Det våte element:) (side 3)

Mot slutten av oktober er det fin tid for å samle eikeblader og tørke til bruk i akvariet. Ta bare dem som har falt ned og som er blitt brune.
Det er noe Apistogramma elsker å gjemme seg under. Tom C. som jeg liker å lære av, bruker masse av disse. Han lar dem ligge til de går i oppløsning i karene. Bidrar til å senke pH og gir nyttige humusstoffer i vannet, Dessuten er det en god etterligning av bioptopen til mange Apistoer ettersom det er lite vegetasjon i selve vannet, men plenty av overhengende planter og nedfallent løv i vannet.
Det er så fantastisk å kunne møte mennesker her inne på forumet såom sitter inne med så fantastisk mye kunnskap Gleder meg masse til å få hjem akvariene og begynne å innrede det etter råd fra dere.

Nå skal det lestes etter steiner, røtter og blader i nærområdet. Vi har faktisk en elv like bortenfor huset

Hadde ALDRI tatt sjangsen på å finne noe ute i naturen uten råd fra dere, livredd for å ødelegge verdiene i vannet eller i verstefall forgifte det!!
Men nå får vi ta med ungene på oppdagelsesferd

Tuuuuusen takk til dere

Skal legge ut bilder av resultatet
Stadig utvidelse av liter...
Nå har vi jammen tatt helt av her i huset!!
I stuen og på kjøkkenet har vi til sammen 6 akvarier, og de resterende 14 har fått plass i kjelleren..

Det er utrolig gøy å få det til, og ser at vi stadig lager flere og flere artskar.
Nå har vi fått yngel på HonningGurami, DvergGurami, Platy, Guppy og Seilfinnemolly. Og jammen tar ikke all den yngelen også opp litt plass
Vi venter i spenning på om det har skjedd noe med Ancistrusen, men hulen ligger slik til at vi klarer ikke å se om han passer på egg der inne.

Vi er flittige brukere av Akvarieboden, og har fått masse gode råd å tips fra dem. Utrolig dyktige folk må jeg si
Hvem ante vel at man kunne fore yngelen med gjær!?! Men alt er jo så lett når en bare kan det.
Neste prosjekt er å klekke Artemia. Vi har prøvd en gang uten hell, så nå må vi bare få tak i litt flere pumper så prøver vi igjen.

Ciklidene våre ser ut til å like seg i karet som jeg har laget til dem. Masse huler, mose, røtter og planter. Har laget en steinrøys i ene hjørnet, og en rot på tvers som deler karet i to. Hunnen er rød og ser ut som hun er klar til å legge egg når som helst, men vi må bare smøre oss med tolmodighet.

Har nå også Corydoras Sterbai, Melini, Albino og Orange Stripe Cory. Venter på å sette oss ordentlig inn i deres behov, slik at det med tiden kan bli små Cory babyer i hus
Å du hellige glede!!!!
Nå har jammen Smaragdcikliden også lagt egg Nå er det bare å vente i spenning å se om foreldrene får opp noe yngel
Nå er det 5 dager siden vi oppdaget egg hos smaragdcikliden. Vi kan ikke se de lengre i hulen, så vi har konkludert med at foreldrene nok har flyttet dem.
De går i en 250 liter sammen med yngel av sajika ciklider, så det skulle ikke være den alt for store faren for at de ikke klare å holde rivalene borte.

Det ser ut som både bunnfisken og sajikaene har stor respekt for samaragdciklidene når de setter fart og jager de bort fra hulen de oppholder seg med
Det er utrolig morro å følge med på dem, føler nesten at de har fått litt personlighet disse ciklidene.

Ser at ciklideparet varierer huler i løpet av dagen, litt usikker på om de flytter på yngelen, eller om den rett og slett ikke vokser opp denne gang.
Dette er et lekspar som vi kjøpte for en liten stund siden, så vet at de har klart å forste opp yngel tidligere.

Vi får bare smøre oss med tolmodighet å se om det dukker opp noen småttiser med tiden.
Må bare legge ut et skrytebilde av Smaragdcikliden vår med yngelen sin, er utrolig å følge med på dem. De passer så utrolig godt på dem

Her ser dere begge foreldrene

Følg oss på Facebook, Aquahuset Flekkefjord.
Trenger dere noe til akvariet så ta kontakt, vi gjør det vi kan for å skaffe det til dere


Tilfeldig bekjentskap
© Helge A. Hafstad
Reklame for plussmedlemskap