Reol 6 Apistogramma rositae, Rio Santiago

Bilde av akvarium

User imageHelglass med spesialmål 60x40x30. Innredet med redmoor og kokosnøtthuler, sandbunnen dekket av blader og slam.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Hvit veldig finkornet morenesand fra norsk innsjø
Lys: 1x40W T8 Hagen GLO med 865 lysrør Biltema
Filtrering: Hjørnefilter, Eheim Compact 600
Bakgrunn: Sort fiberduk
Vannverdier: pH: 5   GH: 0   KH: 0
Temperatur: 24°C
Registrert: 29.10.2012 Sist endret: 26.01.2014
Mine andre akvarier
  Kommentarer
LOFFA
LOFFA Et meget vakkert kar

LOFFA
Linda W
Linda W Takk Leif! Håper de vil trives der, og at det er gjemmesteder nok til å bevare husfreden når far sjøl flytter inn i morgen. Lillefrøken ser ut til å kose seg i alt mudderet så langt. Har plassert en hule i hvert hjørne, og krysser fingrene veldig...
LOFFA
LOFFA Kjøpte elizabethae paret mitt nå på siste auksjon i Larvik. Har vært antydning til litt graving i den ene hula, men ikke sett hua i leksfarger enda. Dette er er apisto det er gull valør på, så de er nok ikke av de enkleste å drette
Linda W
Linda W Målet mitt som novise er å få til gode levevilkår for dem så de trives, oppdrett er nok for mye forlangt av meg som må doktorere vann. Flott fisk uansett, og det er noe med blikket...
Grapejuice
Grapejuice nyyyyydelig kar. Noe slikt jeg selv ønsker til mine dronningrasbora. Men jeg undrer - hvordan stiller du deg til dette med lav ph og svingninger om natten? Er det noe man må ta hensyn til eller? Jeg er redd for å ha for mange planter i et kar om jeg skal ha lav ph også - ettersom det visstnok skal skje skumle saker om natten. (?)
Linda W
Linda W Takk Grapejuice! Helt enig, KH=0 så det må bli pH-dropp natterstid, dessuten er det så lite mineraler i vannet at det blir helt feil uansett.

I dette karet har jeg mange flyteplanter som tar alt lys fra de to stakkars fjonene jeg har i substratet. Flyteplanter utveksler CO2 til luft fordi det er enkleste løsning for dem, så det skal ikke bli noe problem.

Det er nakent og bart bortsett fra mudder, kvistkvas og løv i de sureste biotopene sier de som har vasset i sånne, flyteplanter gir samme ly som overhengende vegetasjon langs bredden av en elv. Det er vakkert med røtter i tevannet synes jeg, det gir litt bevegelse, og de har fint klart overgangen fra næringsrikt levendefødervann og strålende lys til kummerlige forhold i sortvann.

Begge planteartene jeg har i bunnlaget er saktevoksende for sikkerhets skyld, i dette karet saktedøende, når pH kommer ned i under 4 fjerner jeg dem.
LOFFA
LOFFA Hvorfor skulle pH endre seg om natten? Og hva skummelt skulle skje med mer planter? Har selv 16 arter apistogramma, inklusiv et lekspar med elizabethae fordelt på 22 kar.Har litt forskjellige mengder med planter i karene, men skjønner ikke noe av dine problem stillinger
Linda W
Linda W Ser jo den LOFFA, det gror hos deg i brønnvannet ditt, men her er det bare sorgen i forhold til hva jeg er vant til fra karene der det grønne har hovedfokus. I plantekar (av bole-typen som Grapejuice også kan beskyldes for) er det absolutt ikke bra med null KH, uten buffer faller PH brått om natten på grunn av plantenes utskillelse av CO2, bitter erfaring gjør meg nervøs nok til ikke å forsøke hurtigvoksere i torv-vann. Hva som er brått rundt pH syv og hvor mye utslag det vil gjøre når man opererer under 4 har jeg ikke vært Apistomamma lenge nok til å finne ut, det er nok annet uforståelig å forske på i surtvannsverdenen, forstår enda ikke helt hvor det blir av alle mineralene når du filtrerer gjennom torv for eksempel ;)

Det finnes helt sikkert planter som klarer seg i sortvann, flyteplanter er mer enn bra nok her fordi jeg synes det er gøy med variasjon også, og den oppskriften for god plantevekst jeg bruker nå med høy GH og daglig tilsetning av heksebrygg fungerer i alle fall ikke når målet er lav ledningsevne!
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap