Hvor fort vokser gullfisk?

Hvor fort vokser gullfisk - slørehaler ?
og .. den gullfisken som er 49 år gammel,den er jo ikke stør.
Hvorfor er den ikke det ?
Det finnes en rekke ulike avls former av gullfisk, deriblant gullfisk med slør og f eks dobbel halefinne osv.

At miljø og mat påvirker veksten er vel ikke noe nytt. Fisk vokser hele livet og vekstraten er betinget både av miljø og arv. Dette er en av grunnen til at fisk som går i små boller / akvarier ikke vokser. Fiskene får rett å slett ikke nok og riktig mat, og ikke nok rent vann. Fisken bruker rett å slett for mye energi på å overleve de kummerlige forholdene som eieren har tvunget fisken til å godta.

Gullfisk
gullfisk vokser temmelig fort, har de plass og godt stell..
i en gullfiskbolle eller i et mindre akvarium vokser disse heller dårlig. på utsiden. mens innmaten vokser like vel til fullvoksen størrelse,og derfor lider fisken svært unødig, siden den stuntes i vekst.
gullfisk i fullvoksen str, blir mellom 35-65 cm i lengde.
har du koi, kan du komme opp i 120 cm.
derfor anbefales ikke gullfisk eller koi til annet en store akvarier eller i store dammer helst.
dessuten er jo dette de eneste fiskene du med god samvitighet kan ha i hagedammen din. siden den klarer seg svært godt i norsk natur(forstå det den som kan)
men leste i går faktisk på svartelistede arter, at nå er både gullfisk og koi karper kommet med i den lista.
samt en rekke kreps,og hummer og mange andre skapninger både i ferskvann og saltvann som har blitt sluppet ut i norsk natur og fiskearter som har trukket lengre nordover pga varmere hav, så det spørs hva som vil skje med tiden,.
Charlotte ....
tja .. noe mer , i ca cm ?


Vil tippe på at under de rett forholdene vil fisken har det meste sin vekst de første 2-3 årene for så å følge en avtagende vekstkurve. Dette vil si at under optimale forhold kan fisken i løpe av de første 18 -24 måneder oppnå ca 40-60 % av maks lengde.

Dette betyr vel at en gullfisk som er 2 år gammel burde ca være en plass mellom 12 -25 cm stor. Dette er meget omtrentlighet. Men det du kan være sikker på at hvis du ser en liten gullfisk som er gammel, vet du ganske sikkert at denne fisken ikke har hatt det godt i sitt liv.
OM vi snakker om slørhaler her, så blir de aller fleste variantene mye mindre enn vanlige gullfisk. De fleste slørhaler blir skjelden mer enn ca 20-25 cm.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap