Juwel Rio 450 Led

Bilde av akvarium

User imageStartet med akvarier i 1986 og har vært innom kar av mange typer og størrelser. Karet jeg har nå har vært i drift siden september 2017. Karet har frem til våren 2022 bestått av planter og fisk utelukkende fra Sør Amerika. Akvariet er nå ett kaldtvannskar hvor artene er Slørhale (Carassius auratus), Platy (Xiphophorus maculatus), Flekket Pansermalle (Corydoras paleatus) og Ancistrus (Hypostominae). Beplantning i hovedsak Javabregner (Microsorum pteropus). Det er også noen enkle Eplesnegler (Ampullariidae) i karet.

Bunnlag fra Biltema. Grovkornet, størrelse 0,2–1,0 mm artikkel nr. 17-5425. Bakgrunn Juwel cliff light siden oppstart 2017. Akvariet har i hele perioden vært tilnærmet fritt for alger noe bakgrunnen i skrivende stund kan bekrefte. I tillegg til hovedfilteret er det installert en liten sirkulasjonspumpe for mild, men økt vannbevegelse og og ett par luftestener.

Det foretas vannbytte hver annen uke og jeg opplever karet som lettstelt og selvgående. Det har ikke vært sykdom av noe slag og det yngles gjevnt og trutt av både Platy og Ancistrus.

Fôr og ernæring:
Tetra Koi sticks 
Tetra Colour sticks
Tetra PRO (multi-crips) Menu
Tetra Tablets TabMini
Tetra Pleco Tablets
Tetra Cory Shrimp Wafers
Hikari Micro Wafers
Hikari Algea Wafers
Hikari Sinking Wafers
Akvarie Teknik - Röda mygglarver

Vannbehandling/tilsetning:
Noraq GH/TH+
Seachem Prime
Easy life Profito
Easy life Ferro
eSHa Optima
I tillegg noen enkle Catappa blader som jo har en lett desinfiserende virkning, gjør vannet litt bløtere samt har en dekorativ effekt. Yngl ser også ut til å beite på og trives blant disse.
 
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Sand. Grovkornet, størrelse 0,2–1,0
Lys: Juwel Helialux LED.
Filtrering: Juwel Bioflow XL.
Bakgrunn: Juwel cliff light.
Vannverdier: pH: 6.8   GH: 9   KH: 5
Temperatur: 22°C
Registrert: 28.10.2022 Sist endret: 28.10.2022
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.

Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap