Rain Forest :)


  • Et 1560 liters som er eid av AlexanderK
  • Dette akvariet er med på 0 favorittlister!
User image I sommer fikk jeg en ide om at jeg ville bygge ett Paludarium, da jeg bygget ett mindre for mange år siden. FIkk kjæresten min med på den litt sprøe ideen min og da begynte planleggingen og innkjøp av det vi trengte.
Startet med ett 720 liters akvarium som vi fikk billig brukt, resilikonerte dette og forsterket tverrliggerne. Kjøpte da også ett akvastabil effectline møbelbord. Vi lakket akvariet sort da det skulle stå i stil til resten, så lakket vi front på møbelet med granit lakk samt sorte sider. Akvariet ble plassert, vatret opp og satt i drift med litt fisk. 
Så begynte jeg og lete etter passende terrarium, fant til slutt 1 oppe i elverums område så jeg hentet dette sent en lørdags kveld. Dagen etter begynte jeg å skjære ut bunnplaten på dette. Da tok vi dette inn og begynte på projekt bakrunn, laget bakrunn av byggskum, silikon og torv. Det ble noen lange uker med jobbing og tørking av torv i ovnen. Det her var ett litt større projekt enn både jeg og kjæresten hadde sett for oss, hehe. Men vi jobbet sakte men sikkert og etter en del uker ble vi ferdige. Sånn ca 21 tuber med silikon senere og 10kg torv..Bygget regnsystem for å simulere regn i naturen, dette kjører noen ganger i uken for å stimulere planter og fisk. 
Så kom dagen hvor denne herligheten skulle løftes opp på akvariet, ja du leste riktig :) La først en silikon stripe rundt hele toppen på akvariet så dette ikke skal flytte seg og være vanntett. Vi var 3 personer for å løfte dette opp å hadde det ikke vært for min kjære så hadde ikke det terrariet overlevd. Det var tungt! 200x60x70 er målene på dette. Men til slutt kom det på plass og vi ble kanon fornøyde. 
Lagde også ett bekkefall på venstre side i dette, denne ble i senere tid bygget opp for ett bedre fall og mer plass til planter. Tidligere belysning var 14x Exo terra lyspærer opprinnelig til reptiler for å stimulere plantene. Men nå er det Led belysning og t8 rør. 
Kort tid etter at dette var på plass begynte min kjære med en bakrunn til akvariedelen som skulle være plassert bak akvariet for en bedre dybdeeffekt. For å si det slik denne ble hinsides rå, hun tok avstøpninger av tidligere bakrunner med gips, satt dette samme så det ble 200x60cm. Så satt vi dette i en ramme og festet en led list i topp av denne for å belyse bakrunn noe. Etter dette fant hun frem penselen og håndmalte hele bakveggen for å få dette til å se ut som en fjellvegg. Dette skulle da matche litt stein som vi har benytter langs bekkefallet i akvariet. 
Akvariedelen blir driftet av 3 stk Eheim utvendige filter 2073 x2 og 2075 x1. Samt Tmc uv filter, en streamer for ekstra sirkulasjon. Bekk blir driftet av en Eheim compact 2000 liter og regnsystemet er driftet av en Eheim compact 3500 liter. Kjører også ett sekundært regnsystem for finere dusjing av plantene denne er levert av trixie og henter vann direkte ifra akvariet for godt med næring i vannet. Kjører også en stor fogger som tåke legger hele paludariet 3 ganger daglig.Total målene på dette er forøvrig 200x130x60cm pluss møbel :) 


Dette var litt kort om vårt største projekt til nå :) 
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Rådasand i akvariet, torv i terrariedelen
Lys: 55 watt ledbelysning og 60 watt t8
Filtrering: 3 eheim utvendige filter samt tmc uv filter
Bakgrunn: Selvlaget utvendig bakrunn laget av gips/sparkel
Vannverdier: pH: 6   GH: 1   KH: 1
Temperatur: 28°C
Registrert: 27.01.2020 Sist endret: 27.01.2020
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.