370 l i utgangspunktet malawikar.

Bilde av akvarium

Skriver på vegne av min bioliogiklasse som har dette, men det er i hovedsak jeg som har med det å gjøre.

Faktisk et hjemmelaget akvarium, laget eller reparert av en lærer på skolen min.

Er i innkjøringsfasen, og vi har to maller, to siamesiske algeetere, og diverse ciklider. Grus og småstein som bunnsubstrat.
Skulle egentlig være et malawikar, men vi har ikke vært strenge nok med å holde oss bare til malawi arter til at jeg vil hevde at det er et "skikkelig malawikar".

__________________________________________

28/2 - 08


Vil nå påstå oppstartsfasen er over. Har nå hatt akvariet siden midten av Desember, og har funnet noen arter som har fascinert oss som vi kommer til å satse på. VI holder oss til Malawiciklider, litt fordi vårt lokale akvarium er veldig flinke med denne types ciklider, men også fordi de virker interesante. De originale ciklidene vi hadde døde en måned etter oppstart, muligens fordi vi gjorde noe feil, men vi vet ikke helt hva som skjedde. Vi har også mistenkt at noen har hatt noe oppi akvariet, siden det står på naturfagsrommet på skolen vår, og det er det mye fristende å ha oppi for enkelte....
Men de artene vi nå har der ser ut til å trives veldig godt, både Delfinciklidene og Venustusen har sterke klare farger, og begge de to artene har vokst. Gibbicepsen, som dog ikke hører til i et malawikar, ser også ut til å trives. Der et Gibbicepsene og Siamesiske algeeterene som ikke hører til her, men det skyldes at vi ikke har fått tak i algeetere fra Malawisjøen. Venustusen er kanskje den som har fascinert oss mest, den er veldig aktiv og den ene er helt klart "sjefen" i akvariet.
Nettop hatt oppi fire Rød Zebra av varianten gulgul, etter to dager ser du ut til å gå gått i lag med Venustusene og Delfinciklidene.

Andreas Heggdal.


______________________________________________
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat: Småstein
Lys: Dårlig lys, gamle lysrør
Filtrering:
Bakgrunn: Ingen, veggen?
Vannverdier: pH: -   GH: 8   KH: -
Temperatur: 26°C
Registrert: 15.12.2007 Sist endret: 28.02.2008
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Ingen kommentarer.