Lysproblemer i akvariet.

Heisann!

Vi har et hjørneakvarium på 230 liter. Vi startet opp akvariet for 3 uker siden, og i det siste har det blitt "lite lys" i akvariet. Har 2 stk lysrør som lyser veldig bra. Har ikke hatt problemer med dette i akvariet tidligere. Ser også at det er en del alger på plantene og steinene... Kan det være at det er mye alger som flyter rundt i vannet som gjør at det blir lite lys i akvariet?

Takker for alle svar
Mye alger tyder heller på for mye lys. Hvor lenge er lyset på om dagene? planter trenger ikke lyset på lengre enn 10-12 timer, er det på mer enn det nyttiggjør algene lyset.
lyset er på fra 11.00 til 23.00...
Bør jeg legge akvariet "mørkt" noen dager? dekke det til med pledd og skru av lysarmaturen 24t i døgnet?
Det kan du prøve, mange anbefaler det. Før du starter kan du manuelt fjerne det du klarer av alger. Du kan også prøve å fore mindre om fiskene dine får mye mat
ok... det kom veldig brå algevekst iløpet av helga. Var bortreist, så festa noen mat-tabletter til glasset. Dette var ikke så lurt, i å med at de løste seg opp relativt kjappt.
Må vell invistere i forautomat.
Der har du kanskje årsaken til algeveksten

Slike weekendfôr har en tendens til å lage mer problemer enn nytte, både i form av algevekst og i verste fall dårlig vannkvalitet.

Fisk kan klare seg i 2 uker uten mat, så å være borte en helg er null problem. Skaff en timer på lyset om du ikke har enda, og glem hele fôringen om du er borte en helg

Ta noen ekstra vannbytter fremover for å vanne ut den ekstra næringen som sikkert er i vannet nå (har du nitrat-test kan du jo ta en test og se).

Ellers er akvariet så nytt - bare 3 uker - at en algeoppblomstring nå ikke er helt uvanlig uansett. Men noen ekstra vannbytter skader ikke uansett om det er den ene eller andre årsaken - eller en kombinasjon
Tilfeldig bekjentskap
© Pål A. Hegland
Reklame for plussmedlemskap