Ny artikkel, som alle bør lese.

Vi har i dag gleden av å legge ut Jannes Ekströms artikkel som er av stor betydning.

Mange av våre fiskearter er utsatt for en stor trussel. Denne artikkelen tar ikke opp spørsmålet om rett og galt, men belyser heller reelle fakta.

Etter at artikkelen ble skrevet har det skjedd flere ting, blant annet har Santo Antonio dammen i Rio Madeira vært ute på annbud, og vil etter allt å dømme vil byggingen starte i siste halvdel av 2008, og stå ferdig i 2012.
Annbudsrunden på dammen i Rio Madeira vil etter allt å dømme begynnne tidlig i 2008.

Artikkelen finnes her

Les å gjør noe.

E
Kanskje dette viser hvor viktig det er med oppdrett og genetisk hygiene. Slik at også fremtidige generasjoner får muligheten til å oppleve de mange flotte fiskene som står i fare for å forsvinne. Ikke bare i dette området men også i andre deler av verden. Australia står feks i fare for å tørke ut. Hvilken påvirkning dette har på den vannlevende faunaen er svært lite omtalt i media. Langt viktigere ser det ut til at man frykter høyere priser på hamburgere siden kjøttproduksjonen går ned som følge av tørke!
Og hvilken innvirkning temperaturstigningen kan få for de mange smeltevannselvene i nepal, kina og resten av asia, er jo noe verden knapt har fått øynene opp for.
Erlend D Bertelsen
Artikkelen finnes [URLBLOCK1]


spennende artikkel.

Apokalypse i Amazonas er også verdt å nevne i denne sammenheng.

fredsprisen har blitt en miljøpris (les: Al Gore). arbeiderbevegelsen har blitt en miljøbevegelse (les: LO etter Valla). selv er vi påtroppende medlemmer i vår lokale akvarieklubb. det er VIRKELIG på tide å engasjere seg.

så våre små spørsmål er: i hvilken grad er de lokale klubbene, Norsk Akvarieforbund og Akvaforum villig til å gjøre noe? vuderer å bli såkalt plussmedlem her på Akvaforum hvis det kan dokumenteres at noen av kronene går til "den gode sak"...
Hva kan du gjøre for NAF og AF? Det er vel heller et mer rimelig spørsmål Uten de skarve kronene fra plussmedlemsskapet så vil du få AF i svart/hvitt og dårlig oppløsning og NAF kan du bare glemme hvis klubben du melder deg inn i ikke ønsker å knytte seg til NAF. NAF består ikke uten aktive medlemsklubber.

Ja takk, begge deler, sier jeg og bidrar der jeg kan
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap