Boliviansk sommerfuglcichlide

Bilde av akvarium
User imageKjøpte disse to, ikke fullvoksne, for et par uker siden, og nå har de allerede fått yngel.

Jeg var heldig, for jeg visste ikke engang om det var en hunn og hann jeg hadde fått med meg fra dyrebutikken, og som regel bør man ha mange sammen av denne arten og la dem selv få velge partner. 

Heldigvis ble disse to forelsket selv om ekteskapet var arrangert. :)
Akvariet de flyttet inn i var godt innkjørt av Endlers guppy og Ancistrus i 4 mnd, men sommerfuglcichlidene drepte Ancistrusen når den prøvde å stjele eggene deres. Ancistrusen var ca 7cm så den var ikke så liten heller. I tillegg ble mine store Amanoreker i karret borte brått, så jeg mistenker at disse to har noe med det å gjøre. 

Noen fortalte meg at de ikke ville trives i et akvarium med andre arter tilstede, at de da ville bli sky og redde. Men, jeg opplevde det omvendt, For når jeg flyttet Endlers over i et annet akvarium så ble disse to veldig sky, så etter noen dager flyttet jeg Endlers tilbake, og da ble de straks uredde igjen. Så tydeligvis ga Endlers guppy i toppskiktet dem den tryggheten de trengte. Jeg hadde hele tiden mange planter liggende i toppskiktet for at de skulle føle trygghet fra det også.

Etter at eggene hadde klekket flyttet jeg Endlers ut av akvariet så ikke de skulle få en sjanse til å spise yngelen.

Foreldrene passer godt på de små, og om man nærmer seg dem så angriper de på akvarierutene.
Sanden langs akvarierutene er det foreldrene som har lagt der mens de drev på med eggleggingen antar jeg. Jeg så aldri eggene, og ante ikke at de hadde lagt egg før jeg så de frittsvømmende yngel i dag.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand
Lys:
Filtrering: Eheim
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: 7   GH: 1   KH: 1
Temperatur: 26°C
Registrert: 21.11.2015 Sist endret: 21.11.2015
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.

Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Mona Opland
Reklame for plussmedlemskap