Ancistrus sp.

Bilde av akvarium

User imageAkvariet er et gammelt sølvfarget Akvastabil med et enkelt lysrøramatur.
Dekkglasset har eg laget selv av plexiglass. Filteretboksen er en boks som er laget av plexiglass og er limt inn i et hjørne. Pumpen er en Fluval 3+.
Av planter så er det igrunn bare vannpest. Muligens eg tar oppi noe andemat for å gi litt mer skygge.

Oppdateringer:
Den 7år gamle hannen min døde den 08/02-08 så jeg fikk tak i et yngre individ igår 09/02-08. Gruppen vil bestå av 2hanner og 2huer. Huene har lagt egg før og avkommet har blitt store å sterke. Fikk også tak i noen sandsnegler for å rense bunnen.

10/02-08: Endelig tid til å flytte ancistrusene fra det store karet og over til 80l'eren. Satser på å få de over til kvelden. Er jaggu mye mer jobb enn eg trodde å tømme en 180l for å fange noen fisk.
Karet vil bli innredet med noen kokosnøtthuler i forskjellige størrelser så de kan boltre seg litt :-)

16/02-08: Ble litt senere enn planlagt, delvis pga sykdom og andre ting. Men idag har eg startet å lage selve filterhuset i plexiglass. Fant raskt ut at neste gang lager eg det i noe annet som er litt enklere å sage :-) Regner med å få testet pumpa og få vann i karet idag. Muligens noe innredning også! For å ikke glemme bilder! :-)

20/02-08: Planene ble totalt endret av en liten kosetur til Bømlo for å besøke Elisabeth og Knut Gilje. Etter mye om og men så fikk jeg tak i en leksgruppe på 5 VF L-066! Fikk også tak et ancistruslekspar som jeg lar gå i 180l'eren istedenfor da ancistrus klarer å få yngel på litt snodigere plasser enn L-066'ene. De er faktisk foreldrene til mine andre L-066 som går i 180'en! Bildeoppdatering imorgen :-)

21/02-08: Litt bilder er kommet, de er nok dårlige så de blir nok byttet ut relativt snart når eg får tatt noen bedre. Alfahannen har også funnet hula, mens den andre hannen har slått seg til ro i en kokosnøtt. Huene samler seg rundt alfahannen sin hule =)

25/03-08: Leksgruppen ble flyttet over i 180'en mens en gjeng ancistrus har flyttet oppi. Karet er nå tilbake til vanlig status som ancistruskar!

30/03-08: Den største hannen ligger nå å blafrer med finnene ganske kraftig inni og utenfor inngangen til hula. Ser ut til at det har kommet egg!
Men det var det jo ikke...

31/03-08: Men idag kom eggene! :) En god del også!

04/04-08: Var å så litt på eggene og der var det jaggu liv fra noen! Håper de kommer ut av hula om noen få dager! :-D

10/04-08: Den ene ungen er kommet ut av hula og hannen har begynt å slippe til huene igjen, men sperrer fremdeles huleinngangen.
Så burde jo ta bilder snart :-)

22/04-08: Her går det virkelig unna. Hannen ligger nå med 2(!) store eggeklaser forran seg. Har byttet til en skiferhule og ser ut til han liker den bedre. Regner med å få et ganske stort kull denne gangen. Noen av eggene har begynt å klekke idag...
Samt lagt ut nye bilder :)
Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Hvit blåsesand
Lys: 1xT5
Filtrering: Fluval 3
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: 7.2   GH: -   KH: -
Temperatur: 28°C
Registrert: 03.09.2007 Sist endret: 29.09.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Catrinefisken
Catrinefisken Så bra det ble pus=)
KAH
KAH hvor mange cm er ancistrusene før de blir kjønnsmodne?
Fubb
Fubb Ca 5cm mener eg å huske :)
Fubb
Fubb byttet til fluval 3 plus uken etter bildene ble tatt :)
Fisk, dyr og planter i akvariet
Tilfeldig bekjentskap
© Andreas Bjørvik
Reklame for plussmedlemskap