Første oppsett i mitt første kar.

Bilde av akvarium

User imageSer man bort fra et totalt misslykket forsøk i begynnelsen av tenårene, er dette mitt første forsøk på å sette opp et kar.

Bilde merket "Dag 1" er med 28 planter. Når disse vokser til ser jeg ann behovet og kjøper de restrerende plantene som må til.

Tekniske data:
Ca. 300 liter, utvendige mål 125*50*50cm, bord av aluminiums rør, heldekkende aluminiums armatur ombygd til 4 stk T5 IP67 54w rør med reflektorer, 2 stk D&D dagslys rør, 1 stk Plant Pro rør, 1 stk D&D natur rør, 6 kg CO2 flaske, Aqualine Buscke bobleteller, Aqualine Buscke CO2 reactor, Aquarium Systems Newjet 1200 pumpe til CO2 reaktor, Aqua medic magnetventil pulse, JBL CO2 regulator, Eheim Pro II utvendig filter, 300w varmekolbe, Papilion bakgrunn tre, blåfiltermatte bak bakgrunn, AquaEl Modul SH-28, varmekabel i bunn, 5 liter Tropica acuacare plantesubstrat, norsk elvegrus.

Oppdatering 09/07-2011:
Etter å ha passet på akvariet til nabojenta da de er på ferie, har jeg stadig gløttet mer og mer bort på mitt eget nedstøvete tomme akvarium.
Fikk litt lyst til å klargjøre det for bruk igjen så nå er det kjøpt inn litt ekstra utstyr.

Mer info om dette finner du her:
http://akvaforum.no/forum.cfm?thread_id=62588&sr=1
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 03.11.2006 Sist endret: 10.07.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Guppy:-)
Guppy:-) Fint innredet. :-)
Karl Kristian
Karl Kristian utrolig pent! Hva slags bakgrunn er det? Pappilion?
Teza
Teza Takker. Stemmer at det er "Papilion Bakgrunn Tre". Ligger også en "AquaEl" grotte under steinene, for å utnytte denne plassen som gjemmested for evt fisk.
Karl Kristian
Karl Kristian oh lykke, nå ble jeg glad! Har denne bakgrunnen på bestilling selv, venter på at den kommer i posten. Den var jo stygg på bildene på webzoo i forhold til dette her, utrolig pen. Gleder meg:-)
Hege
Hege 0 Oj
stilig kar!! :)
Teza
Teza 0 Bilde Dag 7
Dag 3 fikk jeg et ekstremt angrep av grønn-alger. Hele akvariet var dekket av grønne tråde og vannet hadde meget dårlig sikt. CO2 ble stengt av, 90% vannbytte fordelt over de neste 3 dager.

Dag 6 reduserte jeg belysningen med 50%.
Algeveksten er redusert, men ikke nok.

Satt inn 2 algespisere 6 dagen, ca.4.5 cm lengde, men har ikke sett mere til dem. Mange gjemmesteder i dette karet for så små fisk. Litt tidlig for fisk, men jeg tok sjangsen på at de klarer seg.
Morten K
Morten K Pent kar Terje.
Teza
Teza 0 Karet stått i 1 mnd nå
og har fremdeles samme algeproblemet som dag 3. CO2 har ikke vært i drift og belysningen redusert til 50% i denne tiden. Det virker som om det er for mye næring i vannet og det kommer regelmessig bobbler fra bunnlaget. Antar det er bunnnæringen som produserer gassbobbler og disse tilfører nok mye næring til vannet. Begynner å bli litt lei disse algene, de har allerede kverket mange av plantene...
akvanerd
akvanerd 0 hei
jeg ville mørklagt akvariume i 3-7 dager uten lys, men det kan være lurt å legge et mørkt teppe over akvariumet slik at det ikkje kommer for mye dagslys i akvariume i mørketiden
Teza
Teza Problemet er at bunnlagsnæringen har gjennomsyret grusen og forrurenset vannet. Så selv med total mørklegging og fjerning av alger så kommer de tilbake etter meget kort tid. Har nå byttet til engelsk elvegrus og fjernet bunnlagsnæringen, og det ser betydelig bedre ut med tanke på alger.

Har dog bare 2 planter igjen etter alle algene...
tulladi
tulladi hvordan går det med akvariet ditt nå?
nye bilder?
Teza
Teza 0 Ny oppdatering nytt forsøk
Hei og takk for sist.

Forrige forsøk gikk rett i dass, bokstavlig talt, algene tok overhånd og tok knekken på plantene.

Vurderer nå et nytt forsøk.
Sparesset
Sparesset Uuuu :) Dette akvariet fortjener en nominering til mnds akvarium ;D Flott :D
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap