Leken mellom fisk.

Hei !

hvordan foregor leken mellom neontetra og guppy ?
Når vi snakker om lek på fisk, så mener vi formering, altså at de blir foreldre.

Neontetra og guppy er to helt forskjellige arter, og kan ikke formere seg sammen. Det går altså ikke an å få en fisk som har en neontetra som far og en guppy som mor eller omvendt.

Noen arter er i så nær familie at de kan få avkom selv om de ikke er helt samme art (omtrent som at en hest og et esel kan få barn). Men dette bør unngås, kryssninger er ikke populært. Men uansett så er neontetra og guppy så vidt forskjellige at det er ikke mulig at de kan få barn sammen.
ok.

hvordan foregår den mellom en guppy hann og en guppy hue og mellom to neontetra ?
Guppy er levendeføder, dvs at den føder levende yngel. Leken mellom en hannguppy og en hunnguppy foregår på samme måten som hos oss mennesker.

Neontetra legger egg. Hunnen legger først egg, så svømmer hannen etter og befrukter eggene etter at de har kommet ut fra hunnen.

De har veldig forskjellig fremgangsmåte med andre ord
aha

men hvor lenge skal en hannguppy og en hunnguppy være ilag i et fødekar ?

kan neontetra være i et fødekar for å legge egg ?
Guppy hannen og hunnen trenger ikke, og skal ikke, være i et fødekar. Det holder at de er i samme akvarium. En hunnguppy er så og si alltid gravid. Fødekar kan gjøre dem stresset (liten plass). Det beste er å ikke bruke fødekar når guppymor skal føde, siden hun kan bli så stresset at hun holder tilbake fødselen. Hun kan dø av det.

Neontetra vil nok ikke legge egg i et fødekar. Det er veldig vanskelig å få neontetra til å legge egg i akvarium. Men det kan gå hvis vannverdiene er riktig. Men ikke i et fødekar. De bør ha et eget akvarium med mye planter, som de går i, i noen dager. Så kan du flytte dem tilbake til sitt eget akvarium, vente noen dager og se om det klekker noen egg. Jeg tror ikke det er så enkelt å se eggene, de er fryktelig små.

Men som sagt - neontetra legger ikke så ofte egg i akvarium, så jeg ville ikke stresset så mye med det nå. Få noen guppyyngel først, så kan du google og lese litt om lek på neontetra og prøve det senere
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap