Malawi og kalksten?

Plages litt med å holde ph på en ca 8. Ligger på 6- 6,5
Har forsøkt ph pulver men funker dårlig... må jo bruke dette etter hvert vannbytte som jeg tar ca hver 14.dag.

Hvordan er d å bruke en kalksten? Vil den høyne ph mye??
Frank Angell
Blir like småfrustrert hver gang ordet kalk ikke brukes riktig :) Kalk er en fellesbetegnelse for kalsiumholdige forbindelser. Det er i akvariesammenheng vanligvis snakk om kalsium enten i sulfat (CaSo4), klorid(CaCl) eller karbonatforbindelse (CaCo3). Disse tre forbindelsene gjør ulike ting med vannet, og siden alle er "kalk", blir det fort mye styr for lite gevinst om en ikke kjenner sin vannkjemi. CaSo4 vil øke Gh, ikke noe annet. CaCl øker Gh, men tilfører klorider til vannet. Saliniteten øker dermed noe, og slett ikke alle arter er like tilfredse. CaCo3 øker i all hovedsak karbonatinnholdet (Kh og dermed Ph), men vil til en vis grad spaltes slik at også Gh påvirkes.


aquaida
Plages litt med å holde ph på en ca 8. Ligger på 6- 6,5 Har forsøkt ph pulver men funker dårlig... må jo bruke dette etter hvert vannbytte som jeg tar ca hver 14.dag. Hvordan er d å bruke en kalksten? Vil den høyne ph mye??

Det er helt vanlig å måtte tilsette noe ved hvert vannbytte for å beholde høy/lav ph i karet - det er den ulempen man må leve med når man velger fisk som trenger andre vannverdier enn det man har i springen. Malawi i ph 6 høres ikke helt optimalt ut.
Man får vel kjøpt bla kalksand man kan bruke som substrat som buffrer ph endel.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap