Ferplast Cayman 110 Professional

Bilde av akvarium

User imageMitt første akvarium. Vannet kom i 14/8-2006. Møbelet er Cayman 110 Trendy. Dette er et meget lettdrevet kar som selv en amatør som meg kan holde rent og pent uten å slite seg i hjel. Ferplasts BluStart-kapsler anbefales på det sterkeste til dem som ikke gidder vente på at nitrittsyklusen skal fullføre. Ikke noe problem med mange fisk tidlig etter oppsett.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Engelsk elvegrus
Lys: T5 Philips: 1x Aquasky (39W), 1x Aquarelle (39W)
Filtrering: Ferplast Bluwave 07 (innvendig)
Bakgrunn: 2x Juwel Rock
Vannverdier: pH: 7   GH: 8   KH: 1
Temperatur: 26°C
Registrert: 01.09.2006 Sist endret: 04.08.2009
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Cassandra
Cassandra 0 Fint!
Nydlig akvarium og fine bilder!
Nå fikk jeg virkelig lyst på monnlight!
Mange fine fisker også!
Stå på vidre:)

Mvh Cassandra
ayric
ayric Takk for det Cassandra! :)

Min moonlight er fra IKEA. Man får fire lyslister for ca 350 kr og pakken heter Trettioen. Det er ganske mange som bruker disse, og er veldig enkle å montere med litt akvariesilikon. Mitt moonlight er koplet til en timer slik at det slår seg på litt før det vanlige lyset slår seg av (fiskene blir dermed mindre stresset), så står det på et par timer på natten. Deretter slår det seg på litt før det vanlige lyset kommer på om morgenen. Du kan se oppsettet her: http://nettakvariet.no/forum/showthread.php?t=1065627
Raymond Davidsen
Raymond Davidsen 0 Hei pent kar!
Jeg har bestilt det samme akvariet også lurer jeg på hva dimensjonen på den innvendige bakgrunnen din er, og om bakgrunnen går i filterkassen eller bakom når du har den på en kortvegg
ayric
ayric Hei Raymond!

Jeg bruker to plater Juwel Rock. Den bygger ut 4cm fra bakveggen. Filterkassen skyves på plass slik at den klikker i lås. Når den er i lås får du akkurat ikke plass til bakgrunnen på baksiden, men jeg valgte å ikke ha min i lås. Jeg bare skøv den ca 1cm lengre mot fronten, og den står fortsatt helt støtt selv om den ikke er låst. Da blir det plass til bakgrunn. :-)

Du vil neppe angre på dette karet!
Raymond Davidsen
Raymond Davidsen 0 takk
For raskt svar. Der sparte du meg mye penger hadde tenkt å kjøpe en hel innvendig bakgrunn, men med den løsningen sparer jeg både plass og penger.
må få skryte av hjemmesiden din også kjempebra :)
ayric
ayric Bare hyggelig. De amazonasbakgrunnene ser jo flotte ut, men de bygger jo ut halve karet og koster en formue, så det blir nok aldri aktuelt her. :-) Har planer om et kulefiskkar og der tror jeg at jeg rett og slett maler bakglasset svart. Det skal være godt beplantet, så trenger neppe noe mer.

Lykke til med bakgrunnen! Håper du får en bra skjøt i midten. Kan uansett være pent å sette noe foran skjøten.

Og takk for skryt. :-)
ayric
ayric Takk for det! De fleste butikker bør kunne skaffe indianergobyer hvis de ikke allerede har dem. Jeg har kun sett voksne fisk på Akvariemagasinet på Økern. Ellers selges de som regel som knøtter. Da har de mindre farge og det er fort å gå forbi dem i butikken.