"Ynglekaret"

Bilde av akvarium

Dette karet kaller jeg for "ynglekaret" for jeg har brukt det som oppvekstkar for L-144 og L333 yngel jeg har kjøpt her på forumet, i tillegg til at det stadig yngles i karet. Mitt tidligere lekspar med "vanlig" Ancistrus ynglet her regelmessig og mine lilla eplesnegler produserer stadig barn. I tillegg legger sommerfuglciklidene mine egg her, men de passer ikke på dem...så det blir nok fiskemat over natten. Mine Apistogramma viejita oppdrettsvariant-ungfisk har også lekt her.

Det er et kar med masse liv, trivsel og vitalitet:-)

Bildene er av gamle og nye innbyggere. Fiskelisten skal være relativt godt oppdatert på hva som befinner seg i karet per dags dato:-)
Teknisk informasjon
Status: Slik er det nå
Substrat:
Lys:
Filtrering:
Bakgrunn:
Vannverdier: pH: -   GH: -   KH: -
Temperatur: -
Registrert: 15.04.2008 Sist endret: 04.06.2009
Mine andre akvarier
  Kommentarer
anette
anette Den steinen du har bakerst til venstre var innmari kul! Hva slags stein er dette?
Gomp
Gomp 0 eplesnegler
Jeg har litt lyst på eplesnegler. Åssen er de egentlig? Mye jobb som må til for at de ikke skal bli for mange? Sluttet med akvariet når jeg var 13-14 år på grunn av at det ble invadert av snegler, som var umulig å bli kvitt. Men det var en sånn stor gul en..

Eventuelt, kan du se forskjell på hunn og hann? Så det går å få av bare ene kjønnet, helt garantert.
Lene
Lene 0 Hei igjen anette!
Hm...stein bakerst til venstre...skjønner ikke helt hva du mener, har faktisk aldri hatt noen stein bakerst til venstre i det karet. Har en til høyre, men det er en "fake-stein", som jeg egentlig ikke er så glad i, men fiskene elsker den, derfor får den bli;-) Har hatt en stein til venstre i 260 litern, kanskje det er den du mener? Den står nå i 63 litern, som jeg enda ikke har fått lagt ut bilder av... På tide med litt oppdateringer her skjønner jeg...gammelt oppsett på bildene fra dette karet også. Får svinge meg rundt med kameraet en dag!

Håper du har hatt en fin påske, og du får snart ta med deg whippet-jenta di og komme en tur!:-)

Mvh Lene.
Lene
Lene 0 Hei Gomp!
Jeg har eplesnegler i alle mine kar, og jeg er veldig glad i dem. Jeg synes for det første de er veldig fine, dekorative og morsomme, i tillegg til at jeg da forer litt hardere, for de spiser alt av overskuddsfor og døde planterester osv. Jeg har sandsnegler i tillegg, så føler meg rimelig trygg på at en eventuell stakkars fisk som måtte finne på å ta kvelden hvis jeg er bortreis e.l, blir fortært fortere enn svint;-))

Men det er vel en smakssak det om man liker sneglene eller ikke. Hva gjelder eplesnegler, er det veldig lett å holde kontroll på formeringen om man ikke ønsker flere. De legger eggene sine i klaser over vannflaten, og det tar en stund før de klekker. Om man ikke ønsker beibiser, er det bare å plukke bort "mini-maisen" (eggklasene ser ut som mini-mais) Så det er enkelt å kontrollere.

Hva du var invadert av, tør jeg ikke uttale meg om. "En stor gul en" høres jo ut som en eplesnegle, men de får ikke barn dersom de bare er en. Så da må det isåfall ha vært to;-) Det er mulig å se forskjell på kjønnene, men jeg har dessverre aldri tatt meg bryet med å sette meg inn i det. Men det finnes mye informasjon om det på forumet her. De eplesnglene jeg selger, er stort rett rundt centimetern, og da er de for små til å skille kjønnene uansett.

Om du bestemmer deg for å prøve eplesnegler, tror jeg fint du klarer å unngå å bli invadert. Jeg plukket ut klasene til å begynne med, for jeg var redd for det samme. Nå er jeg glad hver gang det kommer egg;-))

Mvh Lene.
anette
anette Nei, du det er bare jeg som rører med høyre og venstre, hihi..!
Det må være fake-steinen jeg mener. Om den hadde vært ekte hadde den vært veldig kul :P
Lene
Lene 0 Ja...
enig i det;-))

Men den har som sagt fått bli, for fiskene liker den så godt! Men blir nesten litt flau over oppsettet på bildene, for det har skjedd så mye siden det...akvariet ligner ikke det oppsettet i det hele tatt. Må visst ta meg sammen og få lagt ut noen nye bilder... Skal prøve å få gjort det denne uka.

Har endel tid denne uka, så gi lyd om dere har tid til en tur oppom Torshov:-) Det hadde vært så koselig!!
anette
anette akkurat denne uka er vi dessverre bissi - kveldsvakt hele uken og jobb lørdagen - men vi har slett ikke glemt det og gleder oss til å komme!

Jeg har lagt ut litt nye bilder av mine akvarier (rio og badekaret) - titt innom og se!
Lene
Lene 0 Tittet innom...
..og det er jo bare kjempelekkert...;-)!!

Masse stilig fisk og da... veldig gøy altså!!

Dere kommer når det passer, ikke no problemm!;-)
Gomp
Gomp 0 Eple snegler.
Hum..

Så 1 snegle kan ikke formere seg alene?

Da skal jeg skaffe meg en. Sender du ut eller? ;) En sånn lilla? Og 1 sånn sandsnegle?
Gomp
Gomp PS: Gleder meg til nye bilder. :)
Lene
Lene 0 Hei igjen Gomp!
Om jeg ikke husker feil, kan faktisk en sandsnegle formere seg alene!! Og de formerer seg raskt. Siden jeg har fin sand på bunnen, har jeg sandsnegler i alle kar, for å få litt luft i underlaget, og jeg synes de er fine, og gjør god nytte for seg. Mens andre hater dem, fordi de formerer seg raskt, så hvis du er redd for snegleinvasjon, vil jeg ikke anbefale sandsnegler...

Eplesnegler derimot, må være en av hvert kjønn for å formere seg. De må også komme i kjønnsmoden alder først. Jeg sender ut snegler, men sender ikke ut bare et stk... Jeg pakker i dyrere emballasje enn hva jeg tar i portoutgifter, så da går jeg rett og slett med underskudd;-)
Gomp
Gomp Skjønner. Men om jeg betaler deg da? De har ikke sånn snegle her jeg bor.. :|
Gomp
Gomp Altså; jeg kan betale litt ekstra om du kan lissom.
Lene
Lene 0 Hei igjen Gomp!
Har sendt deg en mail:-)
anette
anette Her har det blitt kjempefint og frodig, Lene! :)
Mye fin fisk også.. L-134 er en av mine desiderte favoritter. Blandingen av sand og litt grus var også fin.
Lene
Lene 0 Tusen takk for det:-)
Er blitt veldig glad i det karet selv. Ja L134 er virkelig vakker fisk, liker dem veldig godt. Er jo selvfølgelig veldig glad i nuggeten min også da...hehe. Egentlig har de fleste fiskene hver sin sjarm igrunnen;-)