Svart filtermatte

Er passe lei av det underdimensjonerte filteret mitt som til stadighet blir tett. Vurderer å lage meg noe i retning av dette:
http://akvaforum.no/forum.cfm?forum_id=1017&thread_id=22045&sr=1&msr=1

Tenkte jeg rett og slett skulle finne meg en passende tupperware-boks, borre masse hull, kle med filtersvamp og sette i et powerhead.

Så litt rundt etter svart filtermatte og fant en her:
http://www.aquamanias.no/productdetails.php?product=2913
Er det noen som kjenner til denne? Har lest en del negative ting om svarte matter her på forumet. Det står ingenting om "grovheten" heller til denne. Noen som vet?


KE
Akkurat den filtermatten, fra Aquamanias, er en mellomting av finporet og grovporet blåfiltersvamp. Husker ikke de forskjellige størrelsene og måleenheten for blåfiltersvamp, men denne er i alle fall den mellomste.

Men hvorfor Tupperware-boksen?
Stine Sofie
Men hvorfor Tupperware-boksen?


Tja si det. Jeg har vel egentlig noen tanker og ideer om hvordan ting virker... Så for meg at om det er et rom mellom powerheadet og svampen skapes et undertrykk inne i selve boksen. Da vil vann suges inn jevnt over hele filteret, ikke bare der selve inntaket ligger. (merket tupperware mente jeg selvfølgelig bare beskrivende på materialet boksen er laget av )

Tenkte jeg skulle få tak i en boks med et skrulokk på lokket, gjerne med kurrant dimensjon for å sette pumpa på.

Filteret blir da seende ut som en halvkule med den flate, tette lokksiden ned. Plante en mengde javabregner o.l på så blir det mer som en liten samplantning i akvariet

Det var i alle fall tanken
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap