Min lille undervannsverden

Bilde av akvarium

User imageApril 07: Bursdagsgaven ble et 250 liters Akvastabil-kar. Det skal sakte men sikkert bygges opp til et flott selskapskar. Jeg har lagt JBL varmekabler under biltema-sand og brukt 2 x 30 w Sylvania Aquastar lysrør, 10000 kelvin. Vannet filtreres av Eheim 2217.

Mai 07: Etter å ha plantet en del planter og latt vannet godgjøre seg et par uker med litt filterguffe fra det andre karet, flyttet Ancistrusen min inn. Det er et hav av alger oppi der, så jeg håper den er sulten!

2. juni 07: Tre søte Otocinclus Affinis flyttet inn og begynte ivrig å mumse i seg algene. Jeg falt helt for disse fiskene, så jeg må nok anskaffe meg flere etterhvert :)

29. juni 07: Nå har det endelig flyttet inn flere fisk her! Noen flere ottoer, corydoraser og et etterlengtet par med sommerfuglciklider!

Juli 07: Har vært ganske uheldig med det siste fiskekjøpet, 11 fisk døde i løpet av to uker. Vannverdiene har etter målingene vært bra, så jeg har ikke klart å finne ut hva som er årsaken.

August 07: Nå har det nok en gang flyttet inn noen nye fisker. Jeg håper det går bedre med disse, enn de forige. Rota har jeg tatt ut, og skrubbet den skikkelig med rent vann for å fjerne alger og eventuelle ulumskheter. Så snudde jeg rota, pyntet jeg den med masse anubias, og vips så ble den mye finere! Fiskene ser også ut til å like forandringen!

August 07: Nye fisker og nye planter! Nå begynner karet å nærme seg målet. Noen fisker til står på ønskelista, og litt flere planter, så blir det optimalt :)

September 07: Har problem med sykdom i akvariet. Lurer på om det ligger noe grums i pumpa, som forringer vannkvaliteten. Nytt filtermateriale kommer til uka, så da skal jeg gradvis begynne å bytte ut den gamle innmaten. To neontetraer og den vakre regnbuecikliden min har måttet bøte med livet den siste uka :(
Men jeg mister ikke motet - jeg skal få karet i balanse!

September 07: Har vært på fiskesalg og anskaffet en discus, to guramier, to kakkadueciklider og ti rosentetraer. Dette blir spennende!

November 07: Sykdom i akvariet :( Etter ett dramatisk pH-fall ble flere av fiskene angrepet a sopp. Jeg har medisinert med Esha 2000, og fiskene viste bedring. Noen klarte seg desverre ikke. Men midt oppi elendigheta driver faktisk mine viltfangede blåguramier og legger egg! De har også fått fram yngel, men de har raskt blitt næringsrik føde for de andre innbyggerne i karet...

Desember 08: Nå har jeg solgt karet. Håper den nye eieren blir fornøyd :)
Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: biltema blåsesand
Lys: 2 x 30W Sylvania Aquastar, 10000 kelvin
Filtrering: Eheim 2217 utvendig filter
Bakgrunn: Folie
Vannverdier: pH: 6.8   GH: 5   KH: 1
Temperatur: 27°C
Registrert: 24.04.2007 Sist endret: 29.12.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Teppemann og Avada
Teppemann og Avada 0 bilder
har du noen flere bilder fra dette spennende karet - og hvordan er du fornøyd med lysrørene? har samme merket her på en nystartet 325 :)
Leona
Leona Takk for interessen!
Ja, jeg er faktisk fornøyd med lysrørene. Jeg var veldig usikker på disse rørene da jeg kjøpte dem, siden jeg er interessert i å få plantene til å trives. Det gjør de faktisk - Hemiantusen min (den som står i senter til høyre) vokser som "ugress", og den skal jo være ganske lyskrevende.
Nå er balansen i karet bra, jeg har flere planter enn på bildet, og jeg har nesten ikke alger :)
Jeg har tatt masse bilder av karet og fiskene mine, så nå gjenstår det bare å få lastet dem inn....
Lykke til med 325-literen din!
Leona
Leona oj, ja det har du nok rett i. En liten skrivefeil der ja... ;)