Juwel Lido 120

Bilde av akvarium
  • Et 120 liters Selskapsakvarium som er eid av MM
  • Dette akvariet er med på 0 favorittlister!
User image Sten og gren fra Drammensfjorden.

Planen er å bygge litt høyere  steinrøys midt i karet og beplante bedre. Juvelene i karet er to stk 3 cm kakaduer double red kjøpt som hunner, men ser ut til å være hanner. Målet nå er å bli sikrere på kjønnsbestemmelsen av disse så lenge de ikke er særlig territoriale ennå. Deretter selvfølgelig finne maker til dem når karet er mer klar for lek.
Luftpumpen CR-40 har nå kun funksjon som oksygen/mat-blander og dytte tetraene litt frem fra baksiden av røysa. Den er stadig oppe til evaluering :-)

Plantene har vokst en del siden forrige bilde og det er innført mer flyteplater.
Karet har også gått igjennom en nitridac-kur og fått nedjustert ph.

6.6.13: Vannverdiene er under kontroll og steinrøysa er ferdig.
Det er nå  utplassert 2 kokkosnøtter i karet og dvergciclideene våre går temmelig godt overens. Det ser ikke ut til at noen av fiskene våre lider noen nød, eller får skader av revirhevdelse. Finner og almenntilstand ser bra ut.
2 stk gabonreker a/ ca 3 cm har fått flytte inn i røysa inne i karet. Det er vurdert til svært liten sannsynlighet at disse blir spist av dvergapistoene våre og de kan godt rense"  litt der inne over tid. Vi vil nok ikke se mer til disse " altfor-kostbare-rekene", men de skal få gjøre jobben sin i fred og ro :-)
En liten gjeng på 5 små otto har også kommet til. Disse er det ikke mye å si om egentlig. Er litt over alt og ser ut som små haimaller når de svømmer rundt og eter alger.
Fremover: Vi ønsker nå å la planter dekke steinrøys-strukturen i karet over tid, og lære oss å kontrollere vannverdiene, og legge opp lager i forbruksmateriell på de to karene vi har.
Drømmene nå:  Følge med  på "parene vi har" og se fremover mot nye litere i nye kar. Vi er svært fornøyde med artene vi har valgt og merker at kubekar har en beroligende effekt på apistoene,,,,, de er lagt fra så hissige som de i literatur tilsier de skal være. Vi lurer på om det kan skyldes at alle fisk er kjøpt inn så små vi har kunnet finne, eller dybden i kube kombinert med  relatrivt mye steinrøys med sjul, og/eller nok og riktig for.. Vi har ikke funnet ut av dettte positive avviket ennå.

Fiskene evaluert:   Den ene cacadue hunnen "potter" ( en av de to vi fikk som var litt avmagret på ett av bildene) ser ut til å ha en litt missformet annsiktsfassong. Denne velger vi  ikke å satse videre på for yngel, men den får være i karet enn så lenge den ikke utgjør noe uromoment.
- Vi har valgt å flytte den albino-hvite Gullguramien over til det andre karet da den er litt "dum" og til stadighet leter opp mat helt inntil den ene kokkosnøtten og slik stresser den ene cacaduehunnen vår. - Etter denne omplasseringen  ble karet så rolig og naturlig vi ønsket oss. Men vi vet det er enn så lenge apistoene er så små som nå, og at vi kommer til å anskaffe oss ett større enn størst kar når det er tid for det :-)  Veien dit er fylt med morsom læring av ny kunnskap og realiserbare drømmer. Oppdaterte bilder kommer..
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand
Lys: 2 stk T5 Daylights
Filtrering: bioflow3
Bakgrunn: Ingen
Vannverdier: pH: 7   GH: -   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 22.06.2013 Sist endret: 06.07.2013
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.