Amazonas

Bilde av akvarium

User image6/5 Endelig fikk jeg anledning til å gjøre om selskapsakvariet til biotopakvarie! Rolig elvebredd i Amazonas er tanken bak. De tjukke (mangrove)røttene er funnet etter å ha raidet alle dyrebutikkene i Oslo. De tynne røttene er trollhassel som er tørket godt i stekeovnen og deretter lagt i vann et par uker. De får nok bedre patina etterhvert. Grus i venstre hjørne, ellers Rådasand. Selvplukket stein og eikeløv. Sparsomt med planter foreløpig (jada, javabregna skal ut), flere kommer. Skal også tilsette litt sortvannsekstrakt og hive i noen flyteplanter for bedre stemning. Det som irriterer meg litt nå er at det er plent umulig å få lyktetetraene til å stime. :) Alle fiskene er overalt, og det er litt rotete.

8/5 Fant endelig torvekstrakt etter å ha vært rundt i flere butikker. Det gjorde underverker både på stemning, fargene til lykteteraene og stiminga. Nå gjenstår detaljarbeid og videre beplantning.

Har planer om et Apistogrammapar/ trio når jeg finner noen passende.

15/5 Måtte ta ut tregreinene da de begynte å dra sopp. Fant imidlertid noen vrihasselkopier i plast/ståltråd som ble klippet i passende biter og forseglet med silikon. Har også satt i tre ancistrusyngel, to tigersnegler og en brun eplesnegle. Og en bunt hornblad.

18/5 I dag kjøpte jeg endelig Apistogramma Cacatuoides, to hunner og en hann, som begynte å leke etter en halvtime i karet. Har tilpasset hele karet til Apistogramma, så det var kjekt å få bekreftelse på at jeg i alle fall har gjort noe riktig.

31/5 Greinene er tilbake etter at plasten svikta, gikk nærmest i oppløsning. Soppen blir holdt i sjakk av fiskene, så jeg antar at at det er et problem på retur. Satte i en liten powerhead på motsatt side av filteret for å øke gjennomstrømmingen. En liten ancistrus fikk nytt hjem her i dag, ynglene døde i løpet av et par dager. Et par eplesnegler til nå, så er jeg fornøyd. Hornblad og flyteplanter vokser så det griner, må luke hornblad en gang i uka.

13/6 Den minste kakaduehunna daua, hannen har fått sopp på venstre side bak gjellene. Har behandlet med Exit og 2000, håper det går bra. Mulige ettervirkninger etter en arbeidsulykke i akvariesjappa jeg kjøpte dem. Kjøpte 5 Corydoras, men dagen etter jeg satte dem i karet var en sterkt redusert og to andre hadde fått blodutredelser. De gikk straka vægen tilbake til butikken, har seinere fått bekrefta at de har plukka ut dauinger selv etterpå. Får håpe det ikke er altfor smittsomt.

15/6 Kjøpte fem Corydoras Paleatus på Akvariemagasinet i går. I dag stimet de over bunnen i samlet flokk på leit etter mat. Et vakkert syn!

10/8 Karet er nå i god balanse, null algevekst, plantene vokser som de skal og fiskene vokser og trives. Ikke mye vedlikehold bortsett fra filterrens og vannbytte. Putta i sandsnegler, men de ser jeg lite av. Eikebladene er nedbrutt, så nye må skaffes. Er litt skuffa over apistogrammaene som ennå ikke har produsert, men den vesle hunnen har tatt knekken på to konkurrenter og er ikke helt med på tilnærmelsene som hannen kommer med. Får vel skaffe en ny og større hunn som kan skape fart i sakene.

30/1 Det forbanna Juwelfilteret tok knekken på den store, flotte kakaduehannen! Når jeg så hva som samla seg i/bak boksen var det pokker meg ingen overraskelse at den fikk soppinfeksjon.Dette til tross for intensiv slamsuging i boksen det siste halvåret og vannbytter på 40% i uka. Selv om jeg oppdaga at han ikke var i form tidlig, var det likevel for seint til å redde ham med Esha2000. Det ironiske var at den tidligere frigide hunnen var på høgget de siste tre ukene før han døde. Juwelboksen blei røska ut, og erstattet med et Eheim Classic 2213 utvendig filter. Håper jeg slipper mer ciklidedød på grunn av sopp nå!
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Biltemasand/Rådagrus
Lys: 1x 15w, Hagen PowerGlo rør
Filtrering: Eheim 2213 utvendig
Bakgrunn: Folie, brettet inn i en pappeske med greiner
Vannverdier: pH: 6   GH: 3   KH: -
Temperatur: 24°C
Registrert: 27.04.2007 Sist endret: 13.02.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Emil
Emil 0 digg
er så imponert av akvariumene dine ;) dette var fint , liker corydoras paletus , har 6 stykker selv i mitt amazonas biotop ;) akvariumet ditt er vanvitig pent ;)
legg ut flere bilder ;)
mvh Emil
Kulefisken
Kulefisken Nice!
akvator
akvator 0 Nydelig!
Det var inspirasjonen til å gå løs på 150literen igjenn.Må bare få scalare ungdommen ut i verden først.:-)
Men anng.de tynne greinene i forgrunnen sammen med eikebladene. Hva er de og hvordan bearbeider du dem før de er klare for akvariet?Lurer på hvordan eikebladene behandles før de havner i akvariet.

Vennlig hilsen
akvator
akvator 0 unnskyld :-,
gikk glipp av teksten din. Trollhassel får prøves ut, men jeg lurer på om koking kan være prevantivt mot soppvekst, eller er det for røfft for så tynne greiner, ?

mvh.
Havengel
Havengel Trollhasselen jeg fikk tak i var rimelig fersk. Den ble først tørket i steikeovn på lav temp med døra åpen i et døgn til smågreinene var sprø, deretter lagt i en bøtte vann et par uker med vannbytter innimellom. Deretter ble den kokt noen timer. Jeg fikk soppangrep uansett da det framdeles var næringsstoffer igjen i greinene, men jeg tok dem ut og vasket av etterhvert. Etterhvert ble soppen borte, og har holdt seg unna siden. Eikebladene ble vasket forsiktig før de ble lagt i en bøtte vann. Da de hadde sunket ble de puttet i karet. Eikeblader og bøkeblader inneholder naturlige garvestoffer, og de holder tre-fire måneder før de går i oppløsning. Dette er også preventivt på sopp.
akvator
akvator 0 Takk for grundig forklaring
Det der må prøves ut. Så dekorativt! Og så er det det der med når fisken trives da :-)


mvh.
Galemor
Galemor må si at det er spennende og lese her, og se bildene dine. fortsett sånn.