Juwel Rekord 110

Bilde av akvarium

User image20. desember 2015:
Karet sprang lekk i julen 2013, og har da vært nede til jeg fikk silikonert det sammen igjen og restartet det i august/september 2015. Huser nå 3 voksne guppyer og en skokk yngel, 10 kuhliåler og to gibbiceps.

------

12. mars 2011:
Også dette akvariet har gått litt for lut og kaldt vann (ikke bokstavelig) en tid, men nå skal jeg friske det opp. Delte anubias-planten i mange deler forleden, den var blitt enorm - men dessverre også ganske befengt av en slags alger.

------
1. september 2008:
Fiske- og plantelisten er oppdatert. Det er stadige forandringer, jeg flytter fisker hit & dit på grunn av fødsler, dødsfall etc. Det er lenge siden jeg har kjøpt ny fisk, men jeg har overtatt en hel skokk av en kamerat som stadig ender opp med for fullt kar...

------
26. mars 2008 flyttet jeg over 5 phallichthys tico fra 45-literen. Det er en del "ledig plass" her, så jeg tenkte jeg skal prøve hvordan ticoene trives med de andre.

------
4. februar 2008 kjøpte jeg 5 flotte limia tridens på auksjon. Den ene hunnen "svant hen" og døde dessverre etter noen uker :-( Nå går hannene her, mens hunnene flyttet til et eget kar 17. mars.

------
Pr. 28. desember 2007 har kampfisken flyttet over i egen balje og en gjeng guppy av eget oppdrett har flyttet inn. Black Mollyene og de 3 SAE'ne er flyttet over i 180-literen. På nyåret har også en av ancistrusene flyttet over dit.

------
Fra midten av august og til 24. oktober 2007 har tre ancistrus-yngel dødd - uvisst av hvilken årsak :-(

------
18. september 2007 splittet jeg den japanske nøkkerosen i 180-literen og plantet den ene delen her. Sverdplanten har flyttet ut.

------
På "kikketur" 11. august 2007 fant jeg en blå kampfisk som jeg bare måtte ha til en balje jeg har stående på badet. Vel hjemme fant jeg ut at jeg jo først kunne prøve hvordan han gikk overens med de relativt små og rolige fiskene her. Og han trivdes tydeligvis som fisken i vannet (!) så nå blir han boende...

-------
5. august 2007 prøver jeg igjen med ancistrus. Har kjøpt 6 yngel - jeg får se til at de får i seg litt mat nå og da.

------
29. juni 2007 kjøpte jeg 8 Black Molly-yngel veldig billig. Den Hissige Algespiseren har oppført seg eksemplarisk hos meg, så langt.

------
17. juni 2007 overtok jeg en "spotted" algespiser som er en del mindre enn min, fordi den var agressiv hos hun som hadde den. Jeg tror på "second chances"... ;-) Flyttet i samme slengen tre SAE over til 180-literen.

-------
10. juni 2007 døde den ene ancistrusen. Lurer på om det ble for lite mat til den? Iallfall holdes karet veldig algefritt for tiden. Jeg flyttet den andre ancistrusen over til 180-literen, men der holdt den seg gjemt bak algemagneten til den døde etter et par dager, den også :-(

-------
Pr. 10. mai 2007 er en "spotted" algespiser flyttet hit. Jeg har kjøpt 2 ancistrus, 6 SAE og 16 neontetra, mens 5 sverddragere er flyttet over til 180-literen.

Plantene fra 180-literen gror nå veldig friskt, og jeg har plusset på med en sverdplante og noen Pistia som fulgte med ved et fiskekjøp.

------
110-literen ble kjøpt i mars 2007.

Jeg hadde flom i den gamle leiligheten min for noen måneder siden, og mine to andre akvarier var omtrent det eneste som ble stående igjen der - dessverre uten 100 % oppfølging. 180-literen ble temmelig overgrodd av alger.

Det som er i planter i dette karet er "rester" fra 180-literen som jeg prøver å redde.

I karet går nå 12 sverddragere av eget oppdrett; alle (tilsynelatende) hunner og nesten alle (som vanlig) gravide.
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Elvegrus
Lys: 2 x 18 w T8 med originale rør
Filtrering: Originalt Juwel innvendig
Bakgrunn: Utvendig sotefilm
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: 25°C
Registrert: 20.03.2007 Sist endret: 20.12.2015
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Lillian Ulriksen
Lillian Ulriksen Hei.
Frodig og flott dette karet!
Og Katja er bare kjempesøt da!

mvh
Leifur
Leifur Takker!

Joda - akvariet er iallfall frodig, hygrophila polyspermaen må lukes veldig ofte. Men jeg har jo så få og små kar (iallfall ennå) at lukingen bare er kos ;-) Og Katja er søt, ja.

På bildene der Katja er med fremgår det jo at karet står plassert på bruskasser og rett under et vindu, og det er jo litt kjipt. Vi har litt trangt om plassen, og planen har egentlig hele tiden vært en å få laget en reol som skal stå i gangen. Men når jeg fikk akvariet i hus så hadde jeg selvfølgelig ikke tid til å vente på noe som helst - her måtte det tappes i vann og settes i sving pronto, på høyst midlertidig vis & sted ;-)

Og der står jo karet ennå - 4 måneder senere...
Nicolai Brix
Nicolai Brix 0 Et pænt akvarie
Jeg kan godt lide dette akvarium og planterne i det.

Venligst Nicolai Brix.