240l juwel - Malawi Mbuna

Bilde av akvarium

User imageHar gått over til å prøve ut Malawikar fra 2009 (og har ikke angret :-)------[gammel presentasjon]-----------------
Akvarium under oppstart.
Trenger tips til innboere og planter til i 240l´eren.
To kysseguramier og en liten malle har flyttet fra hybelen sin (45l) til det nye karet, men de søker samboere! :-)
Lurer litt på gullgurami og sommerfuglciklider.. og en fin stim av ett-eller-annet som kunne trives der. Noen som har lyst å komme med gode råd til en fersking?
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 31.10.2006 Sist endret: 11.07.2010
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ciklide
Ciklide 0 nydelig!
dæven døtte!!! dritvakkert!!! ^^
Liss Nilsen
Liss Nilsen Rålekkert!!
Hege
Hege Oj.. tusen takk for det! :)
Kommer mer planter der etterhvert da.. må bare se hvordan de som står der klarer seg, og synse litt (tar gjerne i mot tips på planter og!!!) før det plantes mer..
Ciklide
Ciklide hmm nja planter? synes det var nydelig sånn som det er jeg! ^^
pass på at du ikke gjør den tabben jeg gjorde en gang at jeg rett å slett "overplantet" :-P
har eglentig ikke så stor greie på planter jeg! spørs jo hva du vil ha... om du vil ha noe som vokser høyt og fort eller lavt og sakte, om du vil ha bredbladede eller finbladede osv... er redd jeg antagelig ikke er til særlig stor hjelp der! :-D
Hege
Hege Hm.. tja.. hva vil jeg ha :) Vil egentlig først og fremst at plantene som er der nå trives. Har lyst å sette på mer lys, og gjøre noe med sanden slik at det kanskje er mulig å se fotosyntese..
Forsker litt i forumet på saken nå! :)
munda
munda Lekkert!! :)
taly
taly Flott!! :D
Trondsen
Trondsen Nydelig er nok sagt :-)
Hege
Hege 0 Takktakk!!
Så hyggelige tilbakemeldinger! :-)
Spesiellt takk til deg "Akvariedilla", for gode råd om planter og fisk. Før jeg så kommentaren din kjøpte jeg inn en stim på 20 kobbertetra. Det var kanskje ikke førstevalget av tetraer, siden de vrimler mer enn de stimer og er noen skikkelige eggrøvere, men jeg hadde igjen to fra 45l (som ble kjøpt med fisk og utstyr). De savnet veldig noen artsfrender og ble overlykkelige over å ha noen å stime med :-)

Når det gjelder planter så tester jeg ut philips aquarelle-rør samtidig som jeg leter etter et monteringskit for flere lysrør til juwel-rio. Enn så lenge står den første planten du nevner på neste innkjøpsliste. Den er nyyydelig, men ser ut til å kreve lys ja!!!

Nå har jeg fått en boost i algevekst her, så hm.. må få til litt balanse i karet ser det ut som. Et par gode algeetere står også på listen.

Når det gjelder maller har jeg en av de du nevner, men jeg er litt usikker på arten. Den skal også få noen frender snart. Kysseguramiene er det mulig jeg selger for å starte opp med annen type fisk, men jeg ser ann.. :)
Emily Ann Melsæther
Emily Ann Melsæther 0 Hei!
Ser at du har planten "Ophiopogon japonicus" i karet ditt (den står på listen din over planter). Det har jeg også (mener at det er den). Har hatt den i ca. 2 uker nå. Men på plantens profil her på akvaforum står det at den bare klarer seg et par måneder under vann. Har du din enda og i så fall hvor lenge har du hatt den?
Hege
Hege 0 Oj.. par måneder bare?
Det så jeg ikke før nå :)
Jeg har hatt Ophiopogon japonicus i karet i 4-5 måneder nå, og den ser like fin ut. Den må renses litt for alger i ny og ne da.. men den lever.
ywerty
ywerty sinnsykt fint kar, kom rett på favorittlista mi!!!
Montyelov fisken
Montyelov fisken Utrolig fint og inspirerende malawi akvarium ! :)
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap