåpentligvis er det på plass i løpet av uka. Planter fra flere tømte kar ligger i baljer og venter.
25.08.12 Karet tatt inn og vatret opp. Limt inn den BTN bakgrunnen som fulgte med. Mange timer med fjerning av silikonsøl, men den ble ikke så verst. Får stå over natta med tvinger og pinner som holder den på plass til silikonen har herdet nok til å holde den.
27.08.12 I går ble karet fylt 3/4 fullt og vatringen sjekket. Ingen endring til i dag, og temperaturen er oppe over 20 grader så da ble et fyllt helt opp og et par overskuddsplanter satt inn. Filteret er også satt i gang, foreløpbig uten filtermedie.
01.09.12 Luket litt i kjøkkenreolen, og det ble endel avleggere. Deler også dette karet opp i seksjoner med "vegger" av planter så det er mulig å ha flere revirer i karet.
14.09.12 Fyllt en kurv i filteret med bioballer og de tre andre med lavastein, så nå har bakteriene noe å gro på. Må nok snart knipe toppen av plantene da de vokser voldsomt.
21.09.12 Satte inn et innkjørt Fluval 4 pluss. Kan måle antydning til Amoniakk og Nitritt, og greit å holde dette på et lavt nivå til Boyu filteret er innkjørt. Uten næring, ingen bakterier.
Har noe mollyungdommer gående der for å gnage litt alger av plantene, og de skal jo ha greie forhold.
29.09.12 Flyttet over flere gule molly fra kjøkkenreolen. Gradvis øking av belastningen på filteret. Kan ikke måle ammoniakk, men så vidt antydning til nitritt, dog under laveste verdi på JBL's skala.
02.10.12 Enda flere molly overført hit. Filteret henger fortsatt med.
06.10.12 De siste mollyene fra kjøkkenreolen overført hit. Fortsatt henger filterne med, men vet jo ikke hvilket som gjør jobben. Regenr med det er Fluval filteret siden dette var innkjørt. Får vel strupe det ned litt så Boyu filteret får mer å gjøre, og etter hvert kan ta over jobben alene.
19.11.12 Luking, vannbytte og nytt bilde.
10.12.12 En tur til Moss, og det ble med to nye arter til dette karet hjem. Pelvicachromis taeniatus lokasjon "Nange" og en stim Aphyocharax anisitsi.
17.12.12 En stim Corydoras venezuelanus ble med hjem fra Moss i dag.
25.12.12 De nye coryene er jo helt ville. Aldri i ro. Høyt og lavt. Surfer i strømmen fra det innvendige filteret. Aldri sett så aktiv fisk i noe kar før.
14.07.13 Klaser med coryegg på ene endeglasset. Pestsneglene er de eneste som er interessert ser det ut til. Første egg fra denne gjengen.
23.07.13 Egg igjen. Så sneglene masjerte i retningen så jeg plukka noen over i en liten boks som jeg lar flyte i karet. Får ordne noe bedre etterhvert. Satser på daglig vannbytte fra karet.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltemasand
Lys: 6x18w 6500k midlertidig
Filtrering: Boyu EF-45 og Fluval 4 pluss
Bakgrunn: BTN slimline rød gneiss
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 17.07.2012 Sist endret: 23.07.2013
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.

Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Signe Lill Mørland
Reklame for plussmedlemskap