52 litern, mitt første og eneste så langt...

Bilde av akvarium

User imageFebruar - april 2007: Jeg har satt opp den gamle 52-literen igjen til min datters og egen store fornøyelse, selv om det ble litt mer arbeidsomt enn jeg trodde... Alt for mye fisk alt for tidlig, men nå vet jeg bedre.
Har hatt skarp og kantet grus oppi (granitt? akvariesand kjøpt i Norge i sin tid)) men den er blitt byttet ut med rund og fin elvegrus i stedet. Har også et par røtter oppi.

Av fisk har jeg det som jeg antar er en ancistrus-hunn (døpt til Oscar, siden omdøpt til Oscara), fem sverddragere (hatt litt utskifting her over tid...), seks neontetra, to corydoras sodalis -Knoll og Tott- og to amanoreker (var fem opprinnelig, en bare forsvant, en fant jeg inntørket midt på golvet (hadde hektet seg fast på hoven uten at jeg merket det) og en dukket opp godt kokt og rosafarget, hadde nok satt seg fast ved varmekolben...)
Av planter har jeg sverdplanter, cabomba caroliniana, gress som sannsynligvis er kjempevallisneria, men jeg håper likevel at det er av den kortere sorten istedet, vel-vel, jeg får vel trimme det litt! Jeg har også planter som på engelsk kalles green water rose og red water rose, men har ikke funnet ut det norske navnet ennå.

Bildene er tatt med vanlig digitalkamera, ikke så spesielt gode / skarpe noen av dem, og den oppripede ruten i akvariet gjør ikke saken bedre akkurat... Ancistrusen er den samme på alle bildene, skifter litt farge etter omgivelsene den befunner seg i, fascinerende skapning som jeg er blitt veldig glad i allerede!

Like før påskeferien sprang akvariet lekk på grunn av ujevnt underlag, og det ble da tømt og lappet sammen med silikon. Fiskene fikk midlertidig oppholdstillatelse i kjøleskapskuffa, og den er siden blitt stående på kjøkkenbenken og surre. Kjører inn et annet filter der for å ha som backup. Har siden blitt brukt som karantenekar, men det var herfra de to sverddragerhannene hoppet ut...

Nitritt: 0 (Nutrafin dråpetest)
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: Engelsk rund, småkornet elvegrus
Lys: Et lysrør...
Filtrering: Innvendig Eheim pumpe
Bakgrunn: Gråsvart bakgrunn i papir
Vannverdier: pH: 7.9   GH: 16   KH: 13.5
Temperatur: 25°C
Registrert: 25.03.2007 Sist endret: 14.09.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ciklide
Ciklide akvariet ditt var kjempefint!! ^^
Trine1
Trine1 0 Tusen takk!
Tusen takk for hyggelig kommentar. Karet ser ikke helt sånn ut lenger, plastplanten i venstre hjørne er borte, de andre plantene har vokst til, og "trestammen" er også borte.
Men har ikke noe bilde av karet i nåværende tilstand foreløpig. Plantene gror som bare det, men ser litt tufse ut, så jeg må antagelig gjøre noe med belysningen.
Jeg har forresten bodd på Smøla i 8 uker i forbindelse med praksis, flott plass!