Oppstart 28 liter ferskvann

Har et akvarium på 28 liter, startet det i går og det bor foreløpig ingen fisker der. Har lysrør, filter (Rena superclean 60) og varmekolbe, trenger vi luftpumpe også eller er det avhengig av type fisk vi har oppi der? På filteret er det noe sirkulasjonsgreier som blander vannet på bunnen og overflata og det står "kraftig oksygentilførsel" på pakken (mulig alle filtre er sånn, hehe..). Akvariumet ser ut som en skattekiste med buet lokk på toppen.

Er ikke sikre på hvilke fisker vi skal ha enda, men vi bør sikkert ha et par algespisere. Mulig vi vil ha et par gullfisk - kan det bo flere litt mindre fisker sammen med de 4 eller er max antall nådd? Evt kommer algespiserne eller gullfiskene til å sette til livs mindre fisk? Vi har i utgangspunktet lyst på et litt fargesprakende akvarium tross størrelsen.
eller du kan bare ha noen reker og snegler i det karet. og heller kjøpe deg ett større som kan passe til fisker. gullfisker feks bør ha over 100 l kar. disse kan bli store og har ikke noe i ett 28l kar og gjøre.
Ta en titt her f eks. Er en del forslag på hva som kan passe i et lite kar...
Skjønner nå at personen som ga oss råd i dyrebutikken er litt ute på jordet hva fiskeanbefalinger angår!
det er nok slik det pleier og være ja. dessverre. og kan jo ødelegge en ellers så fin hobby, men soim det blir nevt tidligere vi har de fleste gått i den "fellen " som dere. og som det også blir nevnt her at 28 l er heller ikke noe nybegynner kar. jo større karet er jo bedre. mindre vedlikehold og mindre sjans for at det skal skje noe. (nitritt) man må være mye mere nøye med vanbytter på små kar enn større kar. thats life.
Tilfeldig bekjentskap
© Jeanette Pedersen
Reklame for plussmedlemskap