Akvastabil 180

Bilde av akvarium

User imageAkvastabil Effectline 180-liter med originalt heldekkende armatur. Står på hjemmelagd skap. To Fluval 203 pumper står for filtrering. To forskjellige typer grus er lagt opp med litt topografi for å oppnå ekstra dybdefølelse. Bakgrunnen er Back To Nature Flatline.

Eneste beboer er en Serrasalmus rhombeus på ca. 9cm. Den har med andre ord litt å vokse på.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 24.02.2007 Sist endret: 26.12.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Kesol
Kesol 0 Fet fisk :)
Skal den bo med de andre når den blir større?
Er dette en litt sjeldnere piraya?
Aasgaard
Aasgaard Takk. :)

Den må nok bo alene hele livet, de tåler ikke engang å være i samme akvarie som samme art. De er ikke så sjeldne der de kommer fra, men det er ganske vanskelig å oppdrive dem her i landet.
Kesol
Kesol Morsomt! Finnes det mange piraya-arter?
Aasgaard
Aasgaard Det finnes en mengde, men det er i praksis bare rødbukpiraya (Pygocentrus nattereri) som er å oppdrive her i landet, med mindre man klarer å få overtalt noen til å importere. Søk på "Pygocentrus" og "Serrasalmus" her på akvaforum, så får du se. Førstnevnte er i hovedsak "stimfisk", mens de sistnevnte i hovedsak er "einstøinger".
Kesol
Kesol Mener å ha sett diamantpiraya mange ganger, men de var ung. Mangler rødbukspiraya rødfargen som yngel? :)
Aasgaard
Aasgaard Ja, de er blanke med sorte prikker som små.
Kesol
Kesol 0 Aha!
Da skjønner jeg.

Hvor mange liter tror du jeg må trylle frem for ha 3-4 rødbukspiraya? Sitter og vurderer om det fins rovfisker jeg kan ha.
Aasgaard
Aasgaard Ideelt sett burde du nok ha 325 liter for 4 voksne rødbukpiraya. 250 liter kunne sikkert fungert for 3. Når de er mindre klarer de seg naturlig nok i langt mindre kar, men de vokser relativt fort. Ellers kan Storflekktetra - http://akvaforum.no/profile.cfm?id=8664 være et godt alternativ for mindre akvarier. Jeg har aldri holdt dem selv, men de skal minne en hel del om piraya i væremåte. Tøffe fisk.
Kesol
Kesol 0 Hm.
Takktakk! Da får jeg se til hvor stort kar pengene rekker til. Storflekktetra var kul, den er en konkurrent til gjeddetannkarpe.
Takk for hjelpa.
OdaV
OdaV Så utrolig søt den fisken på det siste bilde er : D
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap