Mikrofauna- og plantepytt - Naturlig nano

Bilde av akvarium

Startet opp i begynnelsen av februar 2013.

Dette skal bli et naturlig planteakvarium, med plantejord og biltemasand i bunn. Grunnet få strømuttak i nærheten, forsøker jeg å kjøre det uten filter, men med lys over. Har filter i bakhånd dersom det ikke skulle fungere slik, så får vi se hvordan jeg skal få evt. ordnet med strømtilførsel. Akvariet får i tillegg et par timer med sollys hver morning.

Dette er hovedsakelig et planteakvarium, men inneholder også noen små dyr. Blant annet er der sakurareker, hoppekreps (Copepoda), Daphnia magna, rotiferer og ferskvannsartemia (Thai fairy shrimp - Streptocephalus sirindhornae). I sommer vil jeg vurdere om jeg skal ha mer i, som for eksempel isopoder og/eller amfipoder. Det er mulig det blir behov for å tilsette f. eks. eikeblader eller lignende etter hvert.

Dette er på ingen måte et vanlig akvarium, og eksisterer bare for min egen glede i å observere planteakvarier og små økosystemer. Heldigvis er det likevel presentabelt nok til å få lov til å stå i stuen. Til min glede syns også 6-åringen at dette er spennende, så litt pedagogisk bir det innimellom også. Men hvis gjestene vil se et flashy akvarium med masse fargerike fisk - så får de nok heller se i et annet hus. =) Dette er nok mer for sånne særinger som meg som liker å sitte og kikke på små rare ting man ikke umiddelbart får øye på.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Plantejord og biltemasand
Lys: Ingen foreløpig. Der kommer et lite diodelys.
Filtrering: Ingen
Bakgrunn: Ingen
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 10.02.2013 Sist endret: 23.03.2013
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.