Corydoras incolicana og ildtetra (132-liter nederst)

Bilde av akvarium

User imageDette akvariet har målene 110 x 40 x 30 lbh, og er spesialbestilt med mål som passer godt til Corydoras. 
______________

8. januar 2023

7 store, fine Corydoras incolicana flyttet inn i går! Jeg tok alle de hadde igjen på Wetpet i Moss. Butikken visste ikke hvilken art dette var, og det er litt vanskelig å vite fordi mange Corydoras-arter er veldig like på denne i farger, mønster og fasong. Jeg er etter litt research ganske sikker i min sak på at det er incolicana.

Jeg ville gjerne ha flere enn syv, og jeg var heldig: Aquamanias på Kløfta hadde flere inne, og i dag suste jeg av gårde og kjøpte fem til. En gruppe på 12 er de svært godt synlige i akvariet, såpass store som disse er :-)

Nå svinser de rundt på typisk nyinnflyttet Cory-vis, men i ganske rolig tempo tross alt. Disse store Coryene er nok en ganske bedagelig art som tar livet med ro. Så langt virker de ikke spesielt sky, og jeg håper det fortsetter. 

Har forøvrig slitt mye med alger i dette akvariet, og derfor er bildet veldig utdatert. Jeg sliter med å bli helt fortrolig med led-lys (uten å legge all skylda på lyskilden, altså). Plantet hurtigvoksende Limnophila sessilfilora i går, og håper det hjelper på i tillegg til Corydoras som er gode til å spise alle matrester på bunnen. 

19. januar 2022

Jeg ba om 20 ildtetra hos Dyrego Oslo City. Og hjem kom jeg med 40 fisk! 38 av dem ildtetra - og de to andre en mysteriefisk som jeg ennå ikke har funnet ut av. En type levendeføder, men det er alt jeg vet. 

Dette akvariet skal selvfølgelig huse noen Corydoras også! Men det er mange arter jeg har lyst på, og jeg har bare to akvarier i drift. Så her gjelder det å finne den rette ;) 


______________

Akvariet ble satt i drift 17. januar 2022

 
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltemasand
Lys: LED-armatur, 25W
Filtrering: Eheim Experience 350
Bakgrunn: Sortmalt glass
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 24.01.2022 Sist endret: 08.01.2023
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.

Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Bettina
Reklame for plussmedlemskap