Gravid platy, hva skjer?

Vi har 3 platyer, 1 av dem er helt sprekkferdig nå og vi satte ho i eget fødekar i går. Lurer litt på hvor lang tid det tar føre det skjer noe? Ho er så stor nå at skjella på sidene av magen står litt ut fra kroppen. Føre vi tok henne i føde karet lå hun bare å gjemte seg under et blad på bunnen, hun klarte ikke å svømme oppover og lå på samme sted hele tia.
Spurte i butikk der vi kjøpte førekaret om hvorfor ho ikke klarte flyte/svømme, de mente at det presset så mye på svømmeblæra at hun ikke klarte. Kan dette stemme?
Det er første gang vi får yngel, og lurer litt på hva vi kan forvente oss? Mye spørsmål det her, håper noen har erfaringer/svar og vil dele de med oss.
stritter skjellene som på en kongle er det nok ikke graviditet, eller bare det.. det er klassisk tegn på bukvannssott i 4.stadie... fisken bør avlives da den ikke kan reddes når det har gått så langt
Uff, det var grusomt trist hvis det skulle være det da.. Vi får prøve å se kanskje en eller to dager til da, i tilfelle det er graviditet. Har prøvd å lese oss litt opp om fiske graviditet men har i grunn ikke tenkt stort over at det kunne være noe aent.. Takk for svar i alle fall
Leste litt mer om bukvannsott, og fisken er nå avlivet.. Den var ikke gravid, så da er det igrunn ikke mer vi lurte på i denna omgang.
Tips til senere; ikke sett høygravide hunner i fødekar. Dette kan stresse fisken så mye at hun holder igjen yngelen for lenge, og dør. Bedre å innrede akvariet med masse skjulesteder i form av mose, flyteplanter, steiner og røtter, og evt. fange yngel du ser og putte dem i fødekar.
huff, så trist.

men bra den ikke lider nå da..
Tilfeldig bekjentskap
© Jørgen Paulsen
Reklame for plussmedlemskap