Skagenröra

Bilde av akvarium

Her planlegges rekeakvarium med reker og muligens småfisk (rasboraer?) og forhåpentligvis ingen pestsnegler:)
Plantemessig har vi store forhåpninger til lotusknollen som ennå kun er en knoll.

* 20/4: Oppstart! - rød grus/leire (aqua clay), rot og planter med pestsnegler, grr.

* 23/4: 2 oppstartsguppyer ble slengt oppi, den minste av disse døde med en gang...

* 06/5: Mistet tålmodigheten og kjøpte 15 kirsebærreker, disse var veldig, veldig små, og hadde en litt røff transport til vårt kar. To stk døde i løpet av de to første nettene. Vi skifter litt vann 1-2 ganger om dagen for å kompensere for at det var litt tidlig. Lotusknollen har skutt ut et lite blad og er på vei!

* 28/5: Vår store kirsebærhunn hadde ligget lavt i terrenget i et par dager, denne dukket opp natt til 29. full av egg på magan!

* 14/6: En litt blekere kirsebærhunn har blitt gravid. Det ser ut som et par flere også er på vei snart. Lotusen vår ser kjempefin ut, men er fremdeles lav, omtrent i høyde med cryptocorynene.

* 24/6: Har prøvd å stirre leeenge etter små reker, men kun funnet en som var død:( Kanhende alle har blitt sugd inn i pumpa? Guppy blir nå flyttet, den ser ut til å kjede seg ihjel.

* 06/07: har fått øye på en babyreke! ca 2 mm lang.

* 02/09: etter å ha vært bortreist i tre uker har akvariet grodd igjen og bakgrunnen er nå helt dekket av et algeteppe. Sliter også konstant med blågrønnalger på javamosen. Mange reker har bukket under og det er nå ingen kirsebær med egg. Men! Forrige uke hentet jeg et par sandsnegler og det snek seg en bitteliten rød krystallreke med i posen. Så jeg kjøpte like godt inn 10 røde krystallreker!! Fikk 12 stk, privat. De er dødspene.

* 18/11: Krystallrekene stortrives virker det som. Har antagelig tre hunner og alle fikk rogn etter et par uker. 26. oktober fikk vi høye på en bitteliten rekebebis og nå er er det flere som ofte er synlige (opptil 8 stk). Eikeblader er populært og forsvinner relativt kjapt. Hunnene bærer igjen rogn. Kirsebærrekene nekter å bli større og teller nå ca. 5 stk.
Teknisk informasjon
Status: Gammelt oppsett
Substrat: rød grus/porøs leire
Lys:
Filtrering: Innvendig pumpe, aquael FAN-mini
Bakgrunn: Bakgrunn
Vannverdier: pH: 7.5   GH: 6   KH: -
Temperatur: 22°C
Registrert: 28.04.2007 Sist endret: 29.09.2009
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Kjetil Hagen
Kjetil Hagen Flotte bilder