Tropicana

Bilde av akvarium

User imageJuwel Rio 240 med møbel, sort
B 121 x H 55 x D 41 cm
Akvariet ble startet opp i oktober 2006.
Innvendig 3D bakgrunn Juwel Root og Juwel Rock
Utvendig filter Eheim 2028 Pro II
Innvendig pumpe AM-TOP 1000af
Osram Dulux 30 W farge 67 Moonlight
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltemasand
Lys: 2xT5 lysrør, heldekkende armatur, Moonlight
Filtrering: Utvendig Eheim 2028 Pro II, Innvendig AM-TOP
Bakgrunn: Innvendig 3D bakgrunn Juwel Root og Juwel Rock
Vannverdier: pH: 6.5   GH: 6   KH: 1.8
Temperatur: 26°C
Registrert: 20.10.2006 Sist endret: 05.02.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Rune
Rune Hei.
Er litt nysgjerrig på elefantfiskene dine. Har du hatt de lenge? Eventuellt hva gjør du for å få den til å trives? For jeg har hørt mye om at den skal være veldig vanskelig å holde.
arijus
arijus Heisann. Det er ikke så lenge siden at jeg har skaffet meg elefantfisk (ca 2 mnd siden og har bare en). Jeg hørte at de skal holdes enten alene eller i stim på minst fem stk, og siden det karet mitt er for lite og jeg vil også ha andre fisker, da holder det med en. I begynnelsen gjemte den seg hele tiden og jeg var ikke så sikker at den spiste noe i det hele tatt og jeg var redd at den skulle sulte seg i hjel, da startet jeg med frossen matt (artemia, røde mygglarver o.l.) og etter at lyset var av kom den seg ut og begynte å spise. Nå er den ute også om dagen også, viser seg hele tiden og spiser det meste som de andre fiskene spiser, men mest av alt liker elefantfisken frossen mat. Selv om den er ingen pyse er det viktigste å ikke ha agressive fisker i lag med den. Når de pallettciklidene, som jeg hadde i samme karet, var i lek var det skummelt, de gikk samtidig i angrep på den flere ganger om dagen og den kjempet modig mot dem og klarte forsvare seg hver eneste gang og jaget de vekk men jeg var redd at de skulle skade snabelen til den og den ville sikkert dø av det, derfor flyttet jeg pallettene i et mindre kar og elefanten trives kjempe godt nå med alle de andre fiskene i det større karet. Jeg har sikkert et overbefolket kar, vi er en familie på fire og alle er glad i akvariefisk og nesten hver dag handler vi noen fisk, snart må vi vel kjøpe et kar til, men uanset trives elefanten, samme som alle de andre fiskene og hvis vi merker at en fisk er blitt agressiv, flytter vi den til det andre karet og så selger vi eller bytter den vekk. På bunnen har jeg biltema finkornet sand og det liker elefantfisken veldig godt når den leter etter mat med den snabelen sin. Vannskift, en eller to bøtter på ti liter hver dag, det gjør jeg mest på grunn av det er ca 60 fisker og mye avfall. Filter, Eheim 2028 prof.2 og som du ser ingenting spesielt eller vanskelig for å få den til å trives :)
arijus
arijus Takk for hyggelig kommentar om karet mitt. Bildene er tatt med mobil kamera så kvaliteten er desverre ikke den beste.
Ciklide
Ciklide hah! du er malle entusiast antar jeg? med alle de mallene!
elsker maller selv jeg!
men har ikke så mange da.
uansett er tanken min 85 liter mindre da! :-P
uansett ett kjempefint akvarium du har!

GO GOLDEN NUGGET!!
ILLA
ILLA Kjempefint kar. Jeg har en sønn på 6 år som er veeldig glad i sugemaller som meg selv, når jeg viste han bildene av karet ditt sa han ååå, ååå på hvert bilde :-)
arijus
arijus Tusen takk for fine kommentarer :-)
Christina
Christina 0 akvarium
fytti kaaatta! hvor fint akvarium =)=)=)
Sivert
Sivert Driiiit bra akvarium, ser opp til det:)
akvariehjørnet
akvariehjørnet 0 sikle sikle
wow!!! for ett fint akvarium!!!
men mest av alt KAMPFISKEN! eg er dødsforelska!
den er nesten som min mn min er lilla og vit og blå og rosa, gul, svart. mn lisom lik fassong!
akvariehjørnet
akvariehjørnet 0 sikle sikle
wow!!! for ett fint akvarium!!!
men mest av alt KAMPFISKEN! eg er dødsforelska!
den er nesten som min mn min er lilla og vit og blå og rosa, gul, svart. mn lisom lik fassong!
janka
janka utrolig pent akvarium! du r nå på min favorittliste;)
Georgfd
Georgfd lista mi også!

LEKKERT =)
Paroon
Paroon Nice!!! jeg har elefantfisk jeg og. Den oppførte seg omtrent som dine gjorde(=
Mats Oldebråten
Mats Oldebråten Dette akvariet tok jetfly rett inn på favoritt lista mi !! NYYYYYYYYYYYYDELIG kar altså og de flotte fiskene=P
KikkiOdnes
KikkiOdnes Jeg har et spørsmål.
Hvilket lysrør bruker du for å få blått lys om kvelden???
Det er jo helt NYDELIG å se på..
Akvariet får liksom ett helt nytt utseende med en gang.
Kjempefint kar forresten:)
Siren
Siren 0 Kan du hjelpe? Root og Rock spm
Utrolig fint akvarie :) Lurte på om du kan bistå med gode råd ang bakgrunnene du har?, Må bare spørre når jeg først ser noen som har de og kanskje kan si noe om installasjonen utifra erfaring. Har de to samme root og rock bakgrunnene selv, flotte bakgrunner :) Men syntes de er veldig tykke og tar mye plass, spes root. Er det mulig å skjære de tynnere? Hva tror du om det? Hvor tynt kan jeg evt skjære uten at det blir hull eller knekker tror du? Eneste modul bakgr. jeg har prøvd, desverre bare tullball m de. Jeg install.de ikke bakgr, vanskelig å si sikkert hvor og hvordan det ble feil. De er limt med akvarie silicon, trykt ut av tuben i slangemønster utover glasset ser det ut til. Men kan umulig være riktig festet. Problemet: pumpen drar vann, skitt, alger,(engang død småfisk, uff) bak bakgr. Umulig å få renset bak der, og sikkert grunnen til perioder med hardnakket dårlig vann, værste problemkaret jeg har hatt, flaut nok det:( Er lei dårlig vann, men gir ikke opp så vil installere bakgr. på nytt. Men hva er riktig måte å gjøre det på? Hva funket i ditt akvarie? Og skal de virkelig gå helt til bunns, under gruskanten? Du er en vaskekte livredder om du kan svare, takker uansett for oppmerksomheten :) Alle råd er bedre enn tre fisk, en reke og en lusen plante..det er det som er igjen pr 190 liter*riste på hodet'..:)
Sparesset
Sparesset 0 Oi
Jeg har forelsket meg i kampfisken din. Den rødehvite var jo bare helt aldeles bedårende. Flotte scalarer! :o
Wobbler
Wobbler 0 flott!
Likte oppsettet ditt godt!
Wobbler
Neon Bebop
Neon Bebop Helt nydelig!
Trond-olav Haugse
Trond-olav Haugse 0 Hei:)
nydeli tank!! må bare takke fo inspirasjonen eg fekk!!
har ein 375l prosjekt tank oppe å går, å trengte ider!!
ska au henta ein tank på 720l i sluten av månen, så ider trengs!!!