Asia - Leopold's kongerike

Bilde av akvarium

User imageDette er et møbelakvarie av typen Rubin innredet med inspirasjon fra asia. Karet er kallt opp etter kampfisken Leopold og innredet med tanke på at han skulle bo her. Dessverre så ble både han og damen hans, Clotilde, syke og døde før det var gått et år. Jeg har ikke planer om noen nye kampfisker i heimen, men karet skal få beholde navnet etter kongen.

Bildet her til høyre ble tatt da det ble månedens akvarium i september 2008 så plantene har vokst en del siden da, noe man godt kan se på de nyere bildene. Jeg er rimelig fornøyd med oppsettet, men har byttet ut de altfor høyvokste cryptocorynene med Pogostemon helferi.

Her er en tråd hvor jeg detaljert beskriver oppsett og innredning av dette karet.

Akvariet er nå solgt og fiskene flyttet over i 180 literen.
Teknisk informasjon
Status: Solgt/gitt bort
Substrat: Sand fra en lokal strand
Lys: To T8 lysrør på 20 watt fra Arcadia
Filtrering: Fluval 204 med filtermasse fra eheim
Bakgrunn: Selvlaget; akvarellark malt med hobbylakk.
Vannverdier: pH: 6.8   GH: 1   KH: 2
Temperatur: 26°C
Registrert: 26.06.2008 Sist endret: 12.10.2011
Mine andre akvarier
  Kommentarer
Svolp
Svolp Nydelig akvarie :)
Hva heter nå de røttene du har der igjen?
Tante Astrid
Tante Astrid Takk, Svolp :)

Røttene er fra et prydtre som heter Blodrips på norsk. Ligger lenke til det latinske navnet et eller annet sted i tråden det er linket til. Virker som de passer bra i et akvarie. Ingen påvirkning av vannverdier og treet ser heller ikke ut til å bli dekket av sopp eller andre uhumskheter. Elsker de røttene, men de er nok ikke lette å få tak i ;)
Svolp
Svolp Nei.
Dem var kjempeflotte. Trudde det var en type røtter som selges ganske mange steder hvis du kan skjønne hvilke jeg mener, men har glemt navnene på de.
Dem ser også slikt ut og er tynne og går i alle retninger. Leiter litt etter den ser du :)
Tante Astrid
Tante Astrid Da er det vel redmoore-røtter du tenker på vil jeg tro. Kjempefine de også. De havner nok i mitt planlagte Afrika-kar selv om de ikke er derfra ;)
BIGBrother
BIGBrother Fantastisk!!!
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk!
Hyggelig med slike tilbakemeldinger :)
Johanne B
Johanne B 0 Gratulerer så mye;-))
Kjempeflott og veldig fortjent var dette:-))
Anen
Anen 0 Grattis!
Gratulerer med mnd akvarium! Dette karet er virkelig lekkert!
Ciklide
Ciklide Gratulerer Astrid! Vel fortjent! :)
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen, tusen takk alle sammen! Takk til dere som har nominert meg også. Må si jeg fikk skikkelig hakeslepp da jeg oppdaget dette. Uventet også, karet har tross alt ikke stått så mange ukene og det er utrolig mange andre fine kar å velge blant. Jeg er veldig glad nå :D
Plankton
Plankton Utrolig flott!
Liv H
Liv H 0 Gratulerer!!!
Så gøy og så velfortjent!!!!
KAH
KAH Bare et spørsmål.

Har kampfiskene dine vært "venner" hele tiden. De napper ikke på hverandre. Vurderer å skaffe et par, men mange sier at Hannen jager Hunnen eller omvendt.

Hva er din personlige erfaring?
KAH
KAH Fint kar forresten
Tante Astrid
Tante Astrid Takk igjen alle sammen :)

Hadde jeg ikke hatt såpass stort kar og så mye vegetasjon så hadde jeg ikke turt å puttet de sammen. Han er etter henne så snart han ser henne, men siden hun er mindre, og kjappere, så rekker hun å smette unna og inn i buskaset der det blir for trangt for ham. Det er sjelden ro og fred oppi der kan du si ;)

Skjønner godt at disse fiskene kan ta livet av hverandre. I et mindre, mer nakent kar hadde det gått gæli tror jeg. Hadde til å begynne med et ekstra kar stående som reserveløsning om det skulle gå galt, men som sagt størrelsen på karet og vegetasjonen gjør at det fungerer.
Tante Astrid
Tante Astrid Jeg har sandsnegler til å gjøre jobben som meitemark og det fungerer kjempefint. Vet at mange ikke liker disse, men jeg synes bare de er gode medarbeidere ;)

Hadde grus de første par årene jeg hadde akvarium, men angrer ikke et sekund på at jeg byttet :)

Det er ellers ikke noe forskjell på plantepleien enten du har grus eller sand. De krever bare næring, lys og regelmessige vannbytter. Hvis du, som jeg, velger enkle planter som tåler lite lys så er det vanskelig å ikke lykkes med plantene. Vanskeligere planter kan kreve både mer lys og ekstra co2 for å holde seg fine så de har jeg valgt bort.
Tante Astrid
Tante Astrid Sandsnegler formerer seg etter tilgangen på mat. Dvs at hvis du fôrer såpass hardt at det blir liggende en del på bunnem så får du flere snegler enn hvis de må leve på et minimum med mat. Jeg pleier å gi litt bunntabletter rett før jeg skal ta mitt ukentlige vannskift og suger da samtidig ut de sneglene som kommer til overflaten på sanden. På denne måten regulerer jeg bestanden litt siden jeg fôrer ganske hardt i et par av karene til tider.

Selv startet jeg vel med rundt 10 i 180 literen og de ble raskt mange. Har deretter puttet omtrent samme antall i de andre karene når jeg har startet de opp. Noen flere enn 10 tror jeg ikke du trenger for å få de til å bli mange, men vær sikker på at du vil ha de før du putter de oppi. Er de først kommet på plass er de vanskelige å bli kvitt igjen.
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, Vegar :)
Heidi Ingdal
Heidi Ingdal 0 Gratulerer
Dette var helt fortjent. Nydelige kar du har. Mvh Heidi
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, Heidi :)
Tante Astrid
Tante Astrid Skal ha kuhlii-åler i kar med sandsnegler selv og regner med at det går greit. Eller mente du om kuhlii-ålene vender på sanden? Tror dessverre de bare romsterer helt øverst og ikke nedover i lagene. Har hørt om de som ikke bruker noen ting, men jeg må innrømme at jeg ikke liker tanken på at ting ligger og råtner i bunnlaget så jeg holder meg til sandsnegler :)
tomandre
tomandre 0 månedens akvarium...
gratulerer så mye med månedens akvarium det er velfortjent!
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, Tomandre :)
moddy
moddy Hvordan klarer du og ta så brae nærbilder av fiskene dine???
Tante Astrid
Tante Astrid Med masse tålmodighet og et bra digitalt speilreflekskamera ;)
Likevel får jeg kanskje bar ett brukbart bilde ut av 100 så særlig imponerende er det egentlig ikke. Kameraet jeg bruker er et Canon EOS 400 D, men jeg har ikke makrolinse. Hadde jeg hatt det, og litt bedre lys, så kunne jeg kanskje greid å fått et lignende bilde som dette (bildet på 6. plass), av stjernedanioene mine ;)
gorbjo
gorbjo Gratulerer med tittelen månedens akvarium. Vel forunt;-)
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, gorbjo!
Ssffb
Ssffb Kjempeflott akvarium! Gratulerer med månedens akvarium, vel fortjent!
Tante Astrid
Tante Astrid Takk, Carroo :)
Tante Astrid
Tante Astrid I dette karet får kampfiskene Hikari Tropical Betta Bio-Gold og frosne røde og sorte mygglarver. De forsyner seg dessuten av maten til stjernedanioene som består av TetraMin junior, frossen cyclops, frysetørket artemia, avskallede artemia-egg og av og til levende artemia. I tillegg så stjeler fiskene noen av maten til viftereken, Jbl NovoTab. Gir selvfølgelig ikke all denne maten på en gang og ikke store mengder i gangen heller ;)
Tante Astrid
Tante Astrid Håper folk stjeler idèer i fleng om de finner noe de liker ;) Bare hyggelig det!
Tante Astrid
Tante Astrid Det kan du lese i innlegg 48 her ;)
Linda Myhrvold
Linda Myhrvold Gratulerer til både deg og Leopold. Jeg har studert akvariene dine tidligere og de er utrolig gjennomførte og flotte!
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, OMalley! Setter stor pris på slike tilbakemeldinger :)
EivindG
EivindG Gratulerer med månedens akvarium. Du har virkelig stått på for dette flotte synet. Og ikke minst har du gitt mangen andre inspirasjon til diverse. Fortsett med det å holde det slik.
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, EivindG :)
SoVe
SoVe 0 Månedens akvarium
Gratulerer med månedens akvarium. Utrolig flott. Rene himmelriket for fisken.
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk SoVe! Får håpe flere får inspirasjon til å flytte kampfiskene sine fra disse små begrene ;)
Betine
Betine Utrolig flott, kjempe flink er du! :)
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk. Betine :)
Høna
Høna 0 Spør deg jeg...får ikke svar...
Hei,

Jeg har funnet noen røtter. De er gamle og uten bark så kan ikke gjette slaget, men fra et løvtre av en eller annen sort.

Jeg har lyst til å bruke de i akvariet. De er litt rå og våte da de har ligget ute nå, men er gamle og inntørket med litt mose på. En av dem er litt morken på enkelte steder så jeg kan pille litt av veden der.

Noen forslag til behandling?

Jeg tenkte jeg skulle vaske og skrubbe de godt, få av alt dødt utenpå og tørke dem.

Kan jeg behandle de med noe etterpå, f.eks lakk så de holder seg selv om de er litt bløte og morkne i veden?

Takknemlig for råd og svar!
Tante Astrid
Tante Astrid Hei, Høna! Svarte deg liksågodt i tråden du startet, jeg. Greiest det siden flere kan finne opplysningene ved en senere anledning om de lurer på det samme :)
Høna
Høna 0 Syrefrie skruer???
Hei,

Du brukte syrefrie skruer til å feste sugekoppene med. Hva er det og hvor får jeg tak i disse?
Tante Astrid
Tante Astrid Det er skruer som ikke ruster, og er trygge å bruke i akvarium. Jeg kjøpte mine på Jernia, men du får dem sikkert andre steder de selger skruer også.
SalmonSushi
SalmonSushi 0 Takk for tips!
Dette akvariet var så vakkert at jeg faktisk gikk ut og brukte ikke så reint få tusenlapper på nytt utstyr. Jeg har kopiert karet ditt så godt jeg kunne, men jeg ser jo nå at ditt ER mye penere enn mitt.. hehe..

Jeg har også stått og saget røtter så svetten siler (jøsses, så harde de er!), og tipset om sugekopper og skrue under funket jo som bare det:)

Håper det ikke er frekt å kopiere, da ber jeg i tilfelle om unskyldning. Legger ut bilde om noe få strakser!

Takk igjen!
Tante Astrid
Tante Astrid Bare hyggelig at folk vil kopiere, men håper jeg ikke inspirerer noen til å ruinere seg ;)
Skal stikke innom profilen din og se når du har lagt ut bilder.
Tante Astrid
Tante Astrid Det håper jeg også, Vegar. Blir et 60 liters afrika i løpet av høsten ;)
Guro&fiskene
Guro&fiskene Nyydelig akvarie!
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk Guro :)
Maretard
Maretard Krangler kampfiskene dine innimellom eller går det bra?
Tante Astrid
Tante Astrid Hei, Maretard. Har skrevet litt om det til Zlippn litt lenger opp i kommentarene. Du kan si det sånn at jeg skjønner godt at det ikke er anbefalt å ha hunnen sammen med hannen når hun ikke er klar til lek. I mitt kar går det bra siden karet er såpass stort og det er masse planter å gjemme seg i. Hannen jager hunnen så snart han ser henne så i et mindre og/eller mer nakent kar så hadde det nok ikke gått.
Maretard
Maretard Ja, ok=) Skal sette opp et asiakar jeg og, men der er det nok kun plass til hannen min.
Tante Astrid
Tante Astrid Takk Guppyjenta. Ser noen har tatt seg til rette og postet to av bildene mine der. Har rapportert de, men vet ikke om det blir tatt seriøst. Er jo gjerne slik at så snart bildene er postet på nett så er det alltids noen som forsyner seg. Litt morsomt at de var rankert så høyt da ;)
Edit: og da var de allerede fjernet :)
Daniel-Antonsen
Daniel-Antonsen kjempefint akvarium! :D
jeg likte spesielt godt valg av fisker!
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, Daniel An :)
røya
røya 0 tørke sand
hei, du har fått til et kjempefint akvarium og jeg ble såååå inspirert at jeg dro og kjøpte et nytt 200 l akvarium som jeg skal prøve å sette opp med røter og planter. Du skriver en plass i tråden din at du hentet sand fra en strand der du bor, vasket og tørket den. Jeg har også hentet sand fra en vekker strand som er godt skyllt og ble fin i akvariet, men hvordan i all verden får jeg rask tørking på det jeg har igjen...? ca 40 l sand til overs
Tante Astrid
Tante Astrid Oj, det var mye sand det :-o Jeg har lagt sanden på en håndduk på toppen av akvariet og fått det tørket der, men det fungerer ikke på slike store mengder. Har du varmekabler på badet så kan du kanskje sette på de og bre sanden utover på et laken eller lignende. Hadde det vært sommer så kunne du jo lagt sanden i sola, men det er lite varme i den så sent på høsten. Håper du finner en god løsning!
røya
røya Ja, det må vel bli badegulvet da....tenkte du hadde en smart løsning som ingen andre hadde tenkt ut :) men det blir jo altfor mye å legge ut oppå akvariet..Takk for svaret
Pinkyy
Pinkyy Må si detta akvariet var veldig fint! Og syns kampfisk-hannen din var VELDIG fin :) Hvor har du fått tak i han da?
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, Pinkyy :)
Leopold ble faktisk kjøpt på en vanlig Tropehagen-butikk. De visste at jeg ønsket meg crowntail og bestilte noen og da jeg så ham så måtte jeg selvfølgelig ta ham med meg hjem. Hadde da ikke fått i gang dette akvariet enda, hadde faktisk ikke fått kjøpt det enda engang, så han bodde midlertidig i en 15 liter noen uker. Han trives nok mye bedre i dette. Masse å finne på her, blant annet jage etter Clotilde ;)
Siiri
Siiri 0 Nydelig
For et absolutt nydelig akvarium du har, det var rett og slett en stor inspirasjons kilde og fikk lyst på enda et akvarium. (eneste problemet er plassmangel:P) Ser at du også har kampfisken din på et veldig stort akvarium, har selv min gamle gubbe i et akvarium på 180 liter sammen med sine to damer. Han er helt fredelig og det har ikke vært noe tegn på krangel mellom dem så er veldig fornøyd. Det ser absolutt ut som at et stort akvarium er en god ting for kampfisker:)
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, Siiri!
Er forresten enig i at kampfisker fortjener å få lov til å flytte til større forhold enn de tradisjonelt har vært vant til å bli tilbudt. Så sant et større kar ikke betyr selskap av plagsomme fisk da. Det er jo ikke alle arter som kan la være å nappe i slik en fin hale ;)
Tante Astrid
Tante Astrid Nei, egentlig ikke. Den sitter stort sett gjemt et eller annet sted med god sirkulasjon og siler ut godbiter fra vannet. Dessverre så sørger vi akvarister for at vannet har så lite partikler som mulig så av og til blir det for lite mat for den. Da begynner den å bevege seg nede på bunnen og da skjønner jeg at den er sulten. Fôrer da med bunntabletter beregnet på corydoras. De løser seg lett opp, til støv nesten, og da greier reken å få fange det opp med viftene sine. Jeg varierer litt, men Jbl Tabis og NovoTab fungerer fint til disse. Tetra Tabimin også.
akvafil
akvafil Utrolig pent! :)
Tante Astrid
Tante Astrid Takk, akvafil :)
may
may 0 Kjempe pent kar!!
Hei. Lurer på hvilke erfaringer du har med reke/snegle/kampfisk komboen din? Jeg har et kar 110L hvor det går corydoras og kampfisk. Har bestilt noen eplesnegler som skal få være sammen med disse, forutsatt at kampfisken oppfører seg og lar sneglenes følehorn mm være i fred. Jeg har imidlertid et lite ønske om å ha en reke eller to oppi også, men er veldig usikker på om dette vil være dumt når jeg har kampfisk...? Litt nysgjerrig på hvordan det går med reker og de andre fiskene dine også?
Tante Astrid
Tante Astrid Takk, May!
Nå er kampfisk noen store personligheter så det som fungerer for min, fungerer kanskje ikke med en annen kampfisk. Sneglene bryr ingen av mine to seg om etter de første undersøkelsene for å finne ut hva dette var for noe. Han liker ikke at de nærmer seg skumreiret riktignok. Da blir de dyttet vekk. Alle andre som nærmer seg blir også jaget, men ellers så er han grei mot både reker og snegler.

Nå var riktignok mine amanoer fullvoksne når de havnet sammen med kampfiskene, men da jeg kjøpte de som små gikk de til og med sammen med ciklider i søramerika-karet mitt. Ciklidene var etter de så rekene levde en anonym tilværelse inne i det tetteste buskaset og kom bare frem på natten for å spise. Amanoreker er det litt størrelse på så bare de har nok gjemmeplasser så vil jeg tro de går bra sammen med kampfisk. Mindre rekearter kan nok bli spist er jeg redd.

Jeg har forresten en større viftereke også og jeg kan bare fortelle deg at han ikke er nådig om noen kommer for nærme når han sitter og spiser. Ved flere anledninger har han hoppet på kampfiskene når de har kommet for nærme til deres store forskrekkelse. Selv om han ikke kan skade fiskene så kan jeg fortelle deg at akkurat den reken har de respekt for :D
may
may Kan levende se for meg sjefsreken *smil*. I lys av det du sier skal jeg forsøke meg på 1 stk reke etterhvert, om jeg får tak i en litt større en. Skal sørge for rikelig med gjemmeplasser og heller avtale med butikken/tidligere eier om å få levere den tilbake om det ikke fungerer:)

Antar at det også går greit med stjernene dine og rekene siden du fortsatte å holde dem sammen? Du forstår; holder på å lage til 110L min til et prinsesse-temakar for tantebarna mine: god "unnskyldning" for å ha et slott, bobler mm når en nærmer seg 30:)))I tilegg til kampfisk, cory, eplesnegler og muligens en reke trenger jeg en fargerik fisk som eks stjernedandino eller neontetra. Tenkte på killi også... Men her har altså du stjerner sammen med både kampfisk og reker. Bare god erfaring, eller?
Tante Astrid
Tante Astrid Vel, jeg stoler mindre på stjernene enn på kampfisken kan du si. De er faktisk etter rekene når de går med egg selv om de altså er omtrent dobbelt så store. Med tanke på mindre rekearter så tror jeg faktisk neontetra kan fungere bedre. Det er også gjerne slik at til mere gjemmeplasser og planter du har dess større sjanse er det for at rekene kan gjemme seg bort. Om du bare skal ha en stykk reke så ville jeg nesten anbefalt deg en viftereke eller gabonreke. De er store og trives alene. De andre artene vil nok helst ha selskap av flere.
may
may Ok. Tusen takk. Skal huske på det du har sagt :)
Setter forresten opp dette karet på yndlingslisten min siden det var så utrolig pent. Kommer garantert til å forsøke å stjele litt ideer (ser andre er inne på samme tanken) om jeg mot formodning får overtalt min kjære til enda et akvarium.
Tante Astrid
Tante Astrid Bare hyggelig om noen tar med seg idèer :) Lykke til med prinsessekaret!
Karl Inge S
Karl Inge S Kjempeflott kar dette, fikk lyst på asia-biotop også jeg nå.... *mumlebrumle*
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk Karl Inge! Det er bare å sette i gang det ;)
Montyelov fisken
Montyelov fisken 0 Flott!
Kjempe fint akavrium, det er helt nydelig innredet.
går det greit med kampfisk hunn og hann i samme kar da? hannen jager vell hunnen litt!
Tante Astrid
Tante Astrid Takk, Tordensky :)
Ja, så sant han ser henne så blir hun jaget, men i og med at det er så mye planter så er det lett for henne å smette unna. Hadde reserveløsning tilgjengelig før jeg satte de sammen, men enn så lenge så er hun for rask for han.
Plankton
Plankton Hei! superfint akvarie!
Lurer på om du tilsetter noen form for næring/gjødsling eller co2 i akvarietfor å få den flotte planteveksten?

mvh Marita ;)
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk for rosen Marita :)

Jeg bruker TropicaAquaCare+ flytende gjødsel i alle akvariene mine. Doserer ikke mer enn halv dose siden jeg har lite lys, seintvoksende planter og ingen co2-tilsetning. Mulig jeg i akkurat dette karet må øke dosen litt siden det har blitt så tettvokst der den siste tiden. Denne gjødselen er tilsatt nitrogen og fosfat siden jeg nesten ikke får utslag på nitrat i karene mine. Det finnes en type TAC- gjødsel hvor det ikke er tilsatt dette også. Den heter det samme, men plussen er utelatt. I steden for å tilsette gjødsel ukentlig så gir jeg litt hver dag.

I tillegg tilsetter jeg ørlite grann HobbyFerrogan siden TAC-gjødselen har litt lite jern. Har også puttet JBL's gjødselkuler ned til de plantene som har stort rotsystem. I dette karet så vil det si Cryptocorynene og Lotusen.

Har reflektorer på lysrørene, men det er likevel ikke så mye lys i dette karet. Jeg har derfor valgt ut planter som tåler lite lys og er lette å få til. Det har jeg forsåvidt gjort i alle karene. Siden jeg ikke er så glad i å luke så har jeg også valgt bort de mest hurtigvoksende plantene.

Som du skjønner så er det mulig å få bra plantevekst med lite lys, og uten co2-tilførsel, så lenge man velger planter med omhu ;)
Plankton
Plankton Takker for svar!
Trengte noen tips om bedret plantevekst i karene mine uten å bruke co2.
=)
Tante Astrid
Tante Astrid Etter min erfaring er det lite å hente på å tilsette ekstra co2 om det ikke er godt nok lys. Virker ikke som om plantene kan nyttigjøre seg den ekstra co2 om ikke lysmengden er tilstrekkelig. I dette karet er det to 25 watts T8 lysrør, noe som vil si rundt 0.32 watt pr liter, mens de fleste planteakvarister mener at 0.5 watt pr liter er et minimum og at det i tillegg helst bør være T5 lysrør.
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, Tiril! Tror nesten han synes det selv også ;)

Må forresten si at din Pondus også er en vakker fisk!
CiklideSyka
CiklideSyka 0 fint kar
det ska du ha tante astri
mvh christoffer helland
Tante Astrid
Tante Astrid Takk skal du ha Christoffer :)
CiklideSyka
CiklideSyka 0 bare hygeligt
=)
simon
simon Det der var et fantastiskt kar.
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk, Simon :)
Sirra
Sirra Et aldeles flott kar. Riktig lekkert.
Hvor får man tak i denne type røttene? Nettbutikk, tenker jeg på.
Tante Astrid
Tante Astrid Takk Sirra :)
Disse røttene får du nok ikke tak i så lett siden de kommer fra et prydtre som onkelen min gravde opp i hagen. Blodrips heter dette treet. Du finner mer informasjon i tråden om oppsett av asia-karet.

Redmoor-røtter ligner derimot litt. Går du til tråden om oppsett av afrika-karet mitt så finner du noen bilder av de røttene. Dessverre så ser det ut til at nettbutikkene har sluttet å selge redmoor. Jeg bestilte mine hos min nærmeste dyrebutikk som er tilsluttet Tropehagen.
Sirra
Sirra De er utrolig dekorative, gjør seg virkelig i ett akvarium.
Har sjekket ut Redmoor-røtter også, de er også utrolig flotte, men ingen har el kan bestille.
Eneste plassen jeg fant Redmoor var på noen danske akva-nettbutikker, men prisen varier fra 160 til langt over 250 pr stk. Og med frakt og sånt, så overstiger det langt over den 200 krs-grensen som er tollfri. Blir altfor dyrt da.
Må nok bare bruke andre røtter likevel, var bare så fint med disse tynne røttene.
Men takk for svar! :)
Tante Astrid
Tante Astrid Om du ikke har noen Tropehagen-butikk i nærheten så kan du jo ringe en slik butikk og spørre pent om de kan bestille røtter til deg og sende de. Skulle tro det gikk greit om du betalte på forskudd, eventuelt fikk de i oppkrav. Ikke alle butikker og ansatte som er like hjelpsomme på den måten, men det skader jo ikke å spørre :)
Plankton
Plankton Hei! du tar så bra bilder av karet og fargene blir så fine! :)
Hva slags kamera er det du bruker og hvilken instilling pleier du å bruke til å ta helbilde av karet? :D
Tante Astrid
Tante Astrid Jeg har et Canon EOS 400 D med original linse. Akkurat på dette første bildet har jeg brukt innstillingene: ISO 200, Blenderåpning f/5.0, Eksponeringstid 0.300s(1/3), brennvidde 41mm, fargeinnstillingene på normal.

For å unngå at glasset ser ut som det buer seg så står jeg et godt stykke fra akvariet og zoomer inn. Jeg bruker ikke blitz og slår av lyset i rommet. For å unngå skakelser i kameraet har jeg det stående på stativ og bruker tidsutløseren. Jeg pleier å ta en god del bilder slik at jeg har litt å velge iblant.

Tar deretter en runde i IrfanView for å beskjære og eventuelt korrigere farger eller skarphet. Det ser ikke ut som om det har vært behov for noen korrigering på dette bildet siden det er helt likt originalen, bortsett fra beskjæringen.

Det ligger et par gode artikler under fotografi og billedredigering om du trenger flere tips :)
Neon Bebop
Neon Bebop Utrolig flott og inspirerende!!
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk for det Neon Bebop! Må si at det er litt av et kompliment når det kommer fra noen som selv har så flotte akvarier :D
Neon Bebop
Neon Bebop Tusen takk, men seriøst, dette er flott!
Jonask
Jonask herregud, for et fantastisk flott akvarium! spennende også, med reker, snegler og kuhlii-ål! (:
elsker dette akvariumet.. :D
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk Jonask! Er nok det akvariet jeg liker best selv også :) Innredningen har jeg ikke gjort så mye med siden oppstart selv om plantene selvsagt har vokst en del. Jeg har derimot bestemt meg for å legge ned akvariene etterhvert som innbyggerne dør ut så jeg har nå bare en reke igjen. Resten ser ut til å være langlivede så jeg har nok akvarier noen år til ;)
Jonask
Jonask Neineinei, du må jo ikke legge ned de fantastiske akvariene dine! Når en fiskegruppe dør ut kan du jo få en ny type art, noe jeg syns er veldig gøy C:
Tror du har de vakreste akvariene her på forumet, alle har glidd rett inn på min favoritt-liste (som jeg prøver å gjøre så liten som mulig) uten tvil. ;-)
Neon Bebop
Neon Bebop Måtte den reka komme i Guinnes rekordbok for sin langlivethet.
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk Jonask :) Flere av artene jeg har lever nok noen år til slik at jeg har akvarier i en god stund fremover, selv om jeg håper arbeidsmengden synker med færre fisk ;)
Grunnen til at jeg ønsker å trappe ned er hovedsakelig pga at jeg er syk (har ME) og jeg har da bare begrenset med krefter å ta av. Jeg har nå tatt opp igjen malingen, som jeg alltid har hatt stor glede av, men med begrenset energi å ta av så blir det ikke alltid nok igjen til å holde på med det slik jeg har lyst til.
Akvariene holdt meg i gang de første årene jeg var syk, men nå føler jeg det er tid for å gjøre noe annet etterhvert :)

Reka mi ser ut til å ha det fint enn så lenge, Neon Bebop, men den nærmer seg vel maksalderen nå er jeg redd. Tror den er fem og et halvt år eller noe sånt og det er jo en anseelig alder for et slikt lite vesen :)
sessan
sessan Virkelig nydelig akvarie med masse planter og liv ! Tror jeg må lese mer om kampfiskene for de var nydelige :-) Trist at de døde så tidlig.
Tante Astrid
Tante Astrid Tusen takk! Ja, kampfisker er virkelig vakre skapninger og fulle av personlighet. Dessverre er det mange som holder de i alt for små beholdere hvor de hverken får stimulering eller mulighet til å svømme rundt. Derfor tror mange de er kjedelige siden de stort sett bare ligger der siden det ikke er plass til at de kan gjøre stort annet. Kan med hånden på hjertet si at kampfiskene har vært de fiskene jeg føler jeg har fått mest personlig fohold til. Var veldig lei meg da de ble syke.
Kontorstol
Kontorstol Ha heter de lange plantene du har i bakgrunnen i f.eks 2009? :-)
Tante Astrid
Tante Astrid De lange plantene er Vallisneria spiralis "Tiger". Kanskje den av Vallisneriaene som er enklest å få til. Den vokser villig overalt, selv i de mørke hjørnene. Blir de for lange kan de klippes i toppen og de er lette å tynne ut om det blir for tett også. Kan absolutt anbefale den :)
Kontorstol
Kontorstol Takker :-) Trenger en enkel men høy bakgrunnsplante!
Tante Astrid
Tante Astrid Da er den perfekt :) Men vær obs på at en del andre Vallisneria kan være litt verre å få til, så sørg for at du får tak i riktig art.