Sjekk dette !!

satt å surfa på export av fisk å fant denne disken .se bilde
Madammen hold på å gikk av skafte siden den har den fargen den har. finner heller ikke no i base om denne . mulig gen skapt ? Brachydanio rerio(Red) den ser ikke rød ut akurat
Den er nok genskapt. Finnes fremavlede varianter med slørhale, men har lest mye om at det tukles med genene til den, siden den er lett å avle og vokser fort.

Det finnes selvlysende varianter også.
Hva med denne
heheh sjekke denne da .. Ancistrus sp.(long tail and fin)
Ancistrusen va bare ekkel! Ser ut som den e litt tilbakestående...
Denne må vell være selvlysende som det ble snakket om
Disse rerio det er snakk om her er genmanipulert i Taiwan ved å blande de selvlysene genene fra saltvanns anemoner med den vanlige Danio rerio (Sebrafisk). De kalles KT-1 (eller noe sånt) og Europa har sagt nei til at de skal ta's inn egentlig.. Ihvertfall ifølge Dyrego kjeden. Siden det er snakk om og blande saltvann og ferskvann..

Side som omhandler fiske "arten"
mrcable
satt å surfa på export av fisk å fant denne disken .se bilde Madammen hold på å gikk av skafte siden den har den fargen den har. finner heller ikke no i base om denne . mulig gen skapt ? Brachydanio rerio(Red) den ser ikke rød ut akurat


De er genmanipulerte, den du viser bilde av. Fisk med kunstig innsprøytet farge finnes også.

De selvlysende med neonfarger i grønt og rosa f.eks., kalles blant annet Glo Fish.

Har sett eksempler på det der, bilder fra mange steder. Leste en artikkel i Practical Fish Keeping (på nettsiden deres) da de første eksemplarene av selvlysende neonfargede fisk dukket opp i England. Som oftest små, lett-oppdrettelige arter som nettopp sebrafisken eller en annen nært beslektet Danio-art. Du har et bilde av slørvarianten av en Danio, så det er ikke bare fargen, men også finnene, som er tuklet med av mennesker.

Det er helt forferdelig hvor mange manipulerte fiskevarianter som kommer fra Østen. Akkurat den neonrosa som er bilde av i tråden her, var det en "oppfinner" fra Taiwan som fant opp! Æsj!
Det er dessverre mange akvarienettbutikker i utlandet som selger selvlysende genmanipulerte fisk...
mona o
Akkurat den neonrosa som er bilde av i tråden her, var det en "oppfinner" [URLBLOCK1]! Æsj!


Hihi! var litt raskere enn deg for engang skyld Mona ;-D hehe! neida.. :-p Men helt enig.. fysjomføy!
Syns selv genmanipulasjon i seg selv ikke er noe galt, men det fins jo en grense.
Hvis dyret kommer til å lide som følge av dette, er det jo bare tull.
Men synes ikke genmanipulasjon er noe bedre/verre enn "agressiv" avl, hvor du avler frem en helt unyttig egenskap bare for å glede sitt egen estetiske syn på skjønnhet.

-Smaken er som baken, heter det:P
Kine Kristine
Syns selv genmanipulasjon i seg selv ikke er noe galt, men det fins jo en grense. Hvis dyret kommer til å lide som følge av dette, er det jo bare tull. Men synes ikke genmanipulasjon er noe bedre/verre enn "agressiv" avl, hvor du avler frem en helt unyttig egenskap bare for å glede sitt egen estetiske syn på skjønnhet. -Smaken er som baken, heter det:P


Er selv enig i dette. Tror ikke de selvlysende fiskene har det verre enn for eksempel ballongmolly og bubble-eye gullfis, og de er fremavlede. Men jeg kjøper likevel ikke slik fisk, siden jeg liker det naturlig. Unntaket er kampfiskene mine, som fra naturens side er brunaktig og kortfinnet.
Jeg synes genmanipulering er mye verre enn innavl o.l.
Det å blande gener fra en art inn i en annen art kan gi uante konsekvenser. Det kan oppstå nye sykdommer, bakterier og virus kan bli mer agressiv, problemer med at en genmanipulert "art" kan konkurrere ut en naturlig bestand osv.
Ta f.eks den fisken med anemone-gener. Tenk om det finnes en parasitt eller sykdom som går på anemoner, men ikke fisk. Men så viser det seg at denne fisken blir mottagelig for anemonesykdommen, og så går det en stund så har sykdommen tilpasset seg så den går på vanlig fisk også.
Sånn i teorien, bare.

Den ancistrusen var jo helt :-O (har ikke et negativt ord som passer).
Ser ut som at den kommer fra Mars e.l.

Det er ikke helt sånn genmanipulasjon fungerer. De genene man er ute etter når man genmanipulerer, er de genene som har en veldig spesifikk effekt. Eks. det selvlysende genet har kun koden for å lage et selvlysende protein.
Det som kan være problemet er at det at fisken blir selvlysende som blir problemet. Men det blir ikke større risiko for sykdommer med mindre den sykdommen kommer nettopp på grunn av det selvlysende genet.

Genet er arvelig, og slipper man ut fisken, kan de vanlige danio rerio´ene ødelegges, men da de lyser vil de bli spist av rovfisk med en gang.
Avling kan gi like store konsekvenser. Fremavlede guppyer kan ødelegge en stamme med villguppyer, og det er ikke uten grunn man er redd for at oppdrettslaksen skal stikke av

Men det estetiske ved det kan definitivt diskuteres.
Tilfeldig bekjentskap
© Geir B Løland
Reklame for plussmedlemskap