Kampfisk akvarium

Bilde av akvarium

User imageOppdatering 30. September 2019:
Lot akvariet kjøre tomt i 4 uker før jeg kjøpte jord og planter. Deretter ventet jeg 2 uker til før fiskene kom. I dag har jeg vært og kjøpt 2 cory (har begge fått navn Karl fordi jeg ikke ser forskjell) og 10 tetra (ingen navn enda). Det blir mine første fisk i dette akvariet. Planen er å skaffe en hann kampfisk etter hvert, så jeg skal kun ha fisk som vil passe sammen med disse.

Oppdatering 24. April 2019: 
I dag kom det flere fisk i akvariet. 4 kampfisk (1 hann og 3 hunner), 3 algeetere og 2 nye cory. I rekkefølge heter de Zeus, Daenerys, Missandei, Arielle, Yoda er navn til alle 3 algeeterne, og Fredrik heter begge de nye coryene. Gruer meg veldig til første natten. Håper det går bra med alle. De ser ut til å trives så langt.

Oppdatering 26. April 2019: 
I dag døde dessverre Fredrik1. Altså en av coryene. Trodde alt gikk fint siden den første natten gikk bra, men slik ble det visst ikke. Han fikk en liten fyrstikkeske kiste og blir begravet i hagen sammen med andre tidligere kjæledyr.

Oppdatering 20. Mai 2019:
Kjøpte i dag 2 nye cory, 1 Tiger Sewellia og 5 jegersnegler. Coryene heter begge Tommy, sneglene heter alle Kjell, og sistemann vet jeg ikke enda. Tommy ble raskt venner med både x2Karl og Fredrik, og det ser ut som de har dannet en liten flokk nå. Jeg byttet også ut den gamle grove grusen med ny finere sand fra biltema. Coryene har dessverre ødelagt barten sin på den gamle sanden, men forhåpentligvis går det bedre med de nye :)

Oppdatering 19. Juli 2019: Siden forige oppdatering har vi hatt flere dødsfall. Tommy1 (cory) døde for noen uker siden, og i går døde også Fredrik2 (cory). Så nå er det bare 3 coryer igjen, Karl1, Karl2 og Tommy2. Som en liten oppmuntring dro jeg i dag ut og kjøpte 11 svarte sakura reker. Dette blir veldig spennende med tanke på kampfiskene mine. Vi får se hvordan det går.. Jeg har også lagt til svart bakgrunn i akvariet.

Oppdatering 10. September 2019: Hann kampfisken Zeus døde dessverre brått for 2 uker siden. Jeg har ingen anelse om hva som skjedde. De andre fiskene så ut til å ha den bra, mens Zeus plutselig mistet fargen sin og ble helt grå. Jeg sjekket vannverdiene men de var i orden. Jeg skiftet likevel vann, men til ingen nytte. Fant han død morgen etter jeg oppdaget at han var syk. Hade bra Zeus..
Men godnyheten er at jeg fant en ny kampfisk på finn like etter. Han er helt blå og utrolig fin. Han er litt mer aggresiv enn det Zeus var, spesielt med de andre hunnene, men jeg har heldigvis mange gjemmesteder. Jeg la likevel ut en finnannonse på hunnene, så får vi se om de blir solgt etter hvert. Nye hannen heter forresten Prins Lapis, og han er nok min nye favoritt i akvariet!
Edit: hunnene ble solgt samlet noen få dager etter at jeg postet annonsen. Jeg er sikker på at de kom til et bra hjem!

Oppdatering 30. September 2019: I dag har det vært stor ommøblering av akvariet! Jeg dro først på dyrebutikken og kjøpte to nye planter, før jeg dro til Jula og investerte i en 55 liter plast balje. Denne er tenkt til å ha fiskene i ved nødstilfeller, og ellers oppbevare akvarie utstyr.
Da jeg tømte akvariet startet jeg først med å tømme akvarievann over i baljen. Jeg tok litt over halvparten av akvariet. Deretter tok jeg ut alle plantene og roten. Til slutt fanget jeg fiskene. Det var et større prosjekt enn forventet. Spesielt algeeterne er veldig raske. Det endte med at jeg måtte tømme akvariet ned til bare noen centimeter før jeg klarte å fange dem. Til slutt tømte jeg sanden over i bøtte og silet den for å skille jord og sand. Det funket greit. Dessverre fant jeg ut mens jeg jobbet med sanden at akvariet var fult med baby reker. Oops. Håper noen overlevde silen..
Da alt var tømt vasket jeg akvariet godt med svamp, inkludert pumpe og varmekolben. Etter det helte jeg tilbake sand og jord, plantet de nye og de gamle plantene, satt roten tilbake, og til slutt fiskene. Jeg er veldig fornøyd med prosjektet og gleder meg til å se hvordan de nye plantene utvikler seg. Dessverre vet jeg ikke typen, men jeg skal prøve å finne ut så fort som mulig. Stay Tuned! <3
Edit: Glemte å nevne, at siden den forrige oppdateringen har vi hatt et nytt dødsfall igjen. Sander, en av de nye coryene døde av noe som så ut til å være soppinfeksjon. Jeg behandlet han med salt, og ting så ut til å bli bedre, men plutselig døde han likevel. Jeg ble skikkelig lei meg. Unnskyld Sander :(

Oppdatering 27. Januar 2021
Akvariet hadde et stort krasj og jeg fant alle fiskene død unntatt kampfisken en morgen. Jeg satt kampfisken i en liten glassbolle og lot han bli der i noen dager, mens jeg skiftet vann i karet. Til slutt dreit jeg i henne 60-literen, gikk på finn og kjøpte meg en 180L. Nå flytter kampfisken inn dit. Hade 60L.
Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Sand, Jord
Lys:
Filtrering: Claro 600
Bakgrunn: Skittent algeglass
Vannverdier: pH: 7   GH: 2   KH: -
Temperatur: 37°C
Registrert: 05.03.2019 Sist endret: 27.01.2021
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.